Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Végigjátszás: 10218 Pet Shop

2011.11.03. 08:00 - tutuka

Igazából azért mentem csak el a Kockaáruházba, hogy az épp folyamatban levő versenyünkhöz beszerezzem a fődíjat, aztán mégis valami egész mással is távoztam a boltból, méghozzá egy nagy kérdéssel, hogy akarok-e magamnak egy modular buildings készletet. Péter, a bolt tulaja és mindenese azzal fogadott ugyanis, hogy hála a dán isteneknek, jóval normálisabb áron kaphatók az ötszámjegyű készletek, mint régen. Azt mondta, hogy a helyemben kipróbálná egyet, ez már az az ár. Osztottam, szoroztam, gondolkodtam, még a blogger-társaimat is megkérdeztem, hogy mitévő legyek. A SW-vonalat egyből elvetettem, az nem érdekel annyira. A 10193 Medieval Market Village nagyon tetszett ugyan, de végül elvetettem, mert Castle-társak nélkül árválkodta volna végig az életét. Maradtak a moduláris házak, amiktől ugyan ódzkodom, de a kezdeti bűnronda, majd nem túl eredeti (értsd: unalmas, közhelyes) próbálkozások után egyre inkább olyan dobozok tűntek fel, amelyek már-már lázba hoztak. Sőt, lázba is hoznak, legalábbis a Fire Brigade kritikáját olvasva elég komolyan megfordult a fejemben, hogy egyszer veszek egyet a témából. A válsztásom végül azért esett a Pet Shopra, mert sokkal többfélének találtam, mint a Grand Empoiumot és a tűzoltóságot. Több szín, több forma, több játék.

Így alakult, hogy belefogtam. Írtam Péternek (aki a jelek szerint felettébb  jó kereskedő - meggyőzött :D) egy levelet, majd másnap már mehettem is a készletért.

(Felhívnám a figyelmet, hogy a poszt végén egy videó-kritikát is találtok majd. Ilyet még nem csináltunk ezen a blogon. Ha bejön, akár még folytatása is lehet.)

I. Alapadatok

neve: Pet Shop

sorozatszáma: 10218
témakör: Town
altéma: Modular Buildings

kiadás éve: 2011

kockaszám: 2032
minifig: 4
ára: 42.990,- Ft. 

II. Mi van a dobozban?

A hatalmas és baromi nehéz dobozt meglehetősen félve bontottam ki. Mióta olvasgatom itt a blogon, hogy mekkora érték a dobozos legó, másként nézek a csomagolásra. Ettől még persze előbb-utóbb a kukában fog kikötni a cucc. Ha jól számoltam – a belső kis zacsikat is belértve – 30 számozott és számozatlan zacskó hullik ki a papírból, méghozzá számozva. Impresszív.

Sajnos a hátsó borító továbbra sem tartalmaz alternatív ötleteket. Nem is értem miért reménykedem még mindig benne.

III. Játékmenet

Bár korábban annak voltam híve, hogy mindent egybe kell önteni, hogy aztán az alkatrészek felkutatása további játékörömöt adjon. Na, ez az eléméletem tavaly karácsony előtt megdőlt, úgyhogy most csak annyira öntöttem össze, amennyire muszáj: mindig csak az éppen aktuális sorszámú zacskót bontottam ki, majd azokat színek szerint még szét is válogattam.



A hármas zacskó szortírozás előtt és után

Így sem volt kicsi munka a két nagyobb részre, azon belül pedig szintekre osztott építkezés. A barna házikóval kezdődik a kétkötetes építési útmutató. Ahhoz képest, hogy 16+ az ajánlott életkor, szerintem túl részletes a leírás. Mondjuk nem annyira dedós, mint egy City, ahol írd és mond minden elem beépítése külön lapra kerül, de ennél azért nagyobb koncentrációt vártam. Az építés során ha valahol, hát ennél a készletnél aztán különösen idegesítő, hogy a leírásban képtelenség a sötétszürkét a feketétől megkülönböztetni. Elég hihetetlen számomra, hogy ez nyomdatechnikailag másként nem megoldható. Szerencsére egyetlen elem sem hiányzott semmi nem állt az 5 óra 43 percig tartó építés útjába. Az építés nem túl nehéz, de nem is egyszerű. A nem túl nehéz alatt értem azt, hogy nincsenek átláthatatlan, alig-alig felismerhető, különös kézügyességet igénylő részletek, de azért jellegénél fogva mégistöbbről van szó, mint egy kis impulse-készlet összeillesztéséről. Különösen az építés végén, a figyelem lanyhulásával van sansz hibázni, de azért ez nem technic, hogy egy-egy hiba extrém bontást és újraépítést igényelne. Néhány megoldás különösen tetszett, így a PET SHOP felirat kirakása, vagy az állatkereskedés tetejének összeállítása.

Unalmas babramunka tulajdonképpen csak a járdaszint járólapozása volt. A legrosszabb dolog, ami a legóval történhetett az elmúlt 5 évben, az a csempézés. Nem viccelek.

Bármennyire furcsa, néha sajnáltam, hogy építeni kellett: én bizony örültem volna a gyári (festett) pénztárgépnek és telefonnak az épített helyett, a "rendes" virágoknak a az ún. moc-virágokszereplését megelőzendő. Stabilitási problémám egyedül a vécével volt, azmistennek sem akart magabiztosan összeállni, szóval a konstrukción még dolgozhattak volna a LEGO-mérnökök. (Belegondolni is rossz, milyen, ha összeomlik az ember alatt a klozet.)

6/10 a minifigekre. Bár nagyon szeretem a klasszikus fejeket, be kell látnom, hogy nem mindig működnek. A barna ház tulajdonosnőjén például kifejezetten bután néz ki, köszönhetően a béna hajnak. A kisgyerek sem túl kedves, és eleve, sokkal inkább gnóm ő, mint ember. A közepesnél azért adtam egy kicsivel magasabb pontot, mert az emberkékhez járó kiegészítők nagyon jók. (pl.: vödör, kefe, láda, festőrúd)


10/10 a kockákra. A kétezernél több és rendkívül sokféle elem már önmagában elég lenne a maximum pontszámhoz, de itt még olyan jóságok is lapulnak a dobozban, mint egy komplett állatkert (kutya, macska, patkány, hal, béka, kőbéka, kétféle papagáj). Bár nem valószínű, hogy mostanában beáldozom más építésére a két épületet és lebontom őket, könnyű belétni, hogy a döböz önmagában is elég bármiféle klasszság megépítésére. A nagyszámú kockát még vonzóbbá teszi a színezésük, hiszen nem a leggyakoribb árnyalatokból került a dobozba egyenként is jópár száz. tökéletes.

6/10 az árra. A korábbi 50.000,- Ft. körüli átlagárhoz képest valamivel lejjebb szállt az összeg, amit ki kell lihegnünk érte. Nem tűnik jelentősnek a különbség, de annyira igen, hogy lélektanilag jóval elfogadhatóbbnak tűnjön, mint a félszázezres . A legóemberek számát a készlethez (és így az árhoz képest) kissé keveslem, illetve (és ez már az áron is túlmutat), nagyon sajnálom, hogy nem cél a városi integrálhatóság, így normális baseplateket (akár utat!) sem mellékelnek a készlethez. Ez utóbbi két szempontot tudatosan nem a kockák között értékeltem: szerintem ennél a dobozméretnél az ár - kockaszám összefüggés már nem igazán él. Itt bizony koncepcionális döntések mozognak a háttérben, méghozzá a gyár részéről.


A boltív felett ott a kőbéka!

10/10 a játékélményre. Az a saját nyomorom, hogy azt hittem, hogy baromi unalmas lesz összeépíteni, és elképesztő pozitív csalódás ért. Mert nem unalmas, sőt. Minden egyes percét élveztem az építésnek, és akkor most alig túloztam.

Végig élvezetes és érdekes a munka, alig-alig vannak visszatérő részek, vagy akárcsak hasonló módon megoldott részek, mechanikusan ismételt feladatok pedig tulajdonképpen nincsenek. Az 5 óra 43 perc meló minden kincset megér, mert 35 évesen ilyen hosszú menedéket a válság legmélyebb bugyrai felé haladó csonthülye világ hatásai elől nehezen találni.

És a játék csak az egyik eleme a pontszámnak. Felnőttként van még egy értékelendő szempont. Egész egyszerűen jó ránézni a kész műre. Csodaszép, és te csináltad. Hosszú perceken át bámulható, rakosgatható, nyitogatható, simogatható.

összesen: 8/10. Minden fent már emlegetett hibája ellenére életem egyik legnagyszerűbb szettje. Soha ilyen jó érzéssel nem töltött még el, hogy ennyi pénzt kiadtam egy legóra. :D Ez a készlet ékes bizonyítéka annak hogy igenis van felnőtt legózás a MOC és a Technic-szcénán túl is. Ezt a dobozt szerintem bárki megveheti, és garantáltan élvezni fogja. Már a méreténél fogva is kihívás az összerakása, de mégsem egy riasztó és végtelenül bonyolultnak tűnő, kizárólag kockáknak szánt okosság, hanem játék. Bár a cityhez kapcsolódó moduláris építkezésről vallott nem túl hízelgő véleményem alapjaiban nem rengette meg (továbbra sem gondolom, hogy illene a CITYbe, sőt!), mégis megszerettem a vonalat. Önmagában kell helyén kezelni, nem pedig a régi jó városomhoz méregetni. Technic traktorokkal sem pakolom tele a farmon, nemdebár. Ha így nézünk rá:  a készlet is, a vonal is szuper. (Persze majd mikor egyszer az én városom is összeáll, nem lesz szívem nem beállítani, de attól még nem odavaló.)

Csak ajánlani tudom mindenkinek, egyszer ezt a vonalat is ki kell próbálni. Nekem még lesz a sorozatból dobozom, az hótziher!

V. lásd még

- elemlista
- építési útmutató
- videó-bemutatónk, melyben végig remeg a kezem és olyan fontos dolgokat nem mutatok meg, mint a pince és a toalett, de attól még a mienk (javaslom 720p-ben, meglepően jók a részletek):

- további képeink:

Címkék: kritika lego 2011 végigjátszás 8/10 pet shop town modular buildings kisállatkereskedés saját video

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr553345324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsok 2011.11.03. 08:49:45

Csak annyit tudok mondani röviden: ccciiiiiicccccccaaaaaaa!!!!!négy!4!!!

Hosszabban: királyság, jó a videó is, kicsit hosszú; mégis fél percig izgultam, hogy mutatni fogod-e a lépcső hátulját, de nem. sosem fogom megtudni, hogy milyen a lépcső mögött. :-)

a lego-virág anomáliáról annyit (engem is érint most egy MOC-nál): 4x1 stud párkánynál egész egyszerűen nem férnek el a fal/ablak mellett a három ágú virágok! 4x2-vel pedig már ormótlan. van rá egy virágosláda az ablak alatt megoldásom, de stílusában az nem feltétlenül lenne ide illő. szóval ez megszoksz vagy megszöksz szitu.

Izzycsek 2011.11.03. 09:35:17

Szerintem vállalhatóak az összerakott virágok, főként, hogy valóban nem férnek el a 4x1-es párkányon. A videó-bemutató jó ötlet, de picit hosszadalmas volt. Azért örültem, hogy olvasás helyett audiovizuális élmények értek. Néha kicsit zavaró volt, hogy kevés a kezed, de megszoksz, vagy megszöksz. :)

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2011.11.03. 09:49:51

Ez a szett tényleg nagyon király, ezt megvenném én is. Hasonlóan jó játékélményem nekem a hétvégén az 5893-as Crator szettel volt, engem nagyon meggyőzött.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 09:51:58

@Posi: amikor csináltam nem vettem észre, hogy megy az idő :D újracsinálni meg nem volt kedvem. ha lesz még hasonló, rövidebb lesz.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 09:52:40

@zsok: lépcső több is van, melyikre vagy kíváncsi?

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 09:57:53

@zsok: én sem arra gondoltam, hogy arra párkányra rendes virágot kellett volna tenni, csak arra, hogy nem tetszenek a moc-virágok. :)

melee sc 2011.11.03. 10:35:51

Nagyon jó a videó. Mármint első videó, látszik rajta, de én még ilyet se tudnék. Bár szeretem a M.B. készleteket ez mégse jött be, de a videó meghozta a kedvem.

Amit látok másoktól ( pl.: brickshow), hogy azok a videók sikerülnek jól ami rögzített kamerás és csak nagyon indokolt esetben veszik ki a tartóból. Inkább a legót forgatják, hogy beleláthasson a kamera. Telefonkameránál ez még indokoltabb, mert hullámzik a kép a mozgatáskor.

Amiket mondtál/írsz tökre egyetértek lámpatartóból nekem is van és mindig úgy néztem rá, hogy szép, szép, de ez nem legó. Befúj a szél, tök jogos...
Utálom a moccolt dolgokat ha van belőle gyári. Pl. én a tűzoltósra gyűjtök, de a moccolt zászló kikészít.

Szóval tízpontos az élménybeszámoló.

Videót se érzem hosszúnak, ha van mit mondani. Ez nem egy 30 elemes kisautó amiből 50 másodperc is sok.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 10:38:58

@melee sc: gondolkodtam valami kis állványomn (legóból! :D), aztán mégis arra jutottam, hogy inkább kihasználom a jó kis zoomolási lehetőségeket, meg az amatőrizmus báját :D

fog ez még csiszolódni, legalábbis remélem.

imajor 2011.11.03. 11:00:37

Nekem tetszett a video, de kicsit zavaro, hogy mozog a kezedben a kamera. Nem lehetne esetleg fixen lerakni a kamerat? Akkor a kep sem remegne ennyire, es tobb szabad kezed is lenne :)

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 11:04:36

@imajor: a fix "kameránál" ellenben nem mehetek a részletek felé, merthogy ez csak egy iphone, nem is kamera. majd iszom előtte egy felest, hátha úgy nem remegek :D

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 11:05:49

asszem vmi olyasmit kellene, hogy rögzített meg nem rögzített részek is vannak a videóban. majd még alakul ez.

Legoalbert · http://www.flickr.com/photos/legoalbert/ 2011.11.03. 12:44:48

Klassz lett a videó, tényleg meghozza az ember kedvét a lészlethez bár "belépőkészletnek" egy kissé drága szerintem még így is.
Az autóút-baseplate kompatibilitáson még nem is gondolkoztam, de végülis ezek nem feltétlen játékra tervezett készletek, úgyhogy szerintem annyira nem zavaró, hogy nem lehet (szépen) elérakni az utat..

Zool2107 2011.11.03. 13:01:48

@tutuka: iOS 5-ben van elvileg képstabilizátor, nem? Vagy azt csak a 4S teló tudja?

zsok 2011.11.03. 13:04:47

@melee sc: @tutuka:
az ablaknál ilyen formában üveg konkrétan nem létezik. azért megértem, hogy annyira "sóherek", h csak ezért nem gyártatják le. az már jobban zavart, hogy a faház felső 2x2-es ablakából kifelejtették az üveget, amikor az tutkóra létezik és filléres kis vacak.

a kék ház 2. szintjén lévő lépcsőnél lettem volna kíváncsi, de nem öregszem meg hamar (remélem) + az egyik képből ki tudtam következtetni, hogy ott csak egy másik lépcsőlejáró van. :-)

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 13:06:40

@Zool2107: 4S-sel készült. szerintem a fényképre vonatkozik. vagy: még ennél is jobban remegett a kezem, és a szoftver eddig csillapította :DDD

crusaderman 2011.11.03. 14:25:26

A készletre CSAK egy szót tudok mondani:KELL!!!Igaz sajna az ára miatt még spórolnom kell,de megéri:)A videó-bemutatót pedig szerintem folytatni kell,nekem nagyon tetszett!!!!!!!!!!!!!:)

Péntech 2011.11.03. 14:57:24

Megmondom őszintén én előbb a videt néztem meg! Nagyon jó ötlet volt Tőled ez a kis vid! Gratula a kitalálásáért! Ezt folytatni kell, mert szerintem állat hogy így be legyen mutatva néhány szett. Külön gratula, hogy nem valami profi kamerával lett felvéve, mert az szerintem kicsit műanyag! Pont ez a jó benne, hogy ilyen életszerű!
Szóval zsííír volt!!!

Llew 2011.11.03. 17:26:29

Még ez a lelkes videó sem hozta meg a kedvem az MB készletekhez. Vannak bennük jó ötletek, meg óriási kockabánya mind, de akkor sem hisze, hogy vennék ilyet. A videó jó újítás, de ha nem lesz minden végigjátszásnál akkor sem baj.

uniqm 2011.11.03. 17:29:03

Tök jó ez a videó dolog. Szerintem nem is hosszú.

Jó a hangod, elmehettél volna szinkronszínésznek is.

Kedvet is kaptam ehhez a szetthez, de az ára...

Anak 2011.11.03. 18:28:27

Nahát, én eddig egészen más hanggal "képzeltelek el" Tutuka!

Minden pozitív gondolat ellenére - mind írásban mind szóban - én továbbra is ritka sivár valamiknek tartom ezeket az épületeket.

Longeye 2011.11.03. 20:04:49

Szerintem ezek a készletek gyönyörűek, de inkább kiálításra valók, hogy megcsodálja őket a nagyérdemű...
Már-már moc jellegűek...szerintem játszani viszonylag körülményes lehet velük.
Elképzelem mi lesz mondjuk 20 év múlva...milyen hosszú utcát ki lehet majd rakni belőlük ;o)

Videó: Első munka, egy hirtelen jött ötlet alapján (legalább is nekem ez jött le belőle). Nem rossz, de megvallom engem az első filmkockától idegesített, hogy ugrál a kép...szóval kell az az állvány...(már úgy értem nem csak miattam, mások is így látják ;o)
Esetleg lehetne írni egy nagyvonalú forgatókönyvet, így olajozottabban menne az egész és a hossza is lecsökkenne mondjuk 10 percre. Bár nekem a hosszával nincs különösebb bajom, elvégre ez nem egy néhány másodperces reklámfilm. A youtube-on sokkal hosszabb és gagyibb videó végigjátszások is vannak. Van oylan, amiből kb. fél percet bírok végignézni...
Lehetne építés közben is felvételeket csinálni az érdekesebb részekről, azok elkészítéséről. Ennél a készletnél pl. a wc-ről...
Esetleg a végére lehetne tenni még egy kis poénkodást, ahogy elképzeled, hogyan játszik vele egy gyerek...

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 20:19:36

@Longeye: hogy végig állványon álljon az teljesen kizárt. korábban azért nem voltak ilyenek, mert a statikus, kovács p. józsef leül és elmondja milyen a készlet video-reviewkat nem nagyon bírom. ehhez képest tűnt jó ötletnek, hogy ha már egyszer van egy HD képes kisméretű izém, akkor belevágok másként. a franc se gondolta volna, hogy ennyire remeg a kezem.

építés közben tutira nem fogok filmezni, mert ahhoz már vágni kellene, az pedig idő. Már most is majdnem 4 óra egy ilyen végigjátszás elkészítése, ami sok, túlságosan is sok :D

egyébként írtam én "forgatókönyvet", csak az a baj, hogy bármiről bármennyit tudok beszélni, így aztán észre sem veszem, ha elment az idő.

poénkodás meg tutira nem lesz a végén, nem vagyok én bocskorgábor, vagy sebestyénbalázs, vagy ha mégis, hát lőjetek le :D

majd lesz valahogy.

Longeye 2011.11.03. 20:42:43

@tutuka: "a franc se gondolta volna, hogy ennyire remeg a kezem"
Szerintem mindenkié ennyire remeg...akkor meg a kezednek kell egy állvány...nem vicc, én meg szoktam támasztani. Pl. a kisfiamról csináltam én is hasonlóan videót, ott a járóka szélére támasztottam a kezem és nem remeg a videó.

"video-reviewkat nem nagyon bírom"
Bocs, azt hittem ez is valami olyasmi akar lenni...

"vágni kellene, az pedig idő. Már most is majdnem 4 óra egy ilyen végigjátszás elkészítése, ami sok, túlságosan is sok :D "
Vagy 30 miniDV kazetta csücsül a szekrényben, hogy egyszer majd megvágom őket (kb. 4 éves anyag), de az a baj, hogy inkább a számuk gyarapodik... ;o)

"poénkodás meg tutira nem lesz a végén, nem vagyok én bocskorgábor, vagy sebestyénbalázs, vagy ha mégis, hát lőjetek le :D"
...én nem olyan poénkodásra gondoltam...de lehet rossz ötlet...

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.03. 20:44:30

@Longeye: mmint az olyan video-reviewkat, ahol ül egy csávó az asztal mögött, aztán mondja a magáét statikusan :)

Longeye 2011.11.03. 20:56:05

Jah! Így már értem, mert nekem pont olyannak tűnt ez a felvétel, mintha a lényegét emelted volna ki egy review-nak.
Nekem még azok sem tetszenek, amiknél csak a dobozról szól a film negyede.

2011.11.03. 21:36:45

Ez most már a tiéd, és senki nem veheti el tőled! :)

orangyal007 · http://mindennapilego.blogspot.com/ 2011.11.03. 23:08:01

Na végre volt egyben negyed órám, hogy megnézzem a videót. Örülök, hogy nem sírt fel semelyik gyerek, mert akkor bizony várnia kellett volna. :) (nem)
Több tervet kell készítenem: vagy lerajzolom az angyalkáknak, hogy ezt szeretném karácsonyra, de magamat ismerve félek, hogy nem ismernék fel vagy tényleg a feleségemet kell rávennem, hogy csempésszen egyet a fa alá.

szakacsa 2011.11.04. 06:28:36

@tutuka: A készlet nagyon szép, tetszik. A video nagyon jó ötlet, de sajna elszédültem rajta a mozgástól... Valahogy tényleg meg kellene támasztanod a kezed. 2:10-nél, az őszinte kitörésed nagyon tetszett, többször visszatekertem: "Ez mi? De most komolyan..." :)))

Darth Brick 2011.11.04. 08:40:08

Köszi, jó lett!
A probléma a videóval:
kicsi a mobilod!
Egy klasszikus VHS kamerából max egy kis imbolygást tudnál kihozni :) méretéből, és súlyából kifolyólag. -meg másnapra egy izomlázat.

Yellow73 2011.11.04. 10:06:41

Nekem mindig is tetszettek ezek a Modular Buildingek (talán egyedül a Market Street nem), viszont az árukkal nem vagyok kibékülve. Jó-jó, hogy rengeteg kocka, viszont ebből az embernek nincs szíve mást építeni, vagyis egyszer összerakod, meg esetleg még egy párszor, de másra nem fogod használni a kockákat. Egy ház meg nem ház (maximum templom, ha egyház), szóval több is kéne belőle, az meg már kész anyagi csőd.
Viszont már többször is gondolkodtam MB készlet beszerzésén, de mindig elvetettem.

Zool2107 2011.11.04. 11:17:12

@tutuka: Akkor tényleg egy állvány vagy stabilizátor nem ártana, vagy 1-2 felest letolni filmezés előtt :) Vagy mindkettő, az a legbiztosabb :)

Itt van videó diy stabilizátorról, ha nagyon fanatik vagy, sztem legóból is kivitelezhető:
www.youtube.com/watch?v=ilHCWFilP2w
www.youtube.com/watch?v=MKxMuwq22sM

A második verzió elég nagy darab, nem nagyon lehetne beférni vele az apróbb részletekhez, de az első sztem használható lenne, láttam ebből a megoldásból kisebbeket is.

Darth Brick 2011.11.04. 17:05:31

@Zool2107: igazából a kitűzött feladatra alkalmatlan, tekintve, hogy a "bólintás" nem kivitelezhető vele. Viszont jópofa, hogy "bedől" a kanyarban...

Zool2107 2011.11.04. 18:33:10

@Darth Brick: Hát igen nem nagyon lehet vele bólogatni :) Az első verzió legóból is könnyen kivitelezhető lenne néhány techinc elem felhasználásával. Kézremegés ellen még esetleg egy shockmount jellegű megoldáson lehet elgondolkozni (mikrofonokhoz szokták alkalmazni az alacsonyfrekis zajok kiszűréséhez), az ilyen gumiszálas keresztbe-kasul felfűzött megoldás. Ezzel a bólintás is megoldható, azaz mikrofonnál lehet akármerre forgatni a miksit, a rázkódást mégis visszafogja.

Én amúgy vettem kínaiaktól ilyen mini tripod állványt, arra polisztirolból ráapplikáltam egy hasábot, amibe bele lehet gumizni a kamerát/telefont/fényképezőt és azt használom. Ha mozgatni kell, akkor a kis állvány simán kézbe vehető, mert kicsi :) Összetolt lábakkal 10 cm magas, kihúzva kb. 20 centis. Lehet aranyárban kapni iPhonehoz is gorillapod/gorillamobile néven, de kis barkácsolással 500 Ft-ért hasonló eredményt lehet elérni :)

Forestman 2011.11.04. 20:00:55

Én is szeretem a klasszikus fejet, de itt a két női fignél nem működik, a másik 2 fignél oké.

Sajna a készlet aranyárban van :(

Darth Brick 2011.11.04. 22:08:07

@Zool2107: Hű, nagyon vágod ezt :D nekem a fényképezőm tudna videózni, de még nem éreztem rá ingerenciát, hogy videózzak vele. Viszont nagyon jó állványom van hozzá, csak mivel nehéz, nem viszem sehova :D

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.11.05. 14:29:50

@Zool2107: hát engem ez az egész ennyire nem, érdekel. :)

Brickfan 2011.11.05. 22:34:35

Azt a mindenségit, de jó szett, de jó végigjátszás. A film ötlet zseniális, szerintem nagyon jól sikerült (nem valmai natgeo dokumentumfilm ez, ne ahhoz hasonlítsuk...
Le a kalappal, de tényleg!

A green grocer összeépítésekor hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem, mint amit ezzel a szettel kapcsolatban Tutu leírt.

Egy dologgal vitáznék: a minifig város kompatibilitással. A külvárosi 2,5 m belmagasságú házak és a belvárosi 4-5 méter belmagasságú házak is kb pont ilyen "aránytalanságban" szenvednek. Szerintem egy város belvárosában simán elfér ez, a külvárosban pedig az egyéb lego házak... De nyilván, ez az én álláspontom, nem kötelező ezt osztani ;-)

Longeye 2011.11.05. 23:58:40

@Brickfan: Nem is a filmmel volt itt baja senkinek, hanem a technikával, pontosabban ott is csak a kézremegéssel.
Egy ilyen amatőr kisfilm nem attól lesz szerintem autentikus, hogy tengeri beteg lesz tőle az ember, ha végignézi, hanem tutuka érzelmi megnyilvánulásaitól. Azok pedig teljesen jók és helyénvalóak...

AmyS 2012.01.07. 21:55:53

...sokkal jobban élveztem az összerakását, mint a tűzoltóságét.. kedvencem volt a farkát az egérlyukba bújtató patkány(?) és az ő belülről leső macska... :)
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...