Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Kis lego zoológia (2. rész)

2011.01.26. 06:30 - Greg36

Rövid LEGO zoológiai evolúciós áttekintésünk folytatásában a tenger mélyére ereszkedünk, barlangokban kúszunk végig, megfordulunk a mozi világában és inspirációt nyerünk a kockák újszerű használatához. (Ha nem olvastad még: az első részt itt találod.)

IV. fejezet: Földön, vízen, levegőben

A 90-es évek közepe igazi „állatparadicsomot” hozott a kockák világába. A LEGO az Aquazone és a Divers témával a víz alá költözött. Az első állatka mégsem hozzájuk köthető, hanem még mindig a Belville rövidke öröksége. Bár díszítésként használták főleg, de a narancssárga példánya igazi hangulatot kölcsönözhetne bármelyik LEGO partnak, ez pedig nem más, mint a tengeri csillag.

Következő fajunk is a „lányok” öröksége, igaz, púderes dobozból gyöngyöt rejtő mészvázzá nemesült kagyló barátunk, és négy színváltozata várta a kalózok kincskereső expedícióit. Sőt még Star Wars készletekbe is jutott belőlük, a Naboo mocsaraiba! Bár egy darabból öntötték, az aktatáskákhoz/bőröndökhöz hasonlóan nyitható megoldást készítettek hozzá.

Még mindig érintjük a korábbi témákat is, de már a tengermélyi kalandok területén járunk, amikor az egyik első ízeltlábú, a rák bemasírozott a dobozokba (háttal, hogy máshogy?). Bár nincs belőle példányom, bevallom, rögtön szimpatikus lett a kis fickó. Egy darab, természetesen, a hátán egy bütyök és két ollója alkalmas a fogásra is. (Ha pedig a piros változat mellé egy sellő testet vadászunk mellé a Pirates Advent Calendarból kész is a Disney féle Kis Hableány készlet). Ami a legjobb hír, hogy 2011-ben is gyártásban tervezik tartani.

Cápa pipa, fűrészhalnak átalakított cápa pipa, apró vízi állatkák pipa, mi kellhet még egy víz alatti kalandhoz? Talán nem pontosan így filozofálgattak a tervezőasztal körül, de alighanem ez lehetett a fő motívum a szeles Dániában, de persze fontos lehetett a „WOOW” faktor is. Valaki a homlokára csaphatott (talán egy égei-tengeri kőrutazás után), s lőn a polip. A nem is annyira kicsi, két bütyök-szemű lény igazi túlélő. Fekete színben 1995 óta lelhető fel, s nem kevesebb, mint 3 alkalommal tért vissza szabadságáról. A szemeit időnként transparens kerek platekkel oldották meg, s legutóbbi (de nem a legvégső feltűnése) már vörösesbarna színben fordul elő, mint a mitikus krákén. A lény egyik ritkán fellelhető változata igazi mélytengeri rejtély: áttetsző kék, sötétben fluoreszkáló lábasfejű, a 8636 Agent készletből.

Még mindig nem az igaz, valami hiányzik… - gondolhatták a búvárkodás megszállott LEGO mérnökei, s végigvették azt, amit egy gyerek az óceánokról tudhat. Meg is született a kézenfekvő megoldás: rája.

A ráját mindenki ismeri, s a legismertebb fajtáikból, az ördögrájából és a tövises hátú ráják változataiból végül az utóbbi mellett döntöttek, kizárólag fekete színben (bár máig nem értem, miért). Természetesen a tenger alatti témákban fordul elő, két éves periódusa egy SW vendégszerepléssel ért véget (talán csak ideiglenesen, hiszen az Atlantis témát jövőre is folytatják).

Helyszínt váltunk, hogy bemutassuk LEGOland faunájának talán legsokoldalúbb lényét, amelynek felbukkanása vetekszik a lovakéval, s amely 1997 óta tartja sziszegő rettegésben a mélytengeri búvártól kezdve a dzsungelben kóborló régészen át, indián sátrak között, vagy a fáraók hadseregéig bezárólag a minifigurák százait-ezreit.

Az alig pár bütyök hosszú, egy kézzel megragadható, négy színben tündöklő kígyókról van szó. A tervezők telitalálatot értek el, amikor megalkották, aligha van olyan kalandos, a vadonban játszódó történet, amelynek nem lehet mellék- vagy főszereplője ez az attraktív hüllő. Az eredetihez hasonlóan a leginkább zöld, fekete vagy vörös színben lelhetjük meg, takarosan bezacskózva.

Időrendben egy újabb „túlélő” következik. Az időpont 1998, a helyszín egy Adventures készlet által érintett sivatag, s maga a lény a skorpió. Az alapszíne a fekete, de feltűnik (mivel ízeltlábú, talán elfogadható barlangi változatnak) áttetsző sárgásban/zöldesben, szürkében, aranyszínű díszként, vagy épp vörösben akár homárként egy Harry Potter készletben. S mi más lehetne kiegészítő egy új Prince of Persia, vagy Pharao’s Quest készletben? Egybütykös hát, kézbe fogható, ízelt, méregfullánkos farok, must have kategória egy srácnak.

Skorpió rokon, de nyolc lába van, az év is eggyel több, s immáron a dzsungelben bolyongva találkoztak vele először, szintén Adventures készletben. Kilenc szín (köztük fluoreszkáló is), hatalmas, kereszttel díszített potroh, rettenetes, fogásra alkalmas csáprágók, a Castle katakombák réme és Hagrid barátja. Még egy állat, amely immáron három évtizedben is felbukkan a dobozokban. Egy olyan lény, amihez külön kiegészítőt gyártottak egy háló formájában.

Végre megint emlőssel foglalkozunk, a boszorkányok egyik kellékével, a Castle vonal új jövevényével, amely Gotham City lovagját is kísérni fogja majd 5 évvel később. A denevér megjelenése – az emlékek csalfák, én régebbire emlékeztem – csupán 2001. Egy bütyökre lehet állítani, kitárt szárnyaival együtt sem hatalmas jószág, két ritka, szürke változatától eltekintve szinte csak fekete színben jelent meg. A kis méretének előnye is van, akad szett (6097 illetve 7783), amiben 6, illetve 5 példányát is megtaláljuk.

Hatalmas méret (szinte egy ló), ritka előfordulás (6 készlet), mozgatható fej, minden gyűjtő vágya és álma lehetne a 2000-ben kiadott és el is tűnt jegesmedve, természetesen csak fehér színben. Amikor folytatódik az elfeledett készletek cikksorozat, a Divers mellé bekerülhet majd a méltatlanul mellőzött Arctic vonal is, aminek egyik éke volt ez az állat.

A minifig földkerekség legnagyobb, nem kockákból épített, s nem kihalt állata maradt a kalandok világának végére. Egy lény, aminek tagjait a dinoszauruszoktól kölcsönözték. Egy lény, aminek a fülei és a feje is komoly méret, egy lény, aminek a hátán nem egy lovas, de egy egész hordkosár elfér. Ez az elefánt az egyetlen, ahol eltekintettem attól, hogy a kategóriába csak a maximum három darabból álló állatok férhetnek be. De aki látja azt a két Adventures készletet (7414 és 7418 - amelyek mérete méltó az ormányoshoz), az aligha vitathatja, hogy itt a helye.

V. fejezet: A showbiznisz világa

A LEGO túléléséhez – ezt már kijelenthetjük – szükséges licence készletek igazi sikertörténetekké váltak, amelyeknek külön gyűjtői köre alakult ki, egyfajta hobbin belüli hobbiként. Mivel a történetekhez hozzá tartoznak bizonyos állatok is, így a dániai gyárnak sem volt más választása, mint követni a történeti hűséget.
Sokan vitatkoztak a jelenlegi kutyák méretén, s való igaz, igen nagytestű dognak tűnik, még akkor is, ha az eredeti példány még szürke színben, mint a Harry Potter készlet Sirius Black vérfarkasa tündökölt, s ebben a funkciójában, szürke színben jelent meg a 2005 City Advent Calendarban. A barna színt 2005-ben kapja meg, egy évvel a farkas színre lépése után, egy rendőrségi készletben, s azóta is főleg egyenruhások oldalán fordul elő. Hogy fennmarad-e, még a jövő kérdése, mivel időközben megérkezett a váltótársa is (amivel később foglalkozunk).

Sokáig kellett várni az újabb madár érkezésére (2001), amit szintén Harry Potteréknek köszönhetünk.

Hedvig, a hóbagoly, fajtájának egyedeihez hasonlóan fehér színben került fröccsöntésre, festés nélkül (így bukkan fel a Winter Village Bakeryben is), de az újabb kiadásokban már szemkápráztató kidolgozottsággal bontogatták szárnyaikat.

 

 

Egy apró mellékvonal, s egyben legötletesebb felhasználása a LEGO kockáknak az a medúza amit egy egyszerű szakácssapkából alkottak pusztán azzal, hogy áttetsző színben gyártották le. Áttetsző-kék színben a 4762 készletben, áttetsző rózsaszínben pedig egy Spongya-Bob szettben lelhető fel.

Újabb licence vonalat hozott be a legendás Indiana Jones sorozat miniatűr formába öntött világa. Bár a legtöbb állat (patkány, kígyók) már korábban is megtalálhatóak voltak a választékban, a sorozat kései folytatása tartalmazott egy lényt, amit megformálásra alkalmasnak ítéltek. 2008-ban, két készletben szerepelnek a félelmetes óriás tűzhangyák, öt, illetve három darabos kiszerelésben. Szintén egy darabból öntött, de már a jelenlegi tendenciáknak megfelelően így is két színű változatban fellelhető állat igen jelentős méretben fordul elő.

Hogyan versenyez egy Disney mesehős? Struccháton, ha az illető Perzsia Hercege is. Csupán egy készletben kapható, és abban is csupán két darabbal (eggyel nem lehet versenyezni), de a kicsinyített, festett más sokkal bájosabb, mint az eredeti madarak.

Ha már ismét a sivatagban járunk, nem maradhat ki a legemblematikusabb figurája, a sivatag hajója, a teve sem.

Egyelőre a Prince of Persia készletekben beszerezhető, s a lovakhoz hasonlóan nyereggel felmálházható, de hírbe hozták a Karib-tenger kalózaival is. Sajnos a feje nem mozgatható, a színe pedig sivatagi homokszín (mi más).

 

 

 

(Folytatása következik.)

| 1. rész | 2. rész | 3. rész |

Címkék: farkas kutya rák lego jegesmedve bagoly polip pók elefánt teve rája medúza denevér strucc kígyó kagyló hangya skorpió tengeri csillag zoologia

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr582568210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.01.26. 07:50:42

Annyit szeretnék mondani, hogy a 8363-as készlet a link szerint (is) valami sivatagi autóverseny, és nem is Agents, gondolom nem ehhez van a polip :)
És már majndem beszóltam, hogy "de a skorpiónak is nyolc lába van!" de utánanéztem, és pár pókféle, 8 "rendes" lába van, és egy pár láb az ollója. Ezt nem is tudtam..

ss26 2011.01.26. 07:56:13

Jó a folytatás, még, még, még! :)

orangyal007 · http://mindennapilego.blogspot.com/ 2011.01.26. 08:13:11

A második rész is jó lett!!

Van szerencsém birtokolni egy jó pár rákot, de csak most a posztban szereplő képen tűnt fel, hogy csak 3 pár lába van nem négy. Micsoda pontatlanság.

A teve nagyon tetszik, de még nem volt elérhető áron.

Kislányom a medúzákat pudingnak használja :)

Greg36 2011.01.26. 08:17:12

@Yooha: Jogos. A készlet a brickset.com/detail/?Set=8636-1 - 8636. Javítjuk majd :$

Llew 2011.01.26. 09:18:10

A kezdéshez hasonlóan jó lett a folytatás is. Külön jó pont, hogy a strucc és a teve egy kicsi meg egy közepes készletben, tehát megfizethető áron elérhető. Ha gyűjtenék cityt, egy MOC állatkert kapcsán az előbbi el is gondolkodtatna.

Hisz a mostani felsorolás alapján tényleg érthetetlen egy ilyen készlet, vagy altéma elmaradása. Egy közepes készlet már simán kijöhetne alapvető egzotikus állatokkal (krokodil, teve, strucc, papagáj, majom.) Elefántot kiegészítő készletbe, lovat átfesteni zebrának, az oroszlánt meg sürgősen kitalálni.

Már a sima bagoly is jól néz ki, de ez a festett, így kép alapján különösen szép.

A végére, a showbiznisz rész miatt miért tértél el az időrendtől? A stricc meg a teve kb. a legújabb állatok, de közben volt, ami kimaradt.

Gondolom nem most született a poszt, mert az Arctic témakör, már volt az elfeledett készletek között. Érdemes volna visszalinkelni, ill. átírni azt a mondatot.
A pók meg a skorpió nem a barlangi lét, hanem az Arctic készletekben, mint földönkívüli lény voltuk miatt jelennek meg áttetsző, és fluoreszkáló változatban.
Illetve egy kis helyesbítés: a kutya "szürke színben, mint a Harry Potter készlet Sirius Black vérfarkasa tündökölt"
Sirius Black kutya alakjaként, mivel képes volt azzá változni. A vérfarkas a történetben egy másik szereplő, Remus Lupin.

helpmeenglish 2011.01.26. 11:17:35

"mint a mitikus krákén..." höhöhö.. :)

Hirdethetődne egy miniállatka építő verseny, mondjuk kockaszám-limittel: szerintem elég jó feladat lenne mondjuk bikát, vagy repülő mókust, vagy kacsacsőrű emlőst, vagy akár krákent építeni.. :)

Greg36 2011.01.26. 11:18:25

@Llew: Köszönöm, HP vonalon nem mozgok olyan otthonosan. Tehát akkor ez egy alakváltó kutya :) A City Advent kalendarban meg farkas.

Az időrendtől a licenc témák időrendje miatt tértem el. Így jött előre a kutya, bagoly, és emiatt nem akartam törést a licence készletekben, tehát hozta magával a többit is. Holott vannak állatok, amelyek a kettő között jelentek meg, de már a HP készletek megjelenése után.

Tudom, hogy az Arcticban földönkívüliek (de mint az első rész bevezetőjében írtam, fantasy és sci-fi állatokra nem akartam kitérni), de City-Castle-Town vonalon inkább barlangi lényeknek definiáltam - legyen szerzői szabadság.

Komolyan, csak a bagoly miatt fontolgatok egy HP készletet.

Konstans 2011.01.26. 12:38:13

Tökjó lett a 2. rész is. :) Most már látom a tengeri csillagnak nem minden lába ugyan úgy néz ki. A rákot pedig magad is összerakhatod: csak egy piros munkás fejvédő sisak kell media.peeron.com/pics/inv/custpics/3833.1074966596.jpg és két lehetőleg piros minifig kéz. A sapka alá berakod a két tenyeret (függőleges pozícióba) szét egymástól, és kész az egy helyben álló rákod!

Llew 2011.01.26. 12:49:57

@Greg36: Majdnem. A kutya nem alakváltó, mert ő már az alakváltás eredménye, de a varázsló sem az, mert azt meg animágusnak nevezik HP körökben, aki csak egy konkrét állattá tud átváltozni. Az alakváltó viszont rendszerint korlátlanul tudja változtatni alakját. :D
A City Advent Calendarban mit csinál egy farkas? Az a baj, hogy a szürke verzió a ritkább, drágább, pedig abból jó farkasfalkát lehetne összehozni.

Kár, hogy a festet baglyok, csak nagy ergo drága HP készletekben vannak. Viszont, ha csak az kéne és elég a sima fehér, akkor az van a tavalyi Kingdoms Adventi naptárban is. A Malugon pont most bontanak egyet szét, nézd meg.

Greg36 2011.01.26. 13:03:05

@Llew: Ok. :) Én nálam még az alakváltó az olyan ember, amelyik egy konkrét fajjá tud változni (még hattyúvá is, és azt vicces lenne 'vérhattyú'-nak hívni) - vérfarkas-vérmedve-vérleopárd - persze ez nem annyira HP vonalon fordul elő. Igaz, azokban a mesékben a tündérek néha embert is esznek :)
Fura, hogy történetekben mennyire szeretem a sci-fit és a fantasyt, addig LEGO-ban max. egy Trónok harca licence vonal vonzana fantasyból, ha a készletet amúgy nem lehet city-town vonalra pakolni. (A szerző átmenetileg befejezi az önvallomását) :)

Baglyom szerencsére van hála a páromnak és a WVB készletnek. De az nem festett.

DANNYhun 2011.01.26. 13:09:32

Jó kis cikk volt, örültem neki, ahogy az ezt megelőzőnek is! :) Viszont szerintem a denevér megjelenési ideje helytelenül van feltüntetve (2001). Ugyanis nekem van egy készletem (6027) brickset.com/detail/?Set=6027-1
amelyben van denevér, és 1997-ben adták ki.

Llew 2011.01.26. 13:35:59

@Greg36: melyik scifi vagy fantasy készletet bepakolni city-town vonalra? Mármint felnőtt fejjel, mert gyerekként bármelyiket.

@DANNYhun: akkor Greg mégis csak jól emlékezett, csak hagyta magát eltéríteni a rossz adattal.

Longeye 2011.01.26. 13:45:24

Gratulálok, szuper a folytatás is!
Én a tevével kötözködnék kicsit, ha nem baj. Bricklinken két féle színben kapható, a Perzsia hercegében csak tan színben jelent meg, de kapható dark tan-ban is. Nem tudom melyik készletben jelent meg dark tan színben, de ezek szerint nem licenszes?

Llew 2011.01.26. 13:51:22

@Longeye: nem jól nézted, mert a két PoP készletben kétféle (1-1 db) színű (tan, ill. dark tan) teve kapható

Greg36 2011.01.26. 13:55:12

Akkor valóban jól emlékeztem, aztán nekiálltam a kutatásnak, és legvégül a brickipedia-nak hittem. - Kár volt :( lego.wikia.com/wiki/Bat

@Llew: Pl a brickset.com/minifigs/?m=sp015 figurákból motorvezető, vagy melegítős kocogó lett (kesztyű nélkül és mifig hajjal), az Army men on patrol szép felderítő raj lett, az Atlantis 30042 minitengeralatjáró pedig felkerült a 4020 tűzoltóhajómra. De ez már nagyon off :)

Llew 2011.01.26. 14:02:32

@Greg36: ja, átvariálva naná, de én látványosan scifi (űrhajó) vagy fantasy (sárkány troll) készlet egy az egyben beillesztésére gondoltam, persze éppen az is megoldható, vidámpark vagy hasonló jelleggel, de ez már tényleg nagyon off

rozsamarci 2011.01.26. 15:11:20

Rák, bagoly kell, mincs mese! A strucc és a teve nagyonszép darabok, elefánt sem semmi, bár nem tervezek állatkertet, sem pedig sivatagot építeni, ezeket szívesen tapperolnám egy darabig :) Az arra illetékesek szólhatnának a kedves vezetésnek, hogy pingvineket kéne önteni, egyszerű, kicsi, nem kell hozzá sok szerszám :D viszont a sima hal (ami még nem volt) béna!!!

Streckfus 2011.01.26. 16:08:18

Nem szoktam kommentelni, de gondoltam, most jól helyrerakom ezt a kutya-vérfarkas dolgot, de látom, sok itt a szakértő. :)

2011.01.26. 16:13:13

szégyellem magam, de most tudtam meg, hogy az orangyal007-tól kapott rózsaszín szakács sapkáim valójában medúzák... látszik, hogy nem vagyok gyerek :)

Longeye 2011.01.26. 17:44:53

@Llew: Igazad van, 7571 és 7573. Én csak a kisebbikket ismertem. A nagyobbiknak olyan ára van, hogy arra rá sem mertem nézni :) A kisebből van tevénk. Én még egyszer egy állatért vagy minifigért nem vennék készletet az biztos...
A tevében nem tetszik, hogy nincs mozgatható dolog rajta. Legalább a fejét lehetne mozgatni... egyébként gyönyörű darab.

Épp ma érkeztek meg a baglyaim. Valóban gyönyörűek. A kollégáim megcsodálták őket. Még a fehér is sokkal jobban néz ki festve, de nekem a barna a kedvencem.

tío · http://legozz.tumblr.com/ 2011.01.26. 17:49:30

@Gibbons: medúza, ami tulajdonképpen, mint tudjuk egy adag puding. :)

Longeye 2011.01.26. 17:54:54

Bocsánat, felül kell vizsgálnom a döntésemet. ;-) Épp most vettem egy rendőrüldözős készletet az új kutya miatt. Van benne két bankrabló, bankautomata, meg feszítővas, meg még két rendőr és egy kis quad. Mentségemre legyen mondva, hogy ez csak 2400 Ft körül volt...

Greg36 2011.01.26. 18:53:00

@tío:
Szerintem inkább egy adag, kanálon remegő kocsonyadarab :D Mint a Szörnyek az űrlények ellen-ben a zselészörny :D

2011.01.26. 19:21:27

egyébként a "bemasírozott háttal" rákkal kapcsolatban jegyezném meg, hogy két kubai kékrák extulajaként bizony cáfolnom kell az óvodákban, iskolákban terjesztett tévhitet, mely szerint a rák alapvetően hátrafelé halad. egy rák annyi irányba tud menni, amennyiben csak akar... (ebbe beleértve az akváriumból történő prison brake-eket is)

BorZol 2011.01.26. 21:16:57

@Greg36: Igen jó a folytatás ,felölelhetnél egy-két témát még :) A polipot kösz ,hogy nem hagytad ki. Az első részben még majdnem tabu volt. Mi lesz eztán?
sw és mars lényeken kívül maradt még valami? kivégezted a LEGO- Földet :X

Greg36 2011.01.26. 21:21:54

@BorZol:
Köszönöm. Igazság szerint a fantasy-scifi vonal már nagyon-nagyon tág fogalom. Elvégre mikortól számít valami állatnak, és mikortól embernek? Az ork nem ember, de valamennyire értelmes. A bányászok sziklatörpe szerzetei? Atlantis fél állat-fél ember lényei? Az elfek? A yeti? Pharao's quest óriás kobrája? Az Anubisz harcosok?

AtomTej 2011.01.26. 21:36:08

Egy állatkert készlet csillió-millióba kerülne szerintem. Rengeteg amúgy ritka állat kellene bele, meg minimum gondozó, valami árus/pénztáros meg látogatócsalád.
De ha már kijött az állatkert, csak egy lépés a cirkusz. :P A bohóc már megvan hozzá, lehetnének festett lovak, stb.

Darth Brick 2011.01.26. 21:55:05

Hehe, vérhattyú :D
emmeg vérnyúl:
videa.hu/videok/allatok/tamad-a-vernyul-borzalom-brutalitas-iszonyat-cBd3sG45w7C0JC3e
Ez cikk is nagyszerű lett! Baglyom van, fehér, a festett barnáról lecsúsztam bricklinken, pedig mikor beírtam a közösbe, még 7db volt:( Tevés prince készleten most elgondolkodtam a cikk miatt... strucc... tetszik, de nemigen illik a castle-ba, mondjuk Costner mórjaként éppen belefér.

Zovits 2011.01.26. 23:38:22

A hangyával kapcsolatban feltűnt, hogy nem látszik rajta semmilyen LEGO-kompatibilis illesztési pont. A többi állatnak vagy studja, vagy antistudja van, esetleg meg tud fogni egy rudat (minifigkéz-szerűen), esetleg egy rúd van beleépítve (hogy egy minifig meg tudja fogni).

Viszont a hangyán semmi ilyet nem látok. Van esetleg a hasán valami?

rozsamarci 2011.01.27. 00:15:39

Tehén még nem volt ha jól figyeltem. Valahol, valamikor hallottam, olvastam, álmodtam róla, hogy lesz csirke, bárány... ja a középkoris istállós vagy milyen paparazzi képeken! Nem? És SpongyaBob hibrid mutáns Csigusza az smafu? :D

tío · http://legozz.tumblr.com/ 2011.01.27. 07:25:32

@rozsamarci: Igen, elvileg a Mill Village Raid (7189) készletben lesz a ló és malac mellett két csirke és két kecske is.

Anakin skywalker 47 2011.01.27. 18:58:17

gre 36! nagyon jó lett a poszt !nekem is sok lego állatom van,holnap majd megírom hogy mik.

Konstans 2011.01.27. 20:06:14

Csak még egy észrevétel: ez most hal? Vagy dísz? Vagy egy agyonütőt haldísz? media.peeron.com/pics/inv/custpics/x59.jpg Halnak néz ki, de...

Greg36 2011.01.27. 21:01:38

@Konstans: Akár halnak is lehet használni, de az eredeti kiadások szerint távol-keleti cserépdísz. Mondjuk kínai, japán, koreai vagy vietnámi.

Konstans 2011.01.28. 05:31:13

@Lord Ickenham: a békákat az első részbe mutatták be.

Lord Ickenham 2011.01.28. 10:49:34

Ó, nem figyeltem eléggé.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...