Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Kellenek háborús repülőgépek legóból?

2012.05.12. 10:13 - Rékocs

Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk.

Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk kezébe nem való játékpisztoly, vagy hogy a legóval nem lehet háborúsdit játszani. Magam is toltam mindkét ipart, aztán valahogy mégis normális felnőtt lettem.

Ennek ellenére valahogy mégsem örülök annak, hogy fegyverkezik a LEGO, sőt, kedvenc játékgyártónk simán vállalja, hogy jöhet minden fegyver, ami 1945 előtt készült. (Noha a 45-ben használt fegyverek nem kicsit hasonlítanak a maiakra, hanem nagyon. Ez a világ még az a világ.) Attól félek, hogy ez csak egy folyamat eleje. Ami ma egy repülő, holnap már egy tank, a határok meg csak tágulnak. Ahogy egyre inkább hozzászokik a gyári menedzsment a háborús tematikához, a T1-es mintájára majd a tankok is jól összemennek CITY-méretre, hogy végül általánossá, természetessé váljanak. Innen már csak egy apró, tulajdonképpen nem is észrevehető lépés a modern fegyverek hadrendbe állítása. Ezen az úton haladva végül eljön majd a nap, amikor a LEGO egy áruházi polcon kínálja a a várost és az annak lerombolására szánt eszközöket, a gyerekek meg tök természetesnek veszik, hogy a hiperrealista legó-kisvárosukban tankok cirkálnak és derék katonatisztek csicskáztatnak jóravaló kamionsofőröket.

Lehet (sőt biztos), hogy az előző mondataimmal túlzok, de számomra furcsa lenne a jelenleginél akárcsak kicsivel is hangsúlyosabb és modernebb fegyverkezés. Nekem már ez a gép is nagyon a  határon táncol.

Egyebekben a tilalmak nagy részével (különösen: vallás, erőszak, politika) maximálisan egyetértek. A LEGO által nevesített dolgoknak nem sok keresnivalója van egy gyerekjáték-világban. Nem hiszek abban a megközelítésben sem, hogy akinek nem tetszik az erőszakos/háborús/megosztó legó, az ne vegye meg. Én azt várom, hogy igenis legyen a LEGOnak egy könnyen és mindenkinek be- és elfogadható, a szó minden értelmében tiszta víziója a világról és a játékról magáról. Eddig leginkább volt ilyenje. Ezért szeretjük ennyien az egész világon. Az meg hogy aztán ezekből a kockákból ki mit épít az már nekem annyira mindegy. Felőlem zsigerelhetnek pedofil legó papok szocialista kurvákat is, csak otthon tegyék, a négy fal között. (tutuka)   

Csütörtökön megmutattuk, milyen szabályok szerint veti ki a LEGO teste önnön magából a káros és erőszakos zárványokat, hogy nem szabad templomot, vagy éppen hadi járművet építeni.

Hogy hogyan szabad mégis kockákkal hivatlaos LEGO-háborúsdit csinálni, annak nem is olyan régen csináltunk némi hírverést, de a beharangozó poszt kapcsán kevésbé és kevesen lelkesedtetek a készlet iránt. Nagyobb ünneplésre számítottam.

Kíváncsi is lettem, hogy vajon mi lehet ennek az oka, igazán nagyon vártam a kommenteket. Aztán írt Dornbi, és valószínűleg rátapintott a lényegre:

"Akárhogy is, furcsa érzés egy háborús eszközt hivatalos termékként látni. MOC-ként nagyon tetszene, és annak is örülök, hogy meg tudom venni. De valahogy mégis fura valami egészen konkrétan háborúhoz köthető dolgon LEGO emblémát látni."

Én valahogy mindig vonzódtam a hadi eszközökhöz köthető modellezéshez, tisztán a forma (a hasonlóság, a precizitás) és a színvilág érdekel benne, teljesen elvonatkoztatok attól, hogy mire használják fel a valóságban. Egy igényesen megépített vadászrepülőben, tankban nem látom a háborút, (a piszkolást annál inkább), csak a kivitelezés minőségét. Ez engem nem zavar, de teljes mértékben megértem, aki ódzkodik ettől. Az pedig valóban fontos kérdés, hogy a LEGO mint (elsősorban) gyermekeknek szóló játékokat gyártó cég meddig mehet el az erőszakhoz köthető vagy erőszakot implikáló készletek kiadásával. (A CUUSOO működése kapcsán hallhatjuk a fogaskerekek csikorgását, illetve a nagy számban megjelenő rendőrségi szettek nyomán is.)

Nekem változatlanul nagyon tetszik ez a készlet (valószínűleg az is hatással van rám, hogy férjem repülőgép modelleket készít), és biztos, hogy amint lehet, megveszem (és elteszem a fiam 14. születésnapjára). Nagyon érdekel, hogy köztetek van olyan, akit az tart vissza, hogy egy háborúhoz köthető eszközről van szó? Vagy már túlságosan modellszagú és az ilyen szett valóban csak porosodásra jó, játékra nem? Túl felnőttes és idegen a legó gyerekvilágától? Valóban csak MOC-ként lehet lelkesedni egy ilyen darabért, hivatalos LEGO-készletként nem? Vár titeket a kommentmező, "harcra fel"!

És azért a videót se hagyjátok ki!

Címkék: erőszak háború lego designer video 10226 sopwith camel

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr304490550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PinkFloyd_fan_ 2012.05.12. 11:06:52

Ez egészen egyszerűen gyönyörű... :O Amióta végigtoltam a Dynamix Red Baronját, odavagyok az 1vh-s repülőgépekért. Egyszerűen vonzanak ezek a rusztikus technológiák. És nem a lövöldözés miatt, hanem csak úgy mint repülők. A készlet kéne! De biztosan nagyon drága :(

NO DE:
Talán valóban nem kéne hivatalos készletként kiadni. Mi van akkor, ha a kiskölyök első készlete ez? Kirakja a polcra, a békésebb készleteket meg gagyinak fogja tartani; lehet hogy nem is fog Legózni. És ez a cégnek bevételkiesés!
Az erőszaktól féltéses dolog szerintem sem annyira mérvadó, mi is játékpisztolyoztunk az utcán, karamboloztattuk a kisautókat. Legóból mi is építettünk házat, autót, űrhajót, mindenféle harci dolgokat... és rombolgattuk a felépített Legókat. Mégse lett belőlünk tömeggyilkos.

Érdekes a hivatalos gyári minifig-erőszak-tendencia: Voltak jó lovagok, jó rendőrök, jó űrkutatók stb. Aztán hozzá jöttek a kalózok, rablók, űr-bűnözők. Ma meg már mindenféle zombik meg vámpírok, nazgulok meg dementorok, vérvarázslók, és halálpapok... na ehhez képest egy Sopwith Camel már-már Barbijárműnek tűnik ;)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.05.12. 11:31:46

Azt gondolom, hogy mi, felnőttek túllihegjük ezt a kérdést. A gyerkőcök a saját buksijukban arra a polcra fogják tenni ezt a dolgot, ahová nekik való.

Tízet teszek egy ellen, hogy a gyerekkorú legózók sokkal izgalmasabbnak fognak találni egy kalózhajós készletet, mint egy fura, repülő drótakadályt. Más kérdés - lenne - egy Lego City léptékű tank mondjuk. Ti sokkal jobban tudjátok mint én, hogy a Lego klónok között vannak harcjárművek és szerintem van köztük egy csomó izgalmas. Szóval ez a fenti megállapítás megáll erre az amúgy fantasztikus cuccra, de mondjuk egy tankot szállító kamion már könnyen lehet, hogy ráverne a gyermeki "akarom-skálán" a kalózhajóra.

Igazából munkál bennem a kisördög, van a Lego hozzáállásában - tán nem is - kicsi képmutatás. Nézzétek meg a régi űrlegókat! A többségükön van valamiféle fegyvernek látszó akszesszoár. Vagy mondok másik példát: Bionicle. C'mon...

P.I.D. 2012.05.12. 11:47:40

"Én valahogy mindig vonzódtam a hadi eszközökhöz köthető modellezéshez, tisztán a forma (a hasonlóság, a precizitás) és a színvilág érdekel benne, teljesen elvonatkoztatok attól, hogy mire használják fel a valóságban."

Én meg odavagyok a Fokker Dreidecker I-ért, meg kb. minden első világháborúban használt repülőért. Szerintem egyszerűen csodálatosak a gépek és a fegyvereik nem igazán érdekelnek.

"Mi van akkor, ha a kiskölyök első készlete ez? Kirakja a polcra, a békésebb készleteket meg gagyinak fogja tartani; lehet hogy nem is fog Legózni."

Csak magamból indulhatok ki, de szerintem ez nem valószínű. Ez egy modell, az egyéb készletek meg többnyire játékok. Ez is tetszik, az is tetszik. Az meg, hogy egy kiskölyöknek ilyet adnak, nem igazán normális eset. Ha meg a "gyerekkészleteket" unalmasnak találja, még mindég ott van a technic vonal.

Én mindenesetre örvendek hogy kiadják, valahogy biztosan beszerzem. Tankok, egyebek nem érdekelnek annyira, így ha jelennének is meg, azzal már nem tudnának megfogni. Ez viszont nálam telitalálat. A háborús vonalat a LEGO hagyja meg a klóngyártóknak, de egy két repcsi azért belefér. :)

ainex 2012.05.12. 13:45:11

Engem nem a háború, hanem tényleg az "inkább modell, nem játék" tényezõ tart vissza (túl azon, hogy a témához nem értek, a modell maga meg nem igazán érdekel).

De leginkább tutuka véleményét osztom. Ez a téma valahogy legóidegen - egyelõre. De ha belejönnek, mi lesz? A Samsung anno korrekt mikrósütõket csinált, most meg jó telefonokat, de autót azért nem vennék tõlük. Vagy mégis? Hiszen a Renault Latitude is egy Samsung kocsi! Nem kétlem, hogy ha akarják, nagyon jóra meg tudják csinálni.

Nos a LEGO is biztos ugyanígy képes a leggaládabb pusztító eszközt is a legkáprázatosabb módon kockába önteni, ha egyszer rászánja magát. De én nem szeretném, ha egyszer a Pentagon a Call of Duty Black Ops 2 helyett már inkább az aktuális LEGO katalógusból merítene majd ihletet.

Mellesleg halkan megjegyzem, hogy már jó ideje van a termékskálában egy egész téma, ami már is a háborút hirdeti... De mivel személy szerint annyira vércikinek érzem az egész témát, hogy lövésem sincs hozzá, s így aztán azt sem tudom megállapítani, hogy az intergalaktikus rombolók és egyéb cirkálók békés rendeltetésûek-e, vagy netán akad bennük valami erõszakosság is.

ainex 2012.05.12. 13:48:42

"...ami már A NEVÉBEN is a háborút hirdeti..." (tetü Samsung telefon lenyelte a szavakat :op)

Darth Brick 2012.05.12. 14:32:20

Lenyűgöző teljesítmény ez a kreáció, rengeteg szimpatikus részlettel. Szenzációs működő botkormány, terelőlapok? stb. Teljesen ott a szeren... csak éppen nem kellene pénzért.
Alkatrészbányának elmegy, citybe nem fér be, nem is minifig scale, ezt szerintem revell-ben kell megvenni.
Én azért szeretnék egy tankot. Egykor iskolánk udvarát díszítette egy T-34. Mégsem rémlik egy diáktársam sem, akiből katona lett.
Lego City városunkat amúgy is porrá zúzták az Indiana Jones Német, és Szovjet erői. Illetve Toy story-s katonai őrjáratai fej és kézcsere után alkalmasak városok "békéssé" tételére. Fegyverük vagy Colt, vagy Al dobtáras Thomsonja, vagy a klónok lézerfegyvere.
Illetve az UFO hordák tömkelegével is számolnia kell a lakóknak... szóval lehet háborúzni....
Illetve a Július 4.én főutcán végigmasírozó száz klón élén sétafikáló Anakin is megérne egy fotót.

timpanto 2012.05.12. 15:58:18

A megszólalók nagy részével egyet értek. A Lego pc viselkedése álságos. "Hál Istennek" a klónok gyártanak mindenféle klassz cuccot, jól fel is TANKoltam magam a gyerekekkel együtt. Igazi legoból is remek dolgokat lehet kihozni.(Amúgy meg tényleg tele vannak erőszakkal a gyári készletek is.) Aztán mehet a háború. Az nem is igazi fiú gyerek aki nem csatázik, lövöldözik, birkózik, nálunk még a lány is farkasemberes filmet forgat Legoból (igaz ő már 13). A készlet maga szép, csak mivel ez a "gyűjtői" sorozatban jelent meg gondolom az ára is olyan sajnos.

ss26 2012.05.12. 19:35:33

A Sopwith Camel ikonikus gép, mint a P51D Mustang, Bf 109, stb. Ezek a gépek úttörői voltak a repülésnek, nekem személy szerint nem a háború ugrik be róluk elsőre, hanem a Repülés, így nagy errel. :)
Az hogy a Lego hogy használja a szabályait, szíve joga, de a Cuusoo-s dolgokon látszik, hogy nem gondolták át teljesen a dolgokat.
Amikor a klónok erősek lesznek Európában, nem leszek meglepve ha felül lesznek vizsgálva ezek a dolgok, tuti lesz military vonal.
A vallási dolgokat meg teljesen megértem, hogy nincs minaret, bazilika stb., elég komoly perpatvar lehet egy rossz ábrázolásból, pár éve volt egy talán svéd karikatúrista, akit meghurcoltak (talán meg is merényeltek) mert tilos ábrázolni Mohamed prófétát. Szóval ezekkel csak óvatosan, hatalmas felháborodás lehet ilyenekből.

Forestman 2012.05.12. 20:27:41

Valamelyik 80-as évek végén kiadott LEGO ötletkönyvben volt templom...

Szerintem szép ez a gép, de csak egy modell. Ha jól láttam a kereke sem mozog. Minek vennének ilyet gyereknek? Ez egy gyűjtői készlet, felnőtteknek. Semmi több. Miért ne adhatnának ki egy ikonikus repülőt?
Jó, egy Bf109-esnek jobban örülnék, de mivel modell lenne az is, nem venném meg. Tutuka meg a már a világvégével riogat minket :D

"Nekem már ez a gép is nagyon a határon táncol."
Ha ezt 1914-ben mondanád, megérteném. De 2012-őt írunk, s ez a gép nem modern harcieszköz. 100 évvel ezelőtt az volt.

"A LEGO által nevesített dolgoknak nem sok keresnivalója van egy gyerekjáték-világban."
Épp ezért nem kell Architect-téma sem, mert az is nevesített. Lásd brandenburgi kapu. Németeknek nemzeti műemlék, történelmi épület. Másoknak (franciák, lengyelek pl.) a német imperializmus jelképe, a harmadik birodalom jelképe... Mikor a kapu épült a bajszos piktor még a világon sem volt...

Én nem tiltakozom a háborús dolgok ellen, míg ésszel csinálják. De azért egy 100 évvel ezelőtti gépen nem kéne fennakadni. Alig van már élő ember, aki látott ilyet élesben...

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.12. 20:29:31

@Forestman: mivel nekem furcsa afegyverkezés, azért mozog a határon. előtte ráadásul azt is leírtam, miért furcsa, és miért félek.

Forestman 2012.05.12. 20:52:25

@tutuka: A LEGO nem meri meglépni, s nem is fogja meglépni. De ha olyan hülyék, hogy igen, csak magukra vessenek.

Inkább adnának egy exkluzív magyar puszta készletet, pulival, kilenclyukú híddal, gémeskúttal, nyájjal :-)

hatvannyolckilencvennégyeske · http://www.flickr.com/photos/granada_turnier/ 2012.05.13. 00:06:00

ugyan nem izgat, de baromira nem értem, miért kéne fennakadni itthon pl. egy esetleges rom. kat. templom-készleten. Ugyanígy mehetne területspecifikusan a mecset meg a többi is (Rómában rómaiként), multikultifanok meg ne legyenek lusták, és ahelyett, hogy lenácizzák Marika nénit, mert ő nem rajong a helyben épülő trendi-kult-kúl Harlemért, emeljék fel a seggüket - ha valakinek nagy rá a vágyása, ebay, BL stb., menjenek ők Harlembe.

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.13. 00:07:57

@hatvannyolckilencvennégyeske: gondolod elmennének lokalizált készletek irányába? de miért tennék? lego-univerzumot építenek.

hatvannyolckilencvennégyeske · http://www.flickr.com/photos/granada_turnier/ 2012.05.13. 00:09:52

@tutuka: miért, amiket kiadtak eddig a cuusoo keretein belül, azok nem "lokalizáltak" - japán mütyürök, játékos szubkultúra, tkp. ugyanaz.

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.13. 00:10:50

@hatvannyolckilencvennégyeske: jó, de a cuusoo egy ordas nagy fasság :D én a LEGOról beszélek.

hatvannyolckilencvennégyeske · http://www.flickr.com/photos/granada_turnier/ 2012.05.13. 00:14:28

@tutuka: álszentség az egész, a friends-zel pl. olyan gyönyörűen befaroltak a trendi genderelméleteknek, hogy kilóg a véresen PC lóláb

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.13. 00:16:29

@hatvannyolckilencvennégyeske: mondjuk azzal kevés kockázatot vállaltak, ha egyáltalán. vallásos ilyesmi témákkal viszont vállalnának – halál feleslegesen.

hatvannyolckilencvennégyeske · http://www.flickr.com/photos/granada_turnier/ 2012.05.13. 00:23:12

@tutuka: van Tádzs Mahal-készlet, ennyi erővel lehetne Lenin-mauzóleum is, fogadjunk, az nem menne át a szűrőn :)

Tsingi · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=Tsingi 2012.05.13. 00:48:22

Ez egy tök jó készlet, csak kell hozzá apu, aki elmagyarázza a csillag motor, vagy a légcsavarkörön átlövő Vickers géppuskák működését, és nem utolsó sorban mesél a történelemről.
Nem értem, mitől kéne félteni a gyerekeket és a Lego céget. Tudja minden gyerek, hogy a katonák elesnek egy másik katona által. Sajnos a háborúk már csak ilyenek.

gerberus 2012.05.13. 06:31:26

Tudjátok mi az a M1911? Egy klasszikus automata revolver, ami csillió filmben is szerepelt. Mint a neve is mutatja 1911-ben jelent meg először, tehát most múlt 100(!) éves, és mégis annyira modern fazonja volt már akkor, hogy apróbb módosításoktól eltekintve a mai napig létezik, persze modernebb változatba, de annyira jellegzetes, mint mondjuk kocsiban a Land Rover vagy a VW bogár. Szóval mit sem számít a II. világháború!

Többet a stukkerről erre: www.imfdb.org/wiki/M1911#M1911

Gábor H · http://www.flickr.com/photos/gabor_horvath/ 2012.05.13. 10:43:25

Én nem a háborút meg az öldöklést látom ilyenkor, hanem egy szépen elkészített kétfedeles repülőgépet, mely valamennyire hozza magával a kor hangulatát. Úgy gondolom, hogy pl. a tankoktól azért félnek jobban a gyártók, mert közelebb van a mához, nem volt annyira régen.

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.13. 11:24:07

@gerberus: a szabályok nem ilyen értelemben szólnak fegyverekről.

Llew 2012.05.13. 11:58:26

Ebbe most futottam bele EB olvasás közben:
www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=53350&st=0
Nem kicsit durván felfegyverzett modern harcijármű, a kommandós maszkkal, meg arcfestéssel rendelkező figekről, vagy a nagyon aprólékosan összeállított kézi fegyverekről nem is beszélve.
Persze dínó ellenfelekkel, de melyik gyerek nem nyomja be őket azonnal más minifigek ellen?
Mindenféle alibi témákkal, meg minél tarkább, színesebb kivitelben, de a LEGO igen is ad ki komoly fegyverzetet.
Ezek után miről beszélünk? A "baj" már régen bekövetkezett.
Nekik viszont nagyon nem kéne álszenteskedniük.

tutuka · http://kockagyar.hu 2012.05.13. 12:00:30

@Llew: a dinóra vadászásra mondja a LEGO, hogy nem real life situation :DDD

Llew 2012.05.13. 12:43:06

@tutuka: erre mondom, hogy alibi téma, gyerek otthon sarokba dobj a adinokat aztán mehet az öldöklés, a LEGO meg kezét száttárva mondhatja, hogy ők nem úgy tervezték, vagy rosszabb esetben teljesen nyugodt lelkiismerettel állhatnak, hogy a dinókkal ők tényleg mindent meg tettek.

Tsingi · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=Tsingi 2012.05.13. 16:58:27

@Llew: Miféle baj?
Anno szinte valamennyi építményemet elláttam fegyverzettel, mert sose lehet tudni, hátha egy ellenséges legó jármű épp támadni akar. Ebből kifolyólag a járműveimet is felfegyvereztem, hátha meg lehet támadni valamit. Természetesen a végén valamelyik fél megsemmisült, és kezdődött előröl az építgetés. Ezt más játékkal nem lehetett megcsinálni - max. a Kinder tojásokkal, mert azokkal is háborúsdit játszottam.
Jelenleg is érdekelnek a harci járművek, de abszolút háború ellenes vagyok. Szóval szerintem a játék fegyverekkel semmi gond nincs.

Longeye 2012.05.13. 17:00:18

@Llew: Én nem hiszem, hogy a Lego álszent lenne. Szerintem komolyan gondolják, amit mondanak, csak legfeljebb nem gondolják át a készleteket minden szempontból. De hát akármilyen állításba bele lehet magyarázni bármit, csak hozzáállás kérdése.

"gyerek otthon sarokba dobj a adinokat aztán mehet az öldöklés"
Ez azért durva, vagy csak az én és ismerőseim gyerekei nem ilyenek és én élek egy párhuzamos idősíkon? Ők először arra használják a játékot, amit a doboz sugall. Később meg amerre elviszi őket a fantáziájuk...meg a szülőké...
Nekem ez az "alibi téma" olyan AFOL-os belemagyarázásnak tűnik.

@tutuka: Az oldalsávos megjegyzéshez: Szerintem nem akarnak elmenni ilyen fegyverkezős irányba. Ez a készlet csak egy "ikonikus gép", ahogyan előttem már többen írták. A II. Világháborús szabály meg szerintem az olyan készletek miatt van, mint az Indiana Jones-osak. Mondjuk tankot abban sem adtak ki, pedig volt a 3. részben egy elég jellegzetes darab.
Én azért erősen remélem, hogy a Lego megmarad még hosszú időn keresztül annak, ami még ma is. Egy hangulatos, jó szórakozást, tiszta játékélményt nyújtó játéknak, amit szívesen adok a saját vagy mások gyerekeinek kezébe.

ROTFL Manó 2012.05.14. 16:33:55

Nem értem én ezt. Ha frencsájszolt film témából veszik ki a második világháborús bombázót, akkor simán lehet? Itt egy Horten projekt:

www.bricklink.com/catalogItemPic.asp?S=7683-1

Vagy ebben a készletben van egy hivatalos LEGO Messerschmitt:

www.bricklink.com/catalogItemPic.asp?S=7198-1

pnr 2012.05.15. 11:06:54

N@hatvannyolckilencvennégyeske:
Én sem értem, miért kell ennyire "túlpíszízni" ezt a kérdést.

Az valahol elfogadható, hogy a LEGO nem akarja a készleteit lokalizálni, mert csak, ezért nem csinál külön templom, minaret, zsinagóga stb. készletet. Ámbár ez a saját "lego-univerzum" meglepően hasonlít a valódira, ahol majd minden településen áll valamilyen istentiszteleti hely (ez is szép píszí lett).

Azt viszont végképp sosem értettem, hogy a "váras" LEGO-ban miért nincs (nem volt) templom. Ott a kor és a helyszín annyira behatárolható, hogy egy templom beillesztése a készletek közé szerintem teljesen természetes lenne (lett volna). Ki akadhatna fenn azon, ha "lovagkori" helyszínre katolikus templomot tesznek, és nem buddhista kolostort?

Konyvtaroslany 2012.05.20. 21:34:02

@vegeta25: Fú, ez már tisztára összeesküvés-elmélet!

Arra gondolsz, hogy _talán_ azért húzták le a Cuusoo-n a zombis témát, mert ők is épp most akartak kiadni egy ilyen jellegű készletet? Hogy szándékosan kiiktatják a konkurenciát?

vegeta25 2012.05.23. 17:30:31

@Konyvtaroslany:
Mitől különb az egyik zombis készlet, mint a másik?! Az elegendő lájk utáni megjelenés egy jó ötlet (lenne), de most meg kapkodás van és a kiskapukat keresik, hogy miért ne kelljen kiadni mindent ami eléri a kívánt számot!
Előre át kellett volna ezt gondolni és akkor nincs ez a mizéria, meg a fagyi visszanyalós magyarázkodás....
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...