Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

2012 a LEGO Friends éve lesz?

2011.12.28. 09:30 - tutuka

Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként?

Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb termékvonalával a Friends-szel.

A LEGO korábban is próbálkozott hagyományosan lányosnak tartott készletek piacra dobásával (Scala, Belville, Clickits), de egyik sem volt annyira sikeres, mint amennyit a cég magától elvár. Ennek megfelelően az új vonalnál igyekeztek kiszűrni a korábbi sikertelenség okait, hogy aztán ebből a tudásból valami újat és jobbat hozzanak létre.

"Álljunk meg egy pillanatra, de tényleg. Még hogy a lányok szerepjátékához ez a rózsaszín izé kell, meg flipflop a lábra és csodás frizurák (ami elvileg passzol az eredeti miniember fejére is, brrr!). Lehet, hogy a LEGO jót akar a kislányoknak, de hogy a két nemet nem szeretné közelebb hozni egymáshoz az is biztos, hogy csak egyetlen szempontot ragadjunk ki. Például az új készlet figurái 5 milliméterrel magasabbak, mint a régiek. Még emlékszem, hogy kisfiúkkal való közös játéknál az is megosztotta a népet, hogy kié legyen a szakállas (abban a csapatban épp ezért erősebbnek vélt) figura, de milyen képet sugall, mire ingerel a nagydarab, határozottan szexis LEGO csajszi?!

Rendben, a gyerekek még hagyján, de már látom az aggódó szülőket, ahogy sóhajtoznak az ötéves Pistike felett, aki szívesebben játszik a húga lególányával, mint a tűzoltóval. Ne adj' Isten, még a babaházat is szívesebben építi... Igen, a LEGO-nak sikerült újabb lépést tenni a nemi szegregáció rögös útján. Ráadásul ez a lányos kiadás ismét bűzlik a rózsaszín barbie-k és pónik fülledt giccsétől - jó ízlésre végképp nem ezzel neveljük a csemetét." - Orisek Andrea, Hír24)

A 2012. január 1-től kapható készletek (hozzánk tavasszal érkeznek meg) egy kis kerettörténetre épülnek. Öt barátnő (Olivia, Emma, Andrea, Stephanie és Mia) egy "Heartlake City" nevű városban él, és a kúl tinédzser életükkel kapcsolatos események játszák a dobzokban a főszerepet. (Ne kívánjátok, hogy műfordítsam nektek a városnevet, ellenben én majd kívánom tőletek ugyanezt a poszt végén.) 

lanyok kicsi.png

A kerettörténet úgymond lányos dolgokból építkezik. A lányokat elméletileg (höh!) olyan dolgok érdeklik(?), mint a szépség, a barátság, a menő helyeken lógás, vagy éppen a divat. Hogy ez mennyire leegyszerűsítő világkép, vagy mennyire nem, arra még visszatérünk. (Van, aki szerint nagyon az, lásd a keretes írást jobbra!)

Ennek a nagyon lányos, kicsit más világnak a megteremtéséhez a kockagyártó cégnek gyakorlatilag semmi újat nem kellett tennie azon felül, ami egyből feltünik mindenkinek: a minifigurák nem azok mint a többi készletben. Minden más azonban hagyományos (system) alkatrészekre épül. Ez némileg újdonság pl. a Belville-hez képest, amely viszonylagos sikertelensége annak köszönhető, hogy nem, vagy alig volt kompatibilis az egyéb LEGO-vonalakkal, sok volt bennük a (túlságosan) egyedi elem. Ez most gyökeresen megváltozott. Az épületek, műtárgyak és a felhasznált kockák tökéletesen illeszthetők bármilyen más építményhez, sőt, a City vonalon bevezetett legjobb-legokosabb újításokat is átveszi a téma.

friends_2.jpg

Így például valamennyi épület szabadon és könnyen keverhető, építhető össze a többivel, a nagyobb épületek (pl. a fent látható 3315) blokkokra bonthatók, Egyetlen házból könnyen kettőt, kétszintes épületből alig-építéssel 3-4 szintest lehet építeni. Az első körben megjelenő szépségszalon (3187) és a kávéház (3061) összevonásával pedig új, multifunkciós ház épülhet további elemek hozzáadása nélkül. Van egy olyan érzésem, hogy a (2012. január 1-től éles) új microsite ezeket a kollaborációkat ötletekkel és bónusz-építési útmutatókkal támogatni fogja. Szabványos felépítésüknél fogva arra is alkalmasak készletek, hogy egész utcákat (vagy akár várost) építsünk belőlük. Az már személyes tapasztalatom, hogy az épületek a city házak között is tökéletesen megállják a helyüket. (Például a fenti épületet sem nehéz más cserepekkel komoly városi háznak elképzelni.)

friends_3.jpg

 

Van egy másik oka a praktikusságon és építhetőségen túl annak, hogy miért nem kellett különösebb kockaipari-fejlesztést végrehajtani az új készletek bevezetéséhez. Ezek pedig a figurák, melyek bármilyen furcsa is, alig nagyobbak a hagyományos legó-emberkéinknél. Az első képeket látva ugyan sokan szörnyülködtek, hogy ez bizony megcsúfolása a legónak, de higgyétek el nekem, kézbe véve igenis rendben vannak ezek a lányok. Bár ortodox-szemmel valóban furcsák, meg régen egyébként is minden jobb volt, de közvetlen közelről megismerve őket ha valamit, azt nem tagadhatjuk el tőlük, hogy bájosak.

De mitől lettek pont ilyenek? 

A LEGO komoly kutatásokat végzett – mily meglepő – gyerekeket bevonva, hogy megalkossa az új formát. Ugyan a tesztalanyok a klasszikus minifigurát is nagyon szerették – hiszen játékra tökéletesen alkalmasak, nem véletlenül vannak velünk 1978 óta változatlan formában –, volt néhány dolog amit hiányoltak. Ami nekünk fiúknak teljesen mellékes, az nekik lehet még fontos: a haj szabdabb díszítése és variálása többek között ilyen. De vannak általánosabb, elsőre meglepőnek tűnő hiányosságai a klasszkius miniembernek. Kiderült, hogy a kislányoknak nagyon fontos, hogy normális táskát, vagy egyáltalán: bármit normálisan tudjanak a figura kezébe adni. A kislányok szeretnek dolgokat cipeltetni a babáikkal, a hagyományos fig erre pedig csak komoly fenntartásokkal alkalmas. Ha jobban belegondolunk, azoknál már akár csak egy aktatáska kézbeadása is problémát jelenthet, nemhogy komolyabb dolgok, pl. egy gitár illesztése. Így alakult ki az, hogy az új babáknál a csukló nem mozog, ellenben a kéz kicsit eláll a testtől. Attól a testtől, amely picit jobban emberszerű (azaz: nőiesebb alkatú), de még valamennyire játékos is. A testtől eltávolodó kéz pedig a kiegészítők végtelen tárházának engedett szabad utat, rengeteg apró cucc érkezik majd a készletekkel. 

A Lego Hungária jóvoltából voltam olyan szerencsés, hogy az elsők között próbálhattam ki a Friends készletek egyikét, a 3187 Butterfly Beauty Shop-ot.

Mivel sem 6-12 éves, sem lány nem vagyok, úgy döntöttem hogy a tesztjátékot három kislánnyal együtt fogom megejteni. Játszótársaim a negyedikes Anna és Sára (ők ikrek), illetve húguk, a másodikos Réka volt. Tökéletes alanynak tűntek, és azok is lettek a próbához.

Ahogy elővettem az újszerű dobozba csomagolt készletet, elképesztő sikítozásba kezdtek. Szemmel láthatóan bontatlanul és látatlanul is nagyon tetszett nekik a dolog. Az eufórikus hangulat csak fokozódott mikor kicsomagoltuk. Majdnem 1 órán át építették a szépségszalont, de szemmel láthatóan élvezték a kihívást. Hibázni csak egyszer hibáztak, akkor segítenem is kellett nekik, de igaziból nem tehettek róla, mert nehezen volt érhető az egyik apró elem helye még nekem is. Mivel később magam is összeraktam a házat, elmondhatom, hogy bár nem Technic-nehézségű az építés menete, de kicsit sem nézik a lányokat gyengébb építőknek, sőt. A nehézségi szint valahol a City magasságában van, talán kicsit felette. Közvetlenül a 8403 City House után raktam ki, és a Friends tűnt nehezebb melónak.

A lányok egyből fölfedezték az új figurákban rejlő lehetőségeket, ráadásul/természetesen anélkül hogy előzetesen bármit mondtam volna róluk. Azonnal elkezdték feltenni rájuk kiegészítőket, használni a táskát és a legóból épp csak kirakott teret, egyszóval rögtön tudták hogy mi mire való. (Megjegyzem, miért is ne tudták volna? Csak gyerekek ők, nem hülyék :D)

Eredetileg úgy gondoltam hogy azt a kérdést nem teszem föl nekik, hogy 10 pontból hányat adnának a készletre, de megtette helyettem ezt Eszter, a mamájuk. Együtt üvöltötték válaszként, hogy 10 pontból ezért  bizony 10 jár. Miután megtudták, hogy a készletet sajnos nem adhatom nekik, azt is elmondták, hogy már nagyon-nagyon várják, hogy nekik is lehessen ilyen. Az építési útmutató végén levő további kínálat gyakorlatilag kivétel nélkül ellnyerte a tetszésüket, jó kisiskolásnként egymásra licitáltak abban, kinek melyik lesz meg.

Eszter egy további érdekes megfigyelést tett: a készletet sokkal inkább Playmobil-szerűnek látta, mint eddig bármely más legót. Van benne valami, sőt. 

A kerettörténetben már említett öt főszereplő lány "természetesen" ötféle karaktert takar. Van köztük a tudomány és a robotika iránt rajongó geek, kreatív művészalkat, nagy állatrajongó, de olyan is, aki táncolni, zenélni és énekelni szeret. A történet szerint ők 12 - 16 éves viszonylag önálló, viszonylag független lányok, azonban soha nem öregszenek.

friends_4.jpg

Már említett különlegessége még a figuráknak, hogy eltérően a klasszikusoktól, sokkal szabadabban öltöztethetők, "csinosíthatók". A hajukba kerülhet akár masni, akár szívecske, vagy diadém és ki tudja még milyen kiegészítő. Sőt, ezek az apróságok telepíthetők akár a készletekhez járó állatokra is, amit hívhatunk akár cukiságnak, akár morbidnak is. Elnézve azt, hogy az ismerőseim között milyen megátalkodott, bármire képes kutyások/macskások vannak, inkább az előbbi. Nem véletlenül említettem kis kiegészítőket, mert ezek a tárgyak bizony könnyen el is vesznek. Épp azért, hogy ez ne okozzon fejfájást se az ügyfélszolgálatnak, se a gyerekeknek, mindegyik készlethez gyakorlatilag végtelen számú csecsebecsét csomagolnak. 

friends_5.jpg

A figurákon kívül a képeket látva nehéz nem észrevenni, hogy viszonylag sok rózsaszín, lila és világoskék kockát használnak a készletek. A gyár – a hivatalos nyilatkozataik szerint – mégsem gondolja azt, hogy ez valamiféle habos-babos, torz hercegkisasszony világot eredményez. Azt viszont gondolják, hogy ez sokkal inkább csak a kúl tinédzser világ legó-lenyomata, amely való világban igenis elképzelhető, hogy a lányok rózsaszín kis szoknyacskában járnak és azt még szeretik is. Amennyit én ebből a világból a keszthelyi szórakozóhelyeken és a pesti belvárosban látok, aszerint tényleg nem arról van szó, hogy egy hamis csajos képet erőltetnek a gyermekeinkre, hanem egyszerűen csak kockákba öntik azt, ami egyébként is való.. Szóval miért is ne lehetne LEGO-lányvilág is olyan, mint a való? Ha a homokba dugjuk a fejünket (értsd: nem vesszük tudomásul azt, ami már régóta velünk van), attól még nem lesz más a világ. (Gondolom ezzel a kijelentésemmel jócskán fogtok vitatkozni a kommentek között, hiszen ez a vita lezajlott a világtörténelemben már párszázszor. Nem véletlenül nem hord senki farmert, és rockzenét sem hallgatunk, hiszen a nálunk okosabb öregek megmondták, hogy nem jó az, mi pedig elfogadtuk ezt tőlük :D) Megjegyzem, az általam próbált szépségszalon nem bántóan bugyiszínű, simán látsz ilyen színű épületeket a ma Magyarországán is, hát még műkörmös kisipariegységeket.

tutu: IMG 0209 

Kézbe véve a készleteket egyre inkább biztos vagyok abban, amit korábban csak megkockáztattunk: ezeket a dobozokat bizony mi, városi-legózás iránt rajongók is venni fogjuk. Nyilván nem lesz szükségünk a mini-színpadra, vagy a jacuzzira, de a sallangok lemetszését követően kinek a városában ne mutatna jól a fent látható állatkereskedés és klinika (3188), de például a 3930-as kiegészítő doboz is ellenérzések nélkül illeszthető bármilyen utcaképbe.

Összefoglalva: bár magam gyakorlatilag kényszeresen (ám remélem igazságosan) kritizálok bármit, ami elémkerül, ráadásul őszinte ellenfele vagyok a hazánkban felettébb elfogadott macsizmónak, elsőre nem tudok igazán rosszat mondani erről az új vonalról. Nem érzem, nem látom túlontúl szexistának sem a kerettörténetet, sem az újfajta figeket, csak éppen annyira lányosnak, mint amennyire fiúsnak a Castle, vagy Pirates készleteket. Lehet (és kell is) persze több ideológiát keríteni a dolgok mögé, de egyelőre én azt érzem, ebben az esetben nem érdemes.

A hajtás után pedig arra bíztatlak benneteket, hogy találjuk meg a legjobb magyar nevet a városnaka Heartlake City helyett/mellett. Egy két javaslatom nekem is van, de bátran tegyétek a listába a saját ötelteiteket, mert nektek egész bizonyosan jobbak lesznek.

Címkék: friends lego 3315

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr93497409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.12.28. 10:16:06

Meg kell mondjam, ez a téma egyre jobban tetszik, pedig ezt nem gondoltam volna! Engem egy kicsit -de csak kicsit -a Paradisára emlékeztet. Nem tudom ,azt is lányoknak szánták-e, de a rózsaszín színvilág arra emlékeztet, bár ez mostani élénkebb színű. A labor kimondottan tetszik, még ha lilák is a szerszámok :)

Tájfájter 2011.12.28. 10:33:06

A kiegészítők és dekorációk tömkellege nagyon jól el van találva, megvalósításuk is remek, ennyi kütyüt megépíteni kezdve az egyszerű színes üvegcsétől a mikroszkópon át a fűnyíróig csodás.

A csajos minifigekkel is kiegyeznék, viszont ülő helyzetben eléggé érdekesen néznek ki, és nem tudom, hogy megmaradnak-e egyáltalán a "fenekükön", mint a rendes minifigek...

Yellow73 2011.12.28. 10:43:13

Nekem is tetszik az ötlet, de lássatok csodát: a 9 éves lányomnak egyáltalán nem. Ő sokkal realistább annál, mintsem rózsaszín meg lila házakat építsen. A sok kiegészítő neki is tetszik, de miért nem valós színűek? - kérdezte. Az új figura sem jött be neki, túl sokat játszott már minifigurákkal, neki a LEGO ember a minifigura, más elképzelhetetlen. Érdekes, neki sohasem okozott gondot a sok apró kiegészítő minifigurák kezébe adása. Lányom rendszeresen "kreatívkodik" a LEGOval, az összes City és Creator házunkat berendezi, és fantasztikus beállított jeleneteket készít az esküvőtől a McDonaldson át a Wolf Kati koncertig, mindezt minifigközpontú LEGOból. Amennyire szereti a LEGOt, ugyanazzal a lendülettel át is lapozta a Friends vonal internetes képeit, hogy ez béna...

Megjegyzem, én is egyetértek vele, ez a lila-rózsaszín sztereotípia nagyon nem helyén való, ennek ellenére üdvözlöm az új csajos készletek megjelenését, a közvéleménykutatásokban mindig is ezt követeltem a LEGO csoporttól. Igyekezetüket piros ponttal jutalmazom, csak ez a giccsvonal maradhatot volna el a Friends témából, és bestseller lenne. Így szerintem csak egy lesz a Scala, Bellville sorban.

Sárkányapu · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=beebopp 2011.12.28. 10:45:12

Na, Andikám "nagyon szépen" összeszedte ezt a cikket. Végigolvasva, valószínűleg annyit ért hozzá, mint amennyire Fluor Tomi száma összeépíthető egy kockával. Persze rálelt egy-két régi cikkre, meg a Jutyubot is ismeri (modern kislány), és ezeket összedagasztva, leírta saját véleményét, amit tiszteletben tartok, csak a színvonal nincs sehol.
Feleségem már alig várja, hogy Friends készlettel ajándékozzam meg, keresztlányaimnak is nagyon bejön. Egyébként valóban, nekik is mindig feltűnik, hogy a lányos cuccokban mennyi a rózsaszín, stb, és "jaj, mert csak az lehet lányos, ami rózsaszín", de amikor "átlag" LEGO-val játszunk, akkor meg "igazán lehetne benne egy kis rózsaszín, vagy türkiz". Szóval szerintem mindenki jól jár a Friends-szel. A sok szürke, bézs közé nekünk is keveredik majd egy kis "lányos" szín, amiből én is tudok majd nem lányos dolgokat is építeni. A figek meg majd jól elücsörögnek a monitor tetején (ha tudnak ülni).

DanZi 2011.12.28. 10:49:41

na ilyen figurákra se cserélném a "hagyományos" lego emberkéket... nekem már a nem hajlítható lábú minifig is egy csalódás...

ainex 2011.12.28. 10:59:38

"Nyilván nem lesz szükségünk a miniszínpadra vagy a jacuzzira"? Kinek a városába nem kell a 8404-es Public Transport Station (aka Kosztolányi Dezső tér) mellé egy szabadtéri színpad (aka Feneketlen Tó)? És az 5771-es Hillside House (aka Rózsadomb) kertjében (vagy legalább a szomszédéban) ne lenne jacuzzi? Az egyetlen aggályom a következő: ezeket a csajokat be tudom ültetni a 7641-es City Corner (aka Kelenföld Városközpont) buszába? Egyébként meg a 3648-as Police Chase rendőrnője (meg az összes többi hagyományos minifig lány) rettentően irigy és féltékeny lesz, hogy ezek a fiatalok nagyobbra nőnek és úgy kicsípik magukat, ahogy nem szégyellik!

ainex 2011.12.28. 11:08:45

@Yellow73: "Az új figura sem jött be neki, túl sokat játszott már minifigurákkal, neki a LEGO ember a minifigura, más elképzelhetetlen." Ezzel valószínűleg sokan lesznek így, de lehet, hogy a célközönség legalább részben az, aki még soha nem legózott. És talán pont azért nem legózott, mert a játékboltok - ha tetszik, ha nem, igenis - rózsaszín-lila-türkisz ködben úszó "lány polcain" nem nagyon volt legó, a legó polcokon meg nem nagyon volt olyan, ami miatt egy lány végig akarta volna nézni a kínálatot. Tipikusan a legó polc egyik végén kikötő, rendőrautó meg tűzoltóság van, a másik végén behemót Technic daruskocsik és markolók, a kettő között meg valahol a sűrűben szemérmesen megbújik egy-egy Belville készlet. Csoda, hogy sok kislány egyből átmegy a szomszéd sorba, ahol minden rózsaszín-lila, csak épp legó nincs ott egy studnyi se?

Forestman 2011.12.28. 11:17:59

Szerintem nem olyan borzalom a téma.

Pl. a sün nagyon bejön, rendőrségi diorámából nem lehet majd kihagyni! :D

Egyébként helyesek ezek a csajok :) Ha minifigura lennék, tuti rámozdulnék minimum a miniszoknyás Stephanie-ra (legyen Stefánia) :P

Heartlake Cityre ötlet: Bordélylak :D

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.28. 11:20:43

Jól látom, hogy a lábaik nem mozognak külön?
Minifig-Friends fig 1:0

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.28. 11:22:23

Egyébként meg gitárt szerintem jól lehet illeszteni, most is itt pózol az asztalon egy Freddie Mercury arcú fig a villanygitárjával.

ainex 2011.12.28. 11:34:52

Tutu! Az "tetszik?" szavazásba kéne egy olyan opció, hogy "nem tetszik, de kell" :)

hatvannyolckilencvennégyeske · http://www.flickr.com/photos/granada_turnier/ 2011.12.28. 11:48:51

Andreának ebben igaza van:
"a lányos kiadás ismét bűzlik a rózsaszín barbie-k és pónik fülledt giccsétől"

Ami már a gender studies fülledt giccsétől bűzlik:
"hogy a két nemet nem szeretné közelebb hozni egymáshoz az is biztos"

Oviba szeretett volna a libbant oktatási minisztérium nemrég egy "majd 18 éves korában eldönti"-szellemű nevelési metódust, mondtam is az óvónőknek, hogy meg ne halljak ilyet tőlük.

szakacsa 2011.12.28. 11:55:24

tutuka! Ez a poszt nem lehetett könnyű neked, de azért becsületesen megírtad... :) Gondolom a LEGO-ék is izgatottam olvassák a véleményeket, észrevételeket. Aprópó LEGOék, Ők nem adtak nevet a helynek? Nincs hivatalos magyar neve? Vagy most keresik éppen és ehhez kell segítség (szavazás/ötlet)?
Nálunk a lányom (5) és a fiam is (2) rögtön rámozdultak az új témára, a kisasszony ki is választotta az új kedvencet (Emma) miután pár videot megnéztünk a Youtubon. Azt jól láttam, hogy a lányoknak lesz magukhoz illő fiú barátjuk is (mármint friends fiú, lásd második fotó) szóval nem is kell figekkel keveredniük. Még egy érdekes adaték a témában fig/friends méretek és anatómia: toysnbricks.com/wp-content/uploads/2011/12/LEGO-Friends-2012-.jpg
A lila rózsaszín szvsz csak helyenként sok (pl háztető) de amúgy elmegy... Az első keretes cikk az BS.

tío · http://legozz.tumblr.com/ 2011.12.28. 11:56:28

Ezekre a "lányos" színekre szerintem is a tudatosítás miatt van szükség. Egy átlag vásárló fejében azért elég biztos, hogy a LEGO = fiú játék. Most ezt a nézetet elég direktben próbálják majd átformálni.
A figurák méretén is teljesen felesleges pörögni, ez egy önálló termékvonal lesz, ezért nem is kell 100%-ig kompatibilisnek lennie a City-vel. (lásd Fabuland)

Biztos, hogy veszek majd ilyen készletet az unokahúgomnak, bár nehéz lesz felvenni a versenyt a Playmobil babaházzal.

Zeon 2011.12.28. 12:14:54

Erről a keretes lányos nyavajgásról csak az jut eszembe, amikor TV műsorok/ gyorséttermek miatt panaszkodnak (a sznobok). Ha nem lenne rá igény, nem csinálnák.

Ha kedvező fogadtatásra talál, majd kiforrja magát. Örüljenek, hogy próbálkozik a TLC.

polski rider 2011.12.28. 12:30:17

Feleslegesen alakitottak at ennyire a minifiget.

Lanyka arcot ujabb nyomasmintakkal is lehetett volna krealni a hagyomanyos fejre. Klasszik fejre illo hajba is lehetne >lyukakat< rakni, amibe az uj hozzavalok illenenek.
Az uj lab benabb a reginel (lopatajuk van a kislanyoknak?:)). Cserelheto szoknyat pedig a regire is lehet tenni (pl. minifig series hawaii lany).
A torzon pedig csak a kezek csatlakozasat kellett volna megvalotatni + www.firestartoys.com/Shop/Minifigure-Parts/Arealight-Curved-Torsos.html
12-16 eves legolanyokra miert kell okvetlen cici?:O
Uj kez, ami nem mozog csuklonal? Pl. gitart hogy teszi bele a gyerek?

Ezen felul egyebkent az epuletek, kiegeszitok aranyosak es egesz szepek.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.12.28. 12:42:18

@polski rider: nőies nőt akartak létrehozni (erre jutottak a kutatásokból), minifiggel azt elég nehéz.

@szakacsa: nem tudok róla, hogy lenne neve. a magyar névadás meg csak simán az én ötletem :)

@ainex: mindjárt beleteszem :)

@tío: tutira itt a megoldás kulcsa, hogy egyből látni lehessen, kinek is szól. a boltban ez nagyon nem mindegy. szerintem a polcokon is némileg szeparálva lesznek.

Forestman 2011.12.28. 13:01:26

@polski rider: A mai világban már vannak olyan cicis csajok 14-15 éves korban, hogy csak na :) Mozgó tejcsárdák :D Egyébként minz Tutuka is mondta, ezzel a nőiességet sugallják. :)

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.12.28. 13:06:55

@Forestman: a kislányok pedig ugyebár nagylányok szeretnének lenni. ahogy mi kisfiúk pedig nagyfiúk akartunk lenni régen: lehetőleg katonák, kalózok, vagy buszsofőrök.

Forestman 2011.12.28. 13:19:37

@tutuka: Én gyerekkoromban katona akartam lenni, most meg vasutas vagy zenész :)

Llew 2011.12.28. 13:25:40

Igazából nem tudom eldönteni, hogy álljak hozzájuk. A színek biztos nem tetszenek, city téma sem érdekel, így igazából az esetleges kiegészítők sem mozgatnak meg. A majdnem minifig méret jó, meg általában az új fazonú emberkék kell nincs gondom, viszont a csukló nélküliség és az egyben mozgó láb egyértelműen visszalépés. Viszont Eszter anyuka Playmobilos hasonlata nagyon helytálló. Tényleg olyanok, mint valami modernizált mini Playmobil figurák.
Valahogy furcsa együtt ezeknek a gömbölyített figuráknak, állatoknak meg a szögletes, sarkos lego világnak az egyvelege.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.12.28. 13:27:32

@Llew: a csukló mozgathatósága kifejezetten kérdés volt, nem igényelték a lányok, fontosabb volt a pakolhtóság/életszerű(bb)ség

Anak 2011.12.28. 13:31:59

@polski rider: Azt hiszem a régi világban erre a bimbódzó női mivoltra alkották a bakfis és a fruska szavakat. Ma serdülőkor néven ismert és bizony a lányok biológiailag (és gyakran értelemben is) hamarabb érnek mint hasonló korú fiú társaik.

Én mint 2 ifjú leány keresztapja és 1 még ifjabb leányzó nagybácsija csak üdvözölni tudom ezt a termékvonalat.
Azt hiszem talán pont ezen a fórumon kaptam meg azt, hogy miért vinnék ajándékba creator buggy-t?...hát mert más nem igen lett volna.

@Forestman: Folytatva a gondolatmenetet én paleontológus, operatőr és/vagy helikopter pilóta szerettem volna lenni.

Kiss Karcsi · http://www.klikk.info.hu/ 2011.12.28. 13:50:13

Szerintem abszolút korrekt az új téma. A kiegészítők, matricák és új állatkák végett a lányokon kívül mások is vásárolni fogják. Én is, legalábbis alkatrészenként. :)

v.era 2011.12.28. 14:03:01

Jójó, de miért csak csajok vannak? Egy pasit láttam csak a képeken, pedig ilyen figurákból szívesen látnék családot: pl lehetnének végre nagyobbak a szülők mint a gyerekek, ami a hagyományos figuráknál nem jött össze.

Anak 2011.12.28. 14:07:51

@v.era: Idővel bizonyára lesznek.

Engem az érdekel, hogy ezen a képen a tejesdobozon matricát látunk vagy sem? Ha igen, hogy fogják azt a kis kezek ilyen pontosan ráragasztani?
www.1000steine.com/brickset/AdditionalImages/3065-1/3065_alt5.jpg

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.12.28. 14:08:04

@v.era: egyelőre én is csak egy férfiembert látok, de szerintem lesz ez még másként az év második felétől.

bloodymoon · http://legozombie.blog.hu 2011.12.28. 14:21:30

kellkellkell, nem minden tetszik (főleg a színvilág - pl. a posztban is említett háztető túl sok szerintem, illetve az, hogy nem minden kiegészítő lesz használható a minifigekkel), de ennek ellenére is kell, jó kiegészítők a city/town/creator városomhoz. Egyedül ami zavar az az, hogy az épületeknek nincs teteje (nyilván a játszhatóság miatt), de ez lego, lehet rá építeni:)

szakacsa 2011.12.28. 15:00:17

@Anak: @Forestman: Én meg: "az akarok lenni aki akkor voltam, amikor azt akartam lenni ami most vagyok". :)

luxusMátéslusszkulcs 2011.12.28. 15:04:10

Nekem a Friends-ből a 3183-as tetszik. Ha valakinek pont nem jön be akkor csak annyit mondok hogy jó jó csajos de ilyen színű kocsit nem nagyon kapsz másmilyen témában. És sehol máshol sem
csak ebben. Speciel nekem a kis kiegészítők és a csaj nem tetszik.

szakacsa 2011.12.28. 15:05:21

@tutuka: Értem. Sajna frappáns név ötletem nincs, így inkább csak szavazok. [ esetleg: Szív-a-tó ;) ]
Más! Minak müldtem 2012-es Ninjago fotókat a boltból. Azt nem rakod ki a NEWS rovatba?

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.28. 17:17:13

@szakacsa: Szív-a-tó nem Kipufogófürdő mellett van?

szakacsa 2011.12.28. 17:56:59

@SomyTomy: De. Sebvál-tó mellett. :) Ezek a nevek inkább a Verdák LEGOkhoz dukálnak...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.12.28. 18:59:14

Sajna csak most értem ide, úgyhogy ennyi kommentet nincs energiám átolvasni és értelmezni. :-(

Úgyhogy gyorsan csak annyit írnék, h Heartlake biztosan a Heartbeat -ből jön, így a szívdobbanás analógiájára legyen Szívcsobbanás.

Köszönöm, h elmondhattam :-)

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.12.28. 19:09:42

@klarky: akkor ebből már csak városnevet kell faragnod és beírni az other mezőbe :)

leopold getz 2011.12.28. 19:20:36

Szerintem egy lánynak egyáltalán nem kell, hogy a génjeibe legyen kódolva a "giccses-rózsaszín cukiság", meg huszonévesen a Szex és New York, meg a Született feleségek... Ha a minifigeket tuningolták volna fel, szerintem jobb lett volna, és kompatibilis a városkánkkal.

Forestman 2011.12.28. 19:25:56

@tutuka: nincs other mező! én nem látok olyat...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.12.28. 19:32:54

@tutuka: Itt nincs other mező! Pedig nem is szavaztam korábban...

ss26 2011.12.28. 19:41:26

Végre "legálisan" vehetek Lego-t a lányoknak! :)

Én gépészmérnök akartam lenni és az is lettem. :)

tío · http://legozz.tumblr.com/ 2011.12.28. 19:51:43

Heartlake City legyen egyszerűen Balatonszéplak :)

Greg36 2011.12.28. 20:39:54

Legalább kiegészítők-épületek szinten kell :)

Tengerszív-part :) - és én sem látom az other opciót :(

Darth Brick 2011.12.28. 22:12:09

'HÁT!?
Elsőre egy kérdés: Római légiós friends lesz?!
Hehe :D cm-ben lesz :D
Na, immár szebben nagyobban megcsodálván a maxifigeket... nem tudtam eddig mi olyan furcsa.
így életnagyságban: "bazz!!! ez egy liszences készlet" ! (Megcsinálták minifigben a Sims csajomat. Én feleségnek mindig ilyen lobógó hajú feketeséget szoktam kreálni, csak elegáns fehér kimonót adok rá.)
A készleteket elnézve ez egy csilli-villi cuccok lego kiadás. No és erről a végéről felnőtt férfiként nézve: egy kell, hogy az csak egy fig lesz a bl-ről, vagy egy kisebb készlet, nem tudom, de egy kell!
Városnév meg legyen: ÖzönSzív!

Tier 2011.12.28. 23:24:50

Szerintem az Álomváros jó név lenne.

Nofrit 2011.12.29. 10:58:10

Én attól megyek a falnak, hogy a lego nem lányos. Anyum is legózott már gyerekkorában, a barátnőimnek is kedvelt időtöltése volt a legozás, én meg előbb megépítettem egy házat (na jó, az alapját), mint megtanultam beszélni.
Az, hogy csak a lányok szeretik a rikító színeket is butaság. A 20 éves unokaöcsém mindig is vad színekben pompázott, jobban kedvelte a narancssárgát, mint a barnát, illetve a divatkedvelő ismerőseim is szíves-örömest belebújnak egy rózsaszín ingbe, amivel még hódítani is képesek. Akkor miért éppen a legóban hiányoljuk a színeket?
Én is utáltam a Bellville készleteket, mert ahogy Tutuka is írta, nem voltak kompatibilisek a többi kockákkal. Viszont imádtam a Paradisát, ahol még egy cápatámadást is el lehetett játszani. :)
A Friends hátránya számomra is a "nagy" lányok. Jobban kedvelem a hétköznapi minifigeket. Jó, én már rég kinőttem a kislány korból :)

Haynau (Sons of Monarchy) 2011.12.29. 13:56:27

Szocreál "Szomszédok" legó nem lesz? A panelházhoz jószerivel csak szürke kell, abból meg ugye már jópár árnyalat is van... ;)

Lothril 2011.12.31. 00:52:54

Hát, én lány vagyok, nagyjából 15 éve legózom (most 22 vagyok) és jobban szeretek város, házakat és persze várkastélyt építeni! Szóval a szüleim rendesen kiakasztottak anno a Belville királykisasszonyos készletekkel. :D

Azt hiszem nem én leszek a célcsoport.

Anak 2011.12.31. 09:36:06

@tutuka: Engem érdekelne, hogy megvetted volna-e ezt a Szépségszalont kipróbálásra, ha nem kapod ambassadori teszt-ajándékba? Van-e olyan jó a cucc, hogy ennyit rászántál volna-EEEEE?

imam3 2012.01.02. 09:11:54

Nekem két ötletem van a városnévre, de én sem találtam other-t. Rózsafüred és Tószívesd ...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.01.02. 09:45:50

Érdekes, hogy a városnevek között mennyi olyan van, ami valami magyar város nevére hajaz :) Már a 3 "gyári" névnél vártam mikor jön egy -háza. És jött!

Forestman 2012.01.02. 11:22:14

Lesz ám Friends adventi kalendárium is! :-)

Shreds 2012.01.03. 16:58:16

@Forestman: Yaaaaay! :) /sarcasm off

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.01.03. 18:23:15

@Anak: ezt nem, de a kávéházat pl. elfogadnám pénzért.

Kiss Karcsi · http://www.klikk.info.hu/ 2012.01.05. 01:08:59

A város nevére jó lehet a Csajpart? :D

koppány1111 2012.01.07. 19:07:56

nekem bejön,bár attólfügg milyen áron.szerintem simán elhelyezhető egy átlag városban.

nick: 2012.02.10. 00:19:59

...régebben már beírtam Other-nek a név javaslatomat, de aztán nem láttam megjelenni, úh akkor ismét közzéteszem, hátha így már felkapja a média :-P

tehát akkor legyen inkább:
Leányfalu
;-)
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...