Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Olvasó játszik: 7897 Passenger Train

2010.08.06. 06:17 - tutuka

Fejezzük be a hetet valami nagyobb lélegzetűvel. Borzol ismét vonatosat játszik velünk, ráadásul ismét szépen, hosszan, mesélősen.

I. Alapadatok

Név: Passenger Train (utasszállító vonat)
sorozatszám: 7897
témakör: City
altéma:RC Train
kiadás éve: 2006
kockaszám: 501
minigfig: 3
ár: kb. 22.900,- Ft-tól 31.000,- Ft.-ig

II. Mi van a dobozban?

Alig használtan lett meg a régen áhított készlet, a doboza szép és nagy. Hiányolom azt a jól bevált nagy kihajtható lap-tetejét (nem vitrines). Így is szívdobogtató élmény azonban, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A zacskó bontogatás mesterkélt volt, magam zacskóztam be ugyanis, hogy újnak tűnjön (szülinapra). A nagy orr idomok hevernek szembetűnően és a távirányító mint kívánnivaló darabok. A sínek kis műanyag (dkstone) szegecsekkel vannak összestócolva 4x-esével. Kellett is a segítség az öt éves gyereknek a szétszedéshez.

Itt kell elárulnom a síneken sokat bámultam a fémcsík hiányát melyet megszokottnak mondhatnék a 9V után, hiába ez az újhullám. Matrica mint mindig van, de nem eltúlozva, de nem is kevés, valamint van még négy kis füzet.

Hamar ki lehet választani ha valamelyiket építeni kell. Egyben-idom ellenzékieknek üzenem, hogy van benne bőven. Szerintem amennyi előnye, annyi hátránya. A vonatalvázak is nagyok, három fehér jut belőle (ez a stabil kocsik alapja). A nagy orrkúpokkal is meglehet békélni mert szépek és élethűek.

III. Játékmenet

Régi divat nyújtani az időt, mi is szeretjük, hát összeborítottunk mindent ami kisebb mint egy 6x8-as plate.

Szigorúan az építési útmutató alapján haladtunk a gyereksereggel.

A mozdonnyal kezdődik az izgalom, igen csinos darabnak ígérkezik. Elsőként elemet kell tenni az alvázba és a távirányítóba. Kódolni kell és lehet az adóvevőt egymáshoz, gondolom amikor több vonat fut együtt, így függetleníteni lehet őket egymástól meg egy távirányítóval is lehet többet egyszerre vezérelni. Jó ötlet, főleg azoknak, akinek több RC-vonat is rohangál a szobájukban. A mozdonyban egy zöld ülés van utas számára. Azonnal észrevettem, hogy elférne még egy vele szemben. Az oldalfalra kell apró smoke-üvegekből építkezni. Ezekben az oldalfalakban két kis doboz is helyet kap.

A vezető kissé szegényes alapokon van építve. Egy nyúlvánnyal kell toldani az alvázat. Erre jön a világító lámpa-test és hozzá a rettegett orrkúp. Az oldalakat jól le kell zárni felülről. Külön öröm, hogy mindíg leválik a tető a mozdonyról mert le van tile-ozva és kevesebb pötty tartja. Muszáj megírnom, hogy az orrkúpot is igen kevés tartja a helyén, mindössze négy stud.

A motoregység is technic alapokon eszi a kenyerét, gumigyűrűs kerekekkel a jobb tapadás miatt, ami nekem új.

A teteje a mozdonynak nem veszélyes egyben idomokkal van megoldva, amitől az együtt alkotott forma nagyon jól vezetett. A tetőn levő 1x2-es csíkok és rácsok mellett az épített áramszedővel alakul ki a végleges kép, majd szépül még egy kicsit a matricázás által.

Ezen a ponton a sín kellett következzen, mert a próbára a mozdonnyal a szürke pályán olthatatlan vágyat éreztünk. Sínből a “basic oval” jár a szetthez. Talán minden idők legfrappánsabb sín kiegészítőivel ezt az RC-train vonalat áldották meg, csak sajnos nem ezt a készletet. (A sínek kompatibilisek a 9V-vel ha valaki kombinálni akarja.)

Az építés menetében a személykocsi következik. Panoráma üvegtetőt kap az emlegetett füstszín-üveg anyagból. Igen egyszerű az építés. Összesen hat zöld üléssor helyezkedik el egymás után a kocsiban.

Itt azért történik még valami a kocsi hasán középen: egy idom kerül oda, mely egyfajta negativ tető, amivel olyan tartály jelleget ad a kocsinak, ezzel összhangot alkot a mozdonnyal. Ajtó nincsen, a tetőt kell levenned és már pakolhatod is az utasokat.  Nem egy "gyári MOC" kategória, sokkal inkább a játék. Annak viszont briliáns.


Az utolsó lépés a zárókocsi megépítése. Ahogy sejtettem, nem a mozdony tükörképe. Az alvázra szintén nyúlvánnyal kerül az orrkúp alatti pilóta állás. Pofás, hogy ka műszerfalat itt is. A kocsirészben az utasoknak szánt szép zöld székek foglalják a helyet, hiszen itt nincsen motor és elemtartó. Ez lett az első osztály. Panoráma tető ugyan nincs, mint a második kocsibanm de helyette van légkondicionáló.

A vége kisállomás. Ez egy peron két ülőhellyel. Igaz kicsi, meg egyszerű, de jól felszerelt.

Van állólámpa órával, szemetes és egy hűtőszekrény tele italokkal. Ez enyhíti a várakozás idejét a nagy hőségben, amíg jön a vonat. A menetrend sem újdonság,de látványosan zárja le a peron szélét:

-Kérem a vágány mellett vigyázzanak! Az 1-es vágányra, Intercity gyorsvonat érkezik!! A vonat Bp- Kelenföld páyaudvaron megáll!!

IV. Értékelés

A minifigekre 5/10-et adok. A darabszámuk miatt vonok le azonnal. Teljes elfogultságomat próbálom legyőzni, de 3 minifig igen kevés. Egy tehervonathoz elfogadtam, de egy utasszállítóhoz dobhattak volna akár 8-at is. Ami van, az viszont egy mozdonyvezető kettő pedig utas. Tele lehet vásárolni a vonatot a Traveller Impulse kiskészlettel kérem...


A bajszos ürge nagyon zorall. Gyerekkoromban ilyenek voltak a buszsofőrök, meg az ifások. Különös ismertetőjelük volt a láncdohányzás.

8/10-et adok a kockákért. A kerekei másképp kapcsolódnak belül, mint korábban, és ez pozitívum: hosszabb élettartamra számítok, mert a műanyag kerekeket a fémtengelyre kell fűzni és nem lóg ki a fémtengely mint a kopással járó verzó a 9V-nál. Itt kell említeni a kerekeknél a mozdonyét, amely technic alapokon kapaszkodik a jó tapadásért “O” gyűrűvel a sínekhez. Ez a megoldás nagyon profi, mert halk is egyben a vonat. Az elődei igen tudtak zajongani, bár az sem hátrány egy vonatnál. A vonatalvázak is nagyok. A legnagyobb vonatalváz rejtegeti az infra vevőegységet, valamint az elemtartót is. Ezt pozitívnak mondanám mert az elem az súly és az kell a mozdonyba. A nagy idomok között van az íves 6 széles tető és annak negatív darabjai amelyek szerepelnek más city felhozatalban is (tartálykamion) de itt van egy “smoke”-ból is. Ezt én pozitívnak mondanám. Az orrkúpoknak legalább annyi ellensége akad szerintem, mint szerelmese. Ne ítélj elsőre! Bele kell tenni az üveget, a világító-optikai-vezető lámpatestet, fel kell matricázni, és máris sokkal jobban néz ki. Más felhasználásra, nem nagyon jó, azt elfogadom. A színek világát a fehér mellett rengeteg üveg (smoke) és sín (dkstone) mehatározza.Nyomokban tartalmaz kéket,feketét, pirosat, és zöldet.

A kockák között említem a távirányító is, a rajta studokra lehet építeni egy kis tetszés szerinti dekorációt, vagy bármit, ami jó ötlet és még nem találta ki senki. A kisgyerekem például azonnal le tile-ozta.

A pontlevonás azért jár, mert rengeteg a matrica kell ahhoz, hogy jól nézzen ki.

9/10 pont jár a játékélményért. Villanyzúgással jár a vonat amikor indul nagyon eredeti egy villanymozdonytól. A lámpa világít, igaz csak elöl, de ez nem MOC, hanem egy jópofa vonat a gyereknek, vagy egy citybe. Kaszál az eleje kanyarban amit sokan nehezményeznek és megszállott terepasztalosoknak el-elér dolgokat a sínek mellett.

Halk a futása a komplett szerelvénynek a teljesen műanyag síneken, mely az elődökről (4559)(4558) nem mondható el. Ajtaja nincsen, pedig utasoknak szánták: itt a pontlevonás. Igazából persze nem zavaró, mert a távolból irányítás nem a ki- beszálláshoz adja az élményt. Tedd tele elemekkel / minifiggel és élvezd ahogy elsuhan a házak előtt!

Érdemes szót ejteni a távirányítóról. 7-7 (előre-hatra) fokozatú a távlöködő. A távirányítón van egy vész-stop gomb amire furán néztem eleinte, de amikor a szobában kisiklott a vonat és majdem a konyhában állt meg akkor megértettem. A 9V megáll ha kiszabadul, de ez nem: szalad a parketton mint a villám tovább.

Az élményhez tartozik a kis állomás/peron akkora, hogy akárhogy áll meg a személyvonat mindíg kilóg mellőle. Megértem, hogy nem adhatják hozzá a 7997 és 4554-es készletet, mert az egy másik végigjátszás lenne. Ahhoz viszon kiválóan “befut” kilógások nélkül.

8/10 az áráért. Friss darab ez még akkor is, ha vannak reformok az RC-train vonalon, és már vannak másodkézből is ilyen készletek. Ma még kapható. Ha valaki nem vette meg valaha, mert leszóló kritikákat olvasott róla, nem jól döntött. Szép vonat ez akkor is ha valaki kiegészítőnek veszi, és akkor is, ha csak ez kell. Egy H0-ás készlet is kerül ennyibe mint kezdőkészlet. Ez meg LEGO és CITY. Elbűvölő és nem pedig bájos.

Összességében: 7/10. Engem meghatott, mert rosszabbra számítottam. Olvastam kritikát róla, át is vettem belőle, de mégsem egy szegényes darab. Szinte a játékélmény dobja fel a legjobban. Igazán jó kikapcsolódás, ráadásul játékosan kényelmes a távirányítós megoldás. A vonat nagyon gyors, amíg új elem van benne. Olyankor a mozdony szólóban ki is dől a kanyarban. Együtt a szerelvény több pontot is megérdemelne, de sok a levonnivaló így szigorúan, felnőtt fejjel. A gyerekek biztos többet adnának mert játéknak óriási. A játékélmény kettős: egyszer amíg összeépíted és türelmesen nézed ahogy alakul, másodszor, hogy nem csak gyönyörködsz a pocon benne, hanem mehet a játék vele órák hosszat. (És: jól néz ki a középkocsi nélkül is, ráadásul gyorsabb picivel. Legyen hát: MÁV Interpici – ha akarod!)

V. lásd még

- összerakási útmutató (a képek egy része is innen való)
- elemlista
- a 2010-es utód

A videót pedig ha másért nem, hát a zenéért indítsátok el! Do the loco-motion! LOL.

Címkék: kritika 2006 vonat city train 7/10 utasszállító trains borzol passenger train olvasó játszik 7897 city trains

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr442119468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2010.08.06. 08:27:52

Keresztfiaim két éve kaptak egy ilyet és máig imádják , most fognak kapni hozzá egy 7936-os átjárót (korábban már bővültek sínekkel). Nekem egyedül a nagy egybe első orr elem nem tetszik benne.

Anak 2010.08.06. 10:26:08

Áh, végigjátszás lett a nevezetesből.

Scorpicore 2010.08.06. 16:09:54

Tetszetős, és jól bővíthető, de azért még is van bennem egy olyan érzés, hogy: "jó,jó, de valami hiányzik". Bizonyára élőben más, de a beszámoló és képek alapján nekem ezt a benyomást kelti.

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2010.08.06. 17:54:41

A kritika remek, a készlet kevésbé. Nekem egyáltalán nem tetszik ez a távirányítós megoldás, meg a műanyag sínek, tiszta duplo. Bár nekem sajnos nincsenek vasutas készleteim, de a régi, hagyományos 9V-os cuccok sokkal jobban bejönnek. Arról nem is beszélve, hogy ez a vonat elnagyolt és kissé ronda is, nekem ez a készlet egyáltalán nem kéne.

Longeye 2010.10.11. 14:27:08

Szerintem nagyon jó a kritika. Korrekt és alapos.
Mi karácsonyra kaptuk ajándékba és ajándék lónak ne nézd a fogát - illetve az orrelemét :-)
De azért megkérdezném. mert már máshol is olvastam róla: Nektek is van egy több mint 1 mm-es illesztési hiba az orrész és a többi kocka között? Mert nekünk van.

BorZol 2010.10.11. 22:37:23

@Longeye: inkább pont mint 1mm van. Kissé nehéz elnézni ezt a LEGO +-0.002mm gyártástechnológiai világának de visszacsinálni én sem tudom. A készletet egy H0-ás FAN haverom megszakértette és azt mondta, hogy a Német ICE intercity lett ezzel "LEGO"-ba öntve.
A lényeg, hogy azon van-e ilyen rés? (akkor indokolt:))))

Longeye 2010.10.15. 09:19:06

@BorZol: Akkor ezek szerint valóban szériahiba.
Hát ha megvertek is, én már levágtam az orrából két bütyöknyit, így már nem kaszál az eleje annyira és a rések is eltűntek.
Egyébként néhány MOC-os gőzösnek bizonyos részei is kaszálnak rendesen.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...