Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Legopata diagnosztika

2010.12.20. 06:29 - ainex

Tegnap megvitattuk, csendes őrültek vagyunk-e. Árnyaljuk egy kicsit a képet, írjunk orvosi Lego wikit:

Összegyűjtöttem pár tünetet, ami alapján minden kétséget kizáróan megállapítható rólam, hogy legopata vagyok. Az orvostudomány fejlődése érdekében kérdezem: ti miben szenvedtek? Ugyanezekben? Más tünetekben? Írjátok le, s az emberiség okulása végett gyűjtsük össze önvallomásainkat a fajtánkat sújtó kór ismertető jeleiről!


Nínó nínó nínó!

1. Elfordítja a fejem

Gyanútlanul vásárlok, tipikus hipermarketzombiként tolom a kocsit a plazmatévéktől a friss zsömleillat felé, hátha amott valami megfizethetőt látok, és egyszer csak ott terem mellettem a játékosztály.

Akaratlanul is fürkészem, hogy nem Lego van-e épp a legközelebbi polcon, és ha nem, akkor bizony letérek a kijelölt útvonalról, megnézem már, hol bújkál. Sietek, tudom, mit keresek, hiszen pontos bevásárlólistám van, éppen kevesen vannak még a pénztárnál, jó lenne gyorsan odaérni, meg különben is pont annyi készpénzem van, amennyi a vacsorára kell... És mégis ellenállhatatlan kényszert érzek, hogy benézzek oda is. Fáradt anyukák rángatnak akaratos, indulni nem akaró kölyköket, tanácstalan nagymamák keresnek valami nem túl drága ajándékot az unokának, én meg, mint elefánt a porcelánboltban, berontok közéjük, hogy második gyerekkoromnak áldozva, szemérmetlen áhitattal letérdeljek a latyakba a City minikészletek elé. És ezt nap mint nap, miközben már betéve tudom nem csak azt, hogy mi kapható és hol található, hanem azt is, hogy mennyibe kerül.


Csak diszkréten!

2. Bosszant a klón, de mégis izgat

Az előbbi eset egyik variánsa, amikor meglátok egy színes, közepes vagy nagy méretű dobozt, legott rárepülök, majd irdatlan csalódással tapasztalom, hogy Topaz, Megabloks, vagy valami hasonló. Ilyenkor az első reflex, hogy „hú de szarul néz ki” (még akkor is, ha nem is). A második, hogy „micsoda szemétség” (tulajdonképpen az). A harmadik, hogy „olcsó húsnak híg a leve” (ez valószínűleg igaz is). A negyedik, hogy „ez az ár már a becstelen verseny kategóriája” (noha jól tudom, hogy sok gyerek boldogságára elegendő, és azoknak is megfizethető, akiknek a Lego nem). Az ötödik az, hogy „ezért a szarért ez is rablás” (mondom én, aki megtehetem, hogy Legót vásárolgatok). A hatodik pedig az a bevallhatatlan, szégyenteljes, megbocsáthatatlan, majdhogynem perverz gondolat, sőt szentségtörés, hogy „ennyi pénzért talán mégis érdemes lenne kipróbálni?


Mit is keresek én itt?

3. Mindig meg tudom győzni magam, hogy még kell valami

Büszkeséggel tölt el, hogy tudom, hol a határ, én vagyok a gyűjtőszenvedélyem ura, és nagyon pontosan körülírható terület iránt érdeklődöm csak: ha az ahhoz tartozó készleteket beszereztem, akkor igenis tudok megálljt parancsolni, és bizony ha a gyűjtemény egyszer teljes, akkor teljes, nincs tovább. Meg ahogy azt Móricka elképzeli! A patológia pont abban van, hogy isteni hatodik érzékkel tudok beletrafálni a „határeset készletbe”, amely már más terület ugyan, de még pont kapcsolódik az aktuálishoz. Példa? Először úgy volt, hogy „csak kamion”. Ha „csak kamion”, akkor viszont a dömper még pont belefér, ugye? És ha már a dömper becsöppent a kollekcióba, akkor onnantól kezdve nincs megállás, jöhet az egész Construction sorozat. De csak az, semmi több, igaz? Úgy van! Csakhogy a Construction sorozatban van egy sárga traktor, és egy traktor nem traktor: kell mellé a piros is. A piros viszont már nem Construction, hanem Farm. És így tovább, amíg van pénz, polc, vagy készlet.


Ez itt mind összetartozik.

4. Olyan nincs, hogy ne találnék valamit, amire „mindig is vadásztam”

Tök mindegy, hova megyek, mi járatban vagyok, mit keresek épp, és hova sietek: minden utcasarkon, minden boltban belebotlok valamibe, ami Lego, és ha mondjuk semmi más nincs az újságos vegyesturka maradékában, mint egy árva minikészlet, akkor addig sündörgök a gazdasági hetilapok körül, míg eszembe nem jut az indok, amiért is nekem pont ott és pont akkor pont azt a készletet kell megvennem. És megveszem. Innen egyébként közvetlen a visszacsatolás a harmadik tünethez. A dolognak egy alfaja a „nincs már egy vasam se, csak pont annyi, ami még erre kell” (lásd lentebb). Ilyen szempontból tökéletes függőséget okoz, mint a nikotin, alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer.


Hát létszükség, na! Kenyérre már nem futotta.

5. Ott is Legót látok, ahol nincs

Megyek a parkoló felé, már látom a kocsim farát, és akaratlanul is azon tűnődöm, hogy ezt a formát milyen slope-okkal tudnám legjobban leképezni, visszaadni, akár minifig léptékben, akár nagyobb méretben. Vagy meglátok egy dögös kamiont, és rögtön arra asszociálok, hogy ilyen színben nincs hozzá ajtóm vagy felnim. Vagy még rosszabb: ilyen formájú kocka ilyen színben egyáltalán nincs.


Nem tökéletes.

6. Szubliminális Lego radarral élek és járok

A legelső tünetben annyi csalás igazából van, hogy egy tipikus hipermarketben a plazmatévéktől a zsömléig légvonalban csak a ruházati részleg lenne, tehát ha én mégis a játékok felé kerülve teszem meg a távot, annak oka, hogy az elefánt igenis be akar menni a porcelánboltba, direkt tesz kitérőt arrafelé. Viszont mi van, ha nem tudom, hogy A pont (pl. ATM) és B pont (pl. Meki) között valahol van egy Lego kirakat, és nem tudok készakarva akkorát kerülni, hogy A-ból B-be menet pont belefussak? Nos akkor lép közbe a szubliminális radar. Szürkület van, szemetel az eső, némi köd terjeng, és a kétszer három sávos sugárút csúcsforgalmának közepette véletlenül átpillantok a túlsó járdára. Hoppá, szól a radar, ott, abban a kirakatban, amelyiket kitakar a csuklósbusz, hétszentség hogy egy Lego dobozt pillantottam meg, mikor az előző csuklósbusz elhaladt. Járjunk utána! És bizony tényleg! Rövidlátó vagyok, mint a vakond, ezer dolgom van, éhes vagyok, sietek, a tudatom tényleg csak a Mekiig terjed, de a tudatalattim, az hátulról, bekötött szemmel, sötétben is valahogy felismeri a dzsungelben megbúvó Legót. Egyszerűen szembejön, mint Mózessel a lángoló csipkebokor. Nem tudom nem észrevenni, és jobb is, mint netán lemaradni a Tíz Parancsolatról. Mit van mit tenni ilyenkor? Ha nem nézem meg közelebbről, akkor lehet, hogy nincs is ott semmi Lego, csak én vagyok diliházszökevény? Ha meg van ott Lego, és nem nézem meg, akkor ki tudja, milyen kihagyhatatlan akciót szalasztok el! Úgyhogy az ember markolja az esernyőt, talál egy zebrát és kivár egy lámpát, vagy fog egy aluljárót, és utánajár. Ebből lesz az újabb baj...


Az ott hátul a sötét árnyékban nem egy doboz LEGO? Naná, hogy az!

7. Költségvetési kiigazítás, bármikor

...Mikor a zebra felénél járok, akkor már érzem, hogy jól láttam, Lego lesz ott, és máris nem a kiváncsiság vagy a kétely furdal, hanem a birtoklási vágy gyötör (Rousseau, dögölj meg). Asszongya hogy az ATM-ből most vettem le egy ötöst (nagyobbat nem merek, mert még elköltöm, ugye). A Mekibe mennyi kell? 790? Marad 4210. Lássuk csak, ebből mi jön ki! Aztán a Mekiben beérem 570-nel (választani tudni kell), majd megállapítom, hogy már megint nincs egy vasam se, és éhes is maradtam. De vettem újabb Legót.


Megtakarítás.

8. Akkor is legózom, amikor nem legózom (az internet nagy átka)

Munkahely. Lázas a tempó, a kávé rég kihült, cserébe forr a telefon, sürgős teendők mindenütt, az Outlook félpercenként új üzenettől csuklik, a Calendarban bégetnek a lejárt határidők, a főnök is mindjárt beér, én meg... vévévé pont kockagyár pont blog pont hu! Vagy ennek a válfajai: Nem, csak azért sem rontom el a családi vasárnap délutánt azzal, hogy kibontom és összerakom a legújabb szerzeményt! Inkább leülök a kanapéra a kedvesem mellé, laptoppal az ölemben, és mit csinálok? Az interneten nézegetem az ominózus készlet füzetét! „Mit csinálsz?” – kérdi az asszony. Ööö izé (görcsös Alt-Tab Alt-Tab), Excel táblát. Látod? „Jé, tényleg. És mi az, hogy 7733?” Most erre mit mondjak? Hogy ennyi kockám van csak City készletekből? Vagy hogy megvan az ilyen sorszámú készlet is? Vagy hogy a múlt héten ennyit költöttem csak Legóra, azaz csak ennyit költöttem Legóra? Ajajaj!

És így tovább. Mondhatnám még, lenne mit. Például:

Hazudok, mint a vízfolyás. „A gyereknek vettem, nézd csak, hogy örül neki – ne piszkáld, Béka!”

Teljesen kifacsart logika szerint szervezem az életem. „Azért tankolok olyan messze, mert ott a legolcsóbb a gázolaj – igen, pont a játékdiszkont mellett, most tehetek én erről?”

Vagy említhetném a legalapvetőbb, legeslegelső, kisgyerekkoromban elsőként felvett reflexemet is, mintegy a legopatát azonnal lebuktató tünetet: Ha szögletes és be van csomagolva, akkor megrázom, hogy csörög-e. Te is?

(Arról szavazni, csendes őrültek vagyunk-e, még mindig tudsz!)

Címkék: vásárlás szavazás lego gyűjtés mánia

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr52495740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehi · www.szinfoltcafe.hu 2010.12.20. 07:31:47

Inkbb gyujtesi szenvedellyel megaldott legopata csaladfo delutanja:

Feleseg: Dehat mar hely sincs a nappaliban ahova kirakhatnad!
Apa: Aaaa, megoldjuk! :) Uj LEGOnak mindig van hely!

Pedig tenyleg nincs, de egy ilyen mondat utan siman utba lehet ejteni az IKEAt hazafele jovet, es egy uj LACK polccal boviteni a kiallitasra alkalmas negyzetcentiket!

www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10011017

:))))

Cucu88 2010.12.20. 08:20:20

Szia ainex!

Nagyon tuti volt a cikk, látom ezzel én se vagyok egyedül.
A LEGO nem egy egyszerű játék...másvilág, életérzés, amit nem mindenki tudhat magáénak idősebb korban is. De aki átesik a felnőtté válás folyamán és megmarad a 'játék' utáni vágya azt egy életre elkíséri a LEGO!

uniqm 2010.12.20. 08:31:37

Sziasztok!
Nagyon jo a cikk. Teljesen egyetertek, majdnem ugyanezek a tunetek nalam is. Csak kiegesziteskepp: leulok netelni az elso dolgom megnezni valami aukcios oldalt, persze azt mondom magamnak csak korulnezek, idot toltok. Persze tuti talalok valami ahitott szettet, jo aron. Innen mar nincs visszaut, ranyomok.
Honap vege fele ott tartok, szinte minden penzem legora koltom.
Napkozben otthon hosszan nezegetem a szeretett gyujtemenyt es mindenfele terveken es atepiteseken merengek.
Igen ez a LEGO ! Egyes embereket tenyleg rabul ejt.

miron89 2010.12.20. 08:57:42

Hááát, a tünetek nálam is hasonlóak, kivéve, hogy én Technic irányba módosultam. (ami közismerten a drágább kategória)

Most éppen karácsony táján belefutottam egy KIHAGYHATATLAN ajánlatba -név szerint 8053- "csupán" 22e-ért.
Erre a készletre már nagyon rég óta vágytam, így muszáj voltam megvenni MAGAMNAK.
Természetesen nem írhatom rá a dobozra karácsonykor, hogy Mirontól Mironnak, így beszerveztem egyik nővéremet, hogy nekem elég, ha belead valamennyit, csak írhassam rá az ő nevét.

Tudom, ez elég önző dolog, de tekintve, hogy két öcsém is van, akik ugyanúgy LEGOlázban szenvednek, kénytelen vagyok a maradék pénzemet is legóba fektetni.

De mivel a Lego jó befektetés, így nem sajnálok rá semmilyen összeget!

/ Jelzésként mondom, hogy még egyetemista vagyok, így nem igazán érnek el az Élet mérgesebb hullámai, tehát amig megtehetem, hogy legot vegyek, kihasználom az időt! /

static.letsbuyit.com/filer/images/uk/products/original/246/5/lego-technic-mobile-crane-24605398.jpeg

static.letsbuyit.com/filer/images/uk/products/original/246/5/lego-technic-mobile-crane-24605398.jpeg

Nofrit 2010.12.20. 09:27:29

Elvileg jövőre csak két készletet fog megvenni... Elvileg... :)

devDavid · http://blog.hu 2010.12.20. 10:24:15

Ez tök hülyeség! Rám csak a 1-3-4-6-7-8 pontok vonatkoznak. Amúgy ez gyógyítható? :)

Egy rövid történetet kell elmesélnem: Elhatároztam, hogy jövőre kicsit jobban figyelek a kiadásaimra, és ez bizony a Lego vásárlás rovására fog menni. Utolsó nagyobb tétel (idén) egy polcsor lett ami jelentősebben megkönnyítette a pénztárcámat, ekkor jött az elhatározás. Mikor összeszereltük párom csak annyit mondott: "Kellenének ide azok a moduláris szettek", azóta fáj ismét (egyszer már rá tudtam magam venni, hogy nem kellenek nekem azok ennyiért) a fogam azokra a dögökre. 50*5 = 250e ft. Valószínűleg pulyka nélkül leszünk ez évben, karácsonykor! :D

üdv,
Lego Addict @kisPocok

Izzycsek 2010.12.20. 10:32:22

Én is mindig megráztam a dobozt és tök nagy csalódás volt, amikor nem Lego volt... :) És én is mindig megnézem mindenhol a Legókat egy kihagyhatatlan akció reményében. És egyelőre még tudok megálljt parancsolni. Többnyire. :)

devDavid · http://blog.hu 2010.12.20. 10:35:03

@Posi: Jó, hogy mondod, találtam akciós legókat, küldöm is tutukának, frissítse a szokásos helyet.

üdv,
kisPocok

Dornbi · http://www.kockak.hu/ 2010.12.20. 11:30:54

Nagyon tetszenek a képek, saját készítésűek? A cikk is nagyon jó, nem ismerek magamra egyáltalán... :)

Dödi · http://hunmocgaleria.blog.hu/ 2010.12.20. 11:44:47

Jó kis post !
Én még az ifjú félőrült kategóriába tartozom :
-Nincs pénzem Lego-ra (Általában)
-Ha van pénzem Lego-ra akkor is megfontolom, hogy mit veszek(De így is mindig valami kis sikerélményem lesz egy általam jónak tartott készlettel)
-Ha elmegyek egy nagyáruházba/plázába gyakorlatilag nem is érdekelnek a márkás ruha boltok hanem első mélyrepülésem a Játékbolt Lego alosztályába történik, és mivel korommal még (annyira) nem tűnök ki a "tömeg"ből de azért így is az általam kedvencnek tartott eladói kérdést kapom : - Segíthetek/ünk valamiben ? Erre a válaszom/aim általában :
-Ja neem csak nézegetek !
-A (nemlétező) kisöcsémnek keresek (Egy általam már rég keresett) egy Legót valami robotosat (8080-as) !
-Igen a ....(nem létező, vagy űberritka) számú készletet keresem .... NINCS ? Hát akkor körülnézek ! Hátha találok valami mást (Ilyenkor tetőtől talpig átnézem a boltot) !
További tüneteim :
-Az asztalomon van egy 48rekeszes csavartartó rekeszes tárolószekrény ami fullig van töltve tökéletesen berendezett lego elemekkel
-Az asztalomon kb 4-5 M.O.C. van mindig támadásra/fejlesztésre készen
-Időnként hajnali 2-3-ig fönn vagyok mindenféle energiaital nélkül szimplán csak lego-zgatva !
-A karácsonyi listám több mint 99%-át lego teszi ki !
-Van , hogy délutánokat töltök azzal, hogy lego-kat fotózok a fotóstúdiómmal www.netenvegyen.hu/termek.465.hordozhato_foto_studio
Nagyon jó kis stúdió csak csak ajánlani tudom tökéletes átlag méretű lego-k fotózásához !

Na aszt hiszem én tényleg Lego Félőrült vagyok már csak a komment hosszát nézve is !

InversioN 2010.12.20. 13:59:59

Én is Technic irányba mentem el :D
Meglátok egy Techniket és minél több benne a fogaskerék és bonyolult mechanizmus, annál nagyobb a birtoklási vágy :D
A 8480-as Space Shuttle konstans az íróasztal sarkán hever és berhelem mint a hülyegyerek ahelyett, hogy vizsgára tanulnék. Egyszerűen nem lehet lekattani ezekről. (Lehet mentem műszaki irányba? :p)

Sajnos mostanában csak nézegetem a neten őket és a meglévőkkel szórakozom (8 éve nincs új LEGO-m), de kezd beérni, hogy veszek valami combosabb összetett készletet.

Gabesz_1985 2010.12.20. 14:24:14

Nálam egy konkrét evulóciós folyamat figyelhető meg. Tavaly Karácsonyra egy 7630-as homlokrakodót. Innentől nem volt visszaút. Követte egy 7248-as excavátor. Ezekkel jól elvoltam tavaly Karácsonykor + még előszedtem a gyermekkorból maradt darabokat. Következett a 7249-es XXL daru. A mai napig nem szedtem szét, csak gyönyörködöm benne. Ez mind 2009 vége volt. 2010 elején kihasználva a leértékeléseket 7632-es Crawler Crane és a Creatoros Highway Transport (6753). Ekkor mondtam ezt, hogy elég. Időm se nagyon volt. Aztán áprilisban a Müller nagyon kitolt velem ;8292-es Cherry Picker 9 ezerét. Ekkor tértem át a a Technicre. Mindig is kacérkodtam velük, de sosem volt rá pénzem. Nyáron következett a Tutuka által értékelt Traktoros rönkrakodó a pneumatika miatt, majd pár hete a 8265-ös homlokrakodó a lineráris aktuátorok miatt. Jelenleg is éppen legozok :építettem egy tisztán MOC teleszkópos rakodógépet.

A posztolóhoz hasonlóan én is mindig rámegyek a különböző játékboltokban a kínálatra. Barátnőm már nem is ellenkezik csak jön velem. ez egy életforma...

Csendes őrültek vagyunk...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.12.20. 15:42:00

Én még csak az 1. stádiumnál tartok, ill. minifig téren a 3.-nál. De hogy kerül lego az újságoshoz?

Desmond.Tiny 2010.12.20. 18:24:32

Én már a második stádiumba tartozok, de elég hullámvölgyesen. Még tudok magamnak megálljt parancsolni. :) De ha végre beindul a projektem akkor aztán nem lesz megállás! :D
A hozzátartozóknak pedig üzenem, hogy ne féljenek: nem ragályos, de gyógyíthatatlan. XD

Kit_fisto · http://klikk.blog.hu 2010.12.20. 20:39:18

Mindenben szenvedek amit felsoroltál, főleg a környezetem legóba konvertálásában, és legtöbbször el is mondom a hozzám éppen legközelebb tartózkodónak. :D

bate · http://bateman.hu 2010.12.20. 21:15:46

Én a hónap elején konstatáltam, hogy a december csúnya mínuszba fog húzni, sok minden beérett és bennem volt, hogy spórolok. Ehhez képest most tartok 12.000 Ft-nyi vásárlásnál, és úgy fest, hogy holnap ez kibővül plusz 8-10E Forinttal.

Klinikai eset vagyok.

Anak 2010.12.20. 21:19:24

Én épp leszokóban vagyok.
Tavaly lettem újrakezdő, de az elmúlt 2 évben kicsit elszaladt a ló velem. Volt pár vásárlásom, amit később már bántam, és bár némi veszteség árán de sikeresen túladtam több olyan készleten, amit hirtelen felindulásból vettem meg.
Hála a tervezőnek maga az anyacég is segít a mértékletesség további megtartásában, ugyanis a 2011-s készleteket látva nem fog fájni a fejem és a pénztárcám. Eddig összesen 3 kisebb készlet tetszik, naná, hogy a licenszelt vonalak közül.
Azért bevásárlások során az áruházak LEGO kínálatát mindig megtekintem, ez nálam hagyomány...mindig is az volt.

Stiel 2010.12.20. 22:09:36

Fejem elfordítja.
Klón nem érdekel.
Folyamatosan sok minden kellene még, de prioritási lista van, aszerint haladok és lassan.
Amire vadászok, azt fejben tartom, nincs 'hirtelen jött ötlet'.
Nem látok ott, ahol nincs.
Ha legóboltot látok, és van pár percem, megnézem.
Költségvetési kiigazítás nincs! A titkot megosztom alant. :)
Neten is szoktam 'legózni', de csak alvás vagy szabadidő rovására (utóbbi OK, előbbi néha szívás).
És rázom. :)

Szóval költségvetési kiigazítás nincs, pénzügyminiszter asszony keményen fogja a gyeplőt. :P Nem jut sok pénz legóra, szerintem lényegesen kevesebb, mint itt a legtöbbeknek. Amennyi van, annyit igyekszem beosztani.

Egyrészt össz-vissz egy témát gyűjtök (kastély), másrészt azon belül is elég kritikus vagyok a készletekkel. Nem kell a teljes vonalat megvenni a boldogsághoz.

Bricklinkes közös rendelések kordában tartására megoldás, hogy ha építek valamit, amihez sok új alkatrész kell, akkor időben széthúzom, és akkor addig sem költök másra. Pl. a skorpiós kastélyom majdnem egy évig készült, pedig nem olyan nagy.

Hát kb. ennyi.

BorZol 2010.12.20. 22:23:22

Asszem én az összeben szenvedek.
Lehi amióta jártál nálunk csak durvult a helyzet lassan kinövöm a 6x5-ös szobát. Plcot tervezek két hónapja az 5m-es oldalon végig de elköltöm az árát is....Na jó most van egy gyorshajtásom is...
Szóval a bevásárlós zombi az "csak" a dobozok között ébred fel addig le is ölhetnének csak ha pénzt találnék állítana meg amíg felveszem..
Jó a poszt kegyetlen. Most egyetlen city összeállításán merengek, ami azért nagy lesz... Ami nem illik bele azt eladom.
Nem lesz óváros és nyomornegyed csövesekkel.
Ainex@ azért ha belekeverném a használtlego beszerzést az újak mellé és hogy hogyan fertőztem az asszonyt is akkor tudnátok milyen a "Született feleség" :D

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2010.12.21. 08:18:35

Engem ősszel kapott el a legovásárlási mánia. Ráadásul az online verzió, úgyhogy mégtöbbet lógtam a neten, mint általában. Állandóan lestem az aukciós oldalakat, főleg az általam sokat emlegetett német e-bayt. Elkezdtem figyelni az 1 euróról indított aukciókat és excel táblában tematika szerinti füleken írogattam, hogy mi mennyibe kerül a bricklinken, itthon és végül mennyiért kelt el az e-bayen. Sorra azt tapasztaltam, hogy (néha jócskán) a bricklinkes átlagár alatt lehet hozzájtuni igen jó cuccokhoz.
Ez nem hagyott nyugodni és ugyan (még) nincs saját PayPal-om, de így is sikerült összehozni rövid időn belül egy 40ezres kiadást, amivel kellően sokkoltam az egyetemista pénztárcámat és a környezetemben lévőket.
Még jó, hogy egy csomó aukciót nem sikerült megnyernem, pl. többsször licitáltam a 8880-as szuperautóra, ami legtöbbször 15ezer körül állt meg (+posta) és kacérkodtam egy 10kg-os ömlesztett csomaggal is. (Aztán láttam 70 kg-os csomagot is, na attól leesett az állam.)
Mindenesetre a 40ezres kiadást lefaragtam 12-re mert eladtam az árukapcsolásként jött cuccokat, így összeségében igen kedvezően jutottam ezekhez: 4022 - Sea Cutter, 6350 - Pizza to go, 6769 - Fort legoredo, 6755 - Sheriff's lock up.

Amit még egyszer nagyon szeretnék az a korábban emlegetett 8880-as szuperautó és ez a gyönyörűség: 6394 - Metro Park & Service Tower
brickset.com/detail/?Set=6394-1
Csak félek, hogy ha újra elkezdeném nézegetni az e-bayt, annak megint súlyos következményei lennének. :)

Annak ellenére, hogy a bevásárlások során én is olyan útvonalat választok, hogy útba essen a játékosztály, nem szoktam elcsábulni ezekre az új készletekre, mert nem passzolnak a régi hangulathoz. (1-2 impulse készletet azért vettem) Legfeljebb megírom nektek, ha látok valamit jó áron. :)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.12.21. 23:33:00

fejem elfordítja.
kerülök a legópolc felé
nézem a MOC-képeket a flickr-en
a klónon átnézek (most már nem alaptalanul, de erről majd bővebben egy postban)

ellenben:
magamnak nem vásárolok.
gyerekeknek meg célirányosan, és semmiképpen nem gyűjteményként. már így is többszöröse a legójuk, mint amennyi nekem gyerekkoromban volt. (a tőlem örökölt készletek nélkül is), és sok olyat meg lehet építeni belőle, amit én gyerekként csak szerettem volna.
ritkán építek :(

Zovits 2010.12.22. 05:12:42

Hatalmas szerencsém, hogy amint kinőttem volna a legózás "társadalmilag elfogadott" korosztályából, öcsém pont akkor érte el az alsó határt, így én lehettem a "jaj, de aranyos, nézd, a testvérével játszik" báty :)
A gondok csak akkor jöttek, amikor egyik-másik "remekművemet" alapanyagnak nézte tesókám, emlékszem, ebből volt is pár összetűzésünk...
Aztán az egyetemi évek alatt másra kellett a pénz, az idő meg elment tanulásra, miegymásra, szóval csak nagy ritkán kerültem kockaközelbe. Például ünnepek alkalmával, amikor néha nagyobb lelkesedéssel néztem az ifjú rokoncsemeték kezében ismerősen zörgő dobozt, mint ők maguk, aztán készségesen segítettem összerakni :)
Illetve egyszer úgy ébredtem fel, hogy meg kell szereznem a 8880-at. Gyerekkoromban mindig is vágytam rá, ez pont nem jött össze, sok más ugyan igen (8868, 6982, 6958, 7171, 8456, 6973, 6339), de akkor is fájó hiány volt. Vagy talán az bökte a csőröm, hogy az egyik ismerősömnek megvolt, de apukája összerakta, majd feltette a szekrény tetejére, hogy "nehogy baja essen" :)
Meg aztán az is tényező volt, hogy bármennyire is mérnökvér folyik az ereimben, képtelen voltam a neten talált összerakási útmutatók alapján kisakkozni, hogyan is működik az a fránya sebváltó :D
Szóval egyszer csak rádöbbentem, hogy elköltöttem közel annyit egy legó készletre, mint amúgy két-három hónapban minden másra, és ezt valahogy meg kell magyarázni tisztelt szüleimnek (akiktől amúgy a pénz származik).
Szerencsére a "nézd, anyu/apu, micsoda V8-as motor, meg négysebességes sebváltó, plusz három differenciálmű, meg egyedi rugós felfüggesztés és négykerék-kormányzás is van ebben!" képes volt feledtetni a "kidobott" pénz utáni bánkódást :)

Amúgy csak nekem van egy kicsit "anonim legoisták klubja" érzésem? :)

Greg36 2010.12.22. 16:18:30

Nah, mivel tegnap Tescoban jártam, és illenek rám a tünetek, gyorsan beszereztem a 2011-es készletekből a 7285 rendőr K9 furgont, ami aranyos, legos, meg a 5766 faházat, ami viszont kihagyhatatlan!

pragmaP 2010.12.22. 17:12:51

@Greg36: Kaphatók a Tesco-ban a 2011-es készletek???

zsok 2010.12.22. 17:38:11

@Greg36: Te szemét gazdag ember! :-P Basszus ma a szívem megszakadt, hogy ott hagytam a polcon könnyeimmel küszködve a faházat. Olyan gyönyörű, a kicsi hídacska, a kandalló pedig mindennél a gyengém. (bánatomat enyhítve találtam végre gördeszkás srácot. 500 ft-ig még volt keretem.)
Utána akartam nézni, hogy milyen készlet, de sehol nem találom nyomát.
Komolyan sírok. Ilyenkor sajnálom, hogy nem létezik tényleg télapó vagy jézuska vagy valaki. brühühühü...

ph34rb0t 2010.12.22. 19:09:22

@Greg36: @zsok: mennyibe kerul ott az 5766?
ez az elso creator amit meg tudok venni, ha esetleg karacsonyi akcio lenne ra....

zsok 2010.12.22. 19:32:38

@ph34rb0t: 9990 volt. nem egy irreális ár, de matchos akcióban az almafa ház sokkal olcsóbb.

ph34rb0t 2010.12.22. 19:42:33

@zsok: koszi a gyors valaszt, kicsit draga. (match meg nincs a varosban...)
most nezem, elozo kommentben elirtam: az "az elso creator amit meg tudok venni" az "az elso creator amit meg AKAROK venni" lett volna, csak kozben mar azon agyaltam, hogy meg tudom-e majd venni... :)
lesz ez meg valahol akcioban fel ev mulva, en azt mondom.

Greg36 2010.12.22. 21:37:45

@pragmaP: @ph34rb0t: @zsok:
Lehet, hogy a Matchos akciós ár olcsóbb (sőt, biztosan az), de az Auchanban az almafás ház akciósan volt 7900 körül, ez viszont 2011-es készlet, újdonság, és ha 500Ft-ra lőjük be a figurát, vagy méginkább a sárga rafting csónakkal impulsenak számítjuk, akkor 790 és már nem is annyira lóg ki a sorból.
Amit néztem (hiába, citys vagyok főleg, nem tagadom, a world racersből is csak a két motoros szet, vagy az Atlantisból a limitált tescos minitengeralatjárót szereztem be, mert megy a city vonalba is):
3658 rendőrhelikopter (csúnya a sárga furgon :( ), 7279 rendőr akció készlet, 7285 K9-es kutyafurgon, 3678 rendőr üldözés (a brickset szerint még ki sem adták!! dögös rendőrlánnyal és irtó menő sportkocsival) 7288 rendőrkamion (sosem tetszettek a rendőrkaminon készletek :( ).
Még szerencse, hogy a barátnőm jó képet vágott hozzá... :)

ph34rb0t 2010.12.23. 15:12:59

@Greg36: olcso, olcso, de ha nincs ra keret :) Nem baj, log cabinom elobb-utobb lesz, es jo, hogy kiemelted a csonakos fickot, azt speciel pont szivesen kihagynam belole.
A rendor uldozes nem tetszik, azaz a jarmuvek nem, mert a rendorlany tenyleg jo (bricklinkrol siman osszeszedhetoek a darabjai, ha jol latom es ha valaki erre indul be :)) es a jardasziget a trafival szinten. Nem ertem, miert van a mai elvileg "kicsi" jarmuveknek is akkora kerekuk, mint regen (meg most is, ami foleg gaz) a nehezgepjarmuveknek.
A kutyas kicsit a regi legokat idezi, ezert tetszik (a mai rendorjarmuvek nagyon nem). Az megvan ugye, hogy K9 => canine?

zsok 2010.12.23. 20:28:13

@Greg36: @ph34rb0t: lehet, hogy auchanban ki lehetne fogni akciókat, de az ugye nincs itt az utcasarkon. budaörsre kimászni meg...
rendőr-üldözésből egyedül a rendőrnő parókája kellene. ugyanilyen hajam van, végre megcsinálhatnám az én-minifiget. unalmas, hogy a szinte az összes új lány-minifignek szőke a haja.

ph34rb0t 2010.12.23. 22:10:25

@zsok: budaors valoban messze van, keccazvalahany kilometer ide :)

ilyen haj van ezekben, ha beszerzesre adod a fejed: brickset.com/detail/?Set=7639-1
brickset.com/detail/?Set=3222-1 es gondolom masokban is de ezek jutottak eszembe.

tenyleg szoke haja van szinte az osszes uj lany-minifignek?

balukabalu 2011.01.17. 20:01:22

Egy legopatának ez a háttérképe mozaikra állítva:

img17.imageshack.us/img17/6684/lego1x1platered.jpg

vagyy ez:

img524.imageshack.us/img524/9232/lego1x1plate.jpg

vagy fotosoppban átszinezi

ainex 2011.01.17. 20:26:16

@balukabalu: Igen, és olyan klaviatúrája van, amelynek mindegyik gombján kétszer két stud van.

balukabalu 2011.01.18. 17:28:09

@ainex: olyat hol lehet beszerezni?
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...