Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Nem szarral gurigázik – Marcos Bessa interjú

2010.09.06. 06:37 - tutuka

Nem sok posztnak volt akkora sikere a blogon, mint a Marcos Bessa Ancient Lady's Museum MOCját bemutatónak – teljesen érthetően. Nagyjából a posztolással véget is szoktak érni a ezek a történetek, megnézzük, tetszik, örülünk, aztán mindenki megy a maga dolgára. Marcos azonban, rendes apaként az interneten rendszeresen ellenőrzi, miket írnak a gyermekéről, így valahogy rábukkant a mi posztunkra is, ráadásul ezt meg is említette egy fórumban, aminek viszont én találtam meg a közvetett nyomát. A facebook csoport segített megtalálni Marcos konkrét bejegyzését, innen már aztán csak pár sor kérdése volt, hogy levelezésbe kezdjek az alkotóval. Egy interjú lett a vége, a maga nemében az első a legoblogon. Lássuk, mit tud ez a portugál fiú!
 
Teaser #1 [pt]
 
legoblog (LB): Biztos vagyok benne, hogy gyerekként nagy játékos voltál. Mikor úgy érezted, hogy már elég felnőtt vagy, befejezted a játékot, hogy aztán mikor valóban felnőtt lettél újrakezd? Vagy nem volt ilyesmi és konkrétan örökké játszottál?
Marcos Bessa (MB): Igen, volt "sötét korszakom", egy valóban sötét és fájdalmas időszak, mikor egyáltalán nem kerültem a LEGOval kapcsolatba. A környezetemben mindenki azt hajtogatta, hogy ez gyerekjáték, egy krombelinek már nem való. Sajnos egy idő után elkezdtem hinni nekik, és 12 évesen abbahagytam a játékot. 19 voltam, mikor újrakezdtem.
 
St. Times Yellow Grocery #1
 
LB: Gyerekkorodban melyik volt a kedvenc témád?
MB: Elég kevés készltem volt, mert a LEGO drága játék volt (ma is az)... Nem emlékszem, hogy lett volna olyan vonal, amit jobban kedveltem volna a többinél, de azt a pár Castle és City szettet amim volt, őrülten szerettem. 
 
Milouuu, where are youuu? #02
 
LB: És manapság melyik a kedvenced?
MB: Ma már tudok olyan voanlat mondani, melyet egyértelműen a kedvencemnek tekinthetek: modular buildings! Jamie Berard nagyszerű munkát végzett (gyakorlatilag ő "felel" a modular buildings kezdeteiért - LB). Szeretem a licenszelt témákat is, főleg a nagyszerű minifigekért és az új elemekért.
 
LB: Az idei évben melyik a kedvenc szetted?
MB: Nincs kedvencem, ellenben a Toy Story minifigjeit nagyon szeretem!
 
LB: Gyűjtesz készleteket is, vagy kizárólag MOC-kal foglalkozol (MOC = my own creation, saját építés)
MB: Csak építek! Ritkán veszek meg bármit, hogy megépítsem és megtartsam. Kivétel persze van, például most 4999 Vestas Wind Turbine, melyet a Bricklinken elemenként vásároltam meg (és most épp világítás és elemek nélkül áll.)
 
V.I.P. Vintage Car #09
 
LB: Mikor építetted az első olyan MOC-od, amelyet mai fejjel is igazán MOC-nak tartasz?
MB: Nos, szerintem ez volt az, 2008. szeptemberében raktam össze.
 
 
LB: Mi a civil foglalkozásod? Kapcsolatban van a legóval és/vagy az építészettel?
MB: Ebben az évben végeztem, diplomámat informatikából szereztem, mérnök-informatika témakörben, majd jelentkeztem egy LEGO Designeri pozícióra. Beválasztottak abba 40 fős csoportba, mely augusztus utolsó heteiben Billundban egy workshopon vett részt. Most épp az eredményre várok, hogy a közeljövőben dolgozhatok-e a LEGO-nál vagy sem. :)
 
LB: Ezek szerint szeretnél a LEGOnak dolgozni?!
MB: Természetesen! Életem legnagyobb álma!
 
Pénteken írt Marcos meglehetős boldog betűkkel, hogy a mai poszt nemcsak az első interjú lesz a legoblogon, hanem egyben az első egy igazi, a dán cégnek dolgozó LEGO Designerrel is.
 
Menő!
 
Innen is gratulálunk neki. Remélem később dobozolva látjuk majd az ötleteit, hogy aztán jól kritikát írjunk róla.
 
Marcos a billundi workshop történéseit meglehetős részletességgel írta meg blogjában. Bár portugálul van, a google translate kíváló segítség a megértéshez. Ha beszélsz angolul, inkább az legyen a célnyelved, a magyarral vannak még gondjai a rendszernek. 
 
Alice #01
 
LB: Legolandban, vagy éppen egy LEGO gyárban jártál-e már?
MB: Igen és igen! Azt kell mondjam szerencsés fickó vagyok! :) Tavaly áprilisban 40 társammal a LUGunkból (Lego Users Group - kb. Legózók klubja - LB) elmentünk Billundba, megnéztük a Legoland Parkot és a gyárat is, az Idea House-t is beleértve. 
 
LB: Az évfolyamtársaid, környezeted tudja, hogy legózol?
MB: Minden barátom, az évfolyamtársaim és a családom is tisztában van vele, vagy mert elmondtam nekik, vagy mert látták velem az egyik portugál tévében az interjút a különös hobbimról. Egyébként soha nem titkoltam.
 
A "tovább" után megtudhatjátok, Marcos hogy és miért fog MOCok építésébe, miként zajlik az építési folyamat, milyen készletek gyártásáról rendelkezne, ha megtehetné, sőt, az is kiderül, hogy születik 180º-os fordulattal lego-közösség.
 
LB: A MOC témáid véletlenszerűen jönnek, belebotlasz az ötletbe az utcán, vagy egy hosszas gondolkodós folyamat végén derül ki, mit is akarsz pontosan építeni?
MB: Egy kicsit mindkettő! Függ attól is, mennyi időm van foglalkozni a témával, és attól is, hogy látok-e valami inspirálót az utcán.
 
Miniland Snooker #05
 
LB: Hogy készülnek a terveid? Számítógépet használsz, vagy papír skicceket, vagy esetleg csak nekiülsz, és építés közben alakulnak ki a végleges formák?
MB: Papír vázlatokat általában nem használok, nagyon ritkán fordul elő. LEGO Digital Designerben tervezek meg néhány részletet, vagy egy-egy összetettebb részt, de többnyire különösebb előkészületek nélkül építkezem.
 
Drawing Exercise 2
 
LB: Amikor építesz, az egészen apró részletek, vagy éppen a poénok előre eltervezettek, vagy hirtelen, közben ugranak be?
MB: Hát, igazából nem is tudom. Ha jobban végiggondolom, leginkább véletlenszerűen jönnek ezek a dolgok, annál is inkább, hogy építményekbe "életet" csak a legvégén viszek, és ez az pont amikor megállok arra gondolni, mivel is gazdagíthatnám tovább az alkotást. 
 
Burning Witch #08
 
LB: Átlagosan mennyi ideig tervezel egy MOCot? Melyik tart tovább, egy kisebb, vagy egy nagyobb építmény tervezése? (pl.: Little Café Corner vs. Ancient Lady's Museum)
MB: Általában pár hét alatt készül egy kreáció, mert legtöbbször a be kell szereznem pár alkatrészt a megvalósításhoz, de amint ahogy arról már volt szó, ennek nem nagy része a tervezési folyamat, amint van egy jó ötletem és hozzá szabadidőm, rögtön neki is állok megépíteni. A példákban szereplő házaknál például úgy alakult ez, hogy a Little Café Cornert pár óra alatt hoztam össze, mert azt egy versenyre építettem, ráadásul az időből jócskán kifutva, szóval gyorsnak kellett lennem.
 
Little Café Corner #07
 
A múzeum ellenben majd' egy évig készült, igaz, ebben az is közrejátszott, hogy egy rakás drága elemet kellett hozzá beszereznem, amire először meg kellett keresnem a pénzt is. Az pedig, hogy az egyetemen igencsak sűrű évem volt, még tovább növelte az építési időt.
Ancient Lady's Museum #05
 
LB: Hogy építkezel? Először megépíted olyan elemekből, amid van, akár a színeket keverve, aztán mikor látod, hogy a MOC "működik" megrendeled a helyes színeket, elemeket és készre építed, vagy beszerzed ami kell, aztán építesz? 
MB: Inkább az a típusú AFOL (Adult Fun of LEGO = Felnőtt legórajongó - LB) vagyok, aki ha nincs meg egy elem, egy picit tervez, rendel, aztán csak aztán épít. Ez magában hord némi kockázatot, hiszen ha minden építményemet gondosan és előre megtervezném, egy csomó pénzt megspórolhatnék, csak sajnos nincs elég türelmem először papírra vetni, majd computerben modellezni a dolgokat. Most épp ezen próbálok változtatni! :)
 
Cinema #12
 
LB: Most éppen mi a legnagyobb építési terved?
MB: Mivel idén júniusban a LUGunknak volt egy nagy kiállítása, gyakorlatilag az összes folyamatban levő munkát befejeztem arra. Mostanság elég elfoglalt vagyok, szóval az elmúlt pár hétben túl nagy terveim nem születtek. Ami még folyamatban van, azt viszont nagyon szeretném már tobvábbépíteni, így például a Jurassic Park témámat, vagy egy nagy részletességgel kidolgozott házakból álló klasszikus városi teret.
 
Jurassic Park Jeep #05
 
LB: Van családod? A csajod mit szól ahhoz, hogy ennyi időt töltesz legózással?
MB: A szüleimmel és a kisöcsémmel élek még együtt, és épp nincs barátnőm, szóval a túl sok legózás nem okoz gondot, a családom pedig támogatja a hobbim, így hát minden szuper. 
 
LB: Mennyi időt töltesz új technikák, MOC-ok keresésével, figyelésével az interneten?
MB: Hát, minden nap pár órát... Minden nap megnézem a saját LUGom fórumát, a Flickr-t, az Eurobrickset, a The Brothers Bricket, és még pár oldalt, hogy mindig képben legyek mi történik az AFOL szcénában.
 
Rattletrap #01
 
LB: A readeredbe hány legós oldal feedje érkezik be? Hány Flickr poolt figyelsz rendszeresen?
MB: Nem használok readert, vagy feed-olvasót. :) A Flickr-en az általános LEGO poolt figyelem, aztán onnan a thumbnailekre kattintva, véletlenszerűen navigálok.
 
LB: Van közvetlen, vagy akár személyes kapcsolatod más "híres" MOC építőkkel?
MB: Igen, néhányukkal van kapcsolatom, sőt, néhányukkal volt lehetőségem találkozni személyesen, ami azért elég cool. Ettől függetlenül nehéz válaszolnom a kérdésedre, mert azt nem tudhatom, ki "híres" Magyarországon. :) Ismerem LBlaxinhot, az ARVO Brotherst, Sir Nadrojt, de sok más építővel is tartom a kapcsolatot.
 
Little Café Corner Revisited #03
 
LB: Ki a kedvenc építőd?
MB: Ismételni fogom magam, hiszen a kedvenc építőim éppen azok, akiket az imént említttem. Néhány a kedvencek közül: LBaixinho, Evildead, Rupi, BiczzzRomão (ők öten portugálok, és egyben a barátaim is), ARVO Brothers, Sir Nadroj, Mijasper, Teddy.
 
Burning Witch #02

LB: Látogatsz kiállításokat Portugáliában? És külföldön? Simán csak nézelődőként is?
MB: Igen, Portugáliában, mint a portugál "Comunidade 0937" LUG tagja részt veszek a szerte az országban rendezett kiállításokon, ahol az én műveim is kiállításra kerülnek. Mostanáig külföldi bemutatóra még nem hívtak meg, de gondolkodom azon, hogy kiállítóként részt vegyek a kölni FanWelten, ahol először mutatnám meg külföldi közönségnek, mim van. Persze látógatóként már többször voltam külföldi kiállításokon is. (Figyeld csak meg a LUG nevét! A 0937-et 180 fokkal elfordítva a LEGO szót kapjuk, comunidade pedig annyit tesz magyarul, hogy közösség. - LB)
 
Cinema #16
 
LB: Van-e gyerekkorodból valamilyen legóval kapcsolatos álmod? (Mint éldául építeni egy nagy-nagy házat,a hol egy emelet csak a legóké, várossal, körbefutó vonatokkal.)
MB: Nem igazán van ilyen nagy álmom gyerekkoromból, de például nagyon elfogadnék egy olyan legóból készült asztalt, amit nemrégiben láttam az interneten. :)
 
Running Up That Hill #03
 
LB: Ha felsővezető lehetnél a LEGOnál, lenne-e olyan téma, altéma, vagy éppen szett, amit gyártásba rendelnél?
MB: Hmmmm.... Azt hiszem erre a kérdésre adott válaszom legjobb lesz elmentenem, mert ki tudja, lehet, hogy szükségem lesz rá egyszer! :D (Csak vicceltem.) Jó lenne, ha a LEGO csinálna Marvel licenszeket, jöhetne például DareDevil, X-man, Iron-Man, etc.
 
LB: Pont mostanában volt a blogunkon szó arról, hogy a Mega Bloks kiadott Iron Man készleteket. Hogy állsz a klónokhoz? Használod esetleg őket, mint azt Nnenn tette?
MB: Klónok? Neeeeeeeeeem............. sooooha. Soha nem vásároltam még, és egészen biztosan tudom, hogy nem is fogok. Bármennyire is szeretem a Marvel filmeket, inkább soha többet nem vennék legót, mint vennék egy ilyen klónt.
 
LB: Nemcsak az alkotmányaid, de a róluk készült képek között sok van, ami elég menő! Van profi segítséged, vagy magad csinálod őket?
MB: De jó lenne! Magam csinálom a képeket, és vessetek meg, gyakran a telefonommal, de eddig még nem érett meg a helyzet egy jó fényképezőgép megvételére. Kivétel persze van: a múzeumot – mely az eddigi legnagyobb MOCom – egy profi fotós barátom fényképezte egy műteremben. 
 
LB: A végére egy bónusz-kérdés: használsz separatort?
MB: Naná! Kettő is van :) Gyakran kell is a az elemek szétszedéséhez. Nagyon hasznos egy eszköz!
 
Ancient Lady's Museum #02
 

 Ha még többet szeretnél Marcos Bessáról tudni, görgesd végig a flickr-albumát!

Címkék: interjú lego moc marcosbessa marcos bessa 4999

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr82262057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg36 2010.09.06. 08:29:13

Gratulálok, ez igen szinvonalas interjú lett :) Úgy érzem, egy-két éven belül szuper készleteket várhatunk :)

Dregnarr1 2010.09.06. 09:08:30

Az 'Alice' nagyon tetszik!

Anak 2010.09.06. 09:32:00

@Greg36: Én meg nem érzem. Eddig ugyanis szabadon alkothatott, mostantól megkötik a kezét, mit, miből, mennyiért. A hogyanba lehet némi beleszólása a srácnak.

A Jurassic Parkos Ford Explorerjébe már korábban belebotlottam valamelyik oldalon, nem tudtam, hogy az ő műve. Nagyon tetszik. Szeretettel várom a téma befejezését, bár a cikkből ítélve erre már vajmi kevés ideje lesz.

Megj: én a bejegyzés címének némileg szofisztikáltabbat választottam volna. Ez mégiscsak egy interjú.

Kit_fisto · http://klikk.blog.hu 2010.09.06. 09:45:34

nekem nagyon tetszenek az építményei, és -mint biznyára még sok olvasónak- nekem is feltűntek közös vonások Marcos és jómagam közt; szeretjük és használjuk a brick-separatort, megvetjük a klónokat, nem tervezünk előre...
Persze vannak különbségek is, hiszen ő először épít, aztán visz "színt, életet" a műveibe, ami szerintem igen nehéz feladat. Most nagypofájúan magamat hozzá hasonlítottam, oedig teljesen más szinten vagyunk, de ő egy jó példakép minden kicsi, és nagy, korombeli és nemkorombeli, élő és halott, fiú és lány építőnek.

Remélem olcsó, jó szettek fognak kicsusszanni a kezei közül, és várom további alkotásokat (Tutu, tőled meg híreket, ha vannak) Marcostól. És a poszt címe szerintem kifejezetten legoblogos :)

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.09.06. 09:48:35

@Kit_fisto: az első mondatodért jár a pirospont :D (kár volt a sok olvasós kitétel bele :)

Llew 2010.09.06. 09:58:01

Nagyon klassz. Ezzel marha nagyot lépett előre a blog véleményem szerint. Grat.

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.09.06. 10:01:12

@Llew: irulpirul (jön egy magyar interjú is hamarost, remélem az is tetszeni fog)

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2010.09.06. 10:57:38

Remek interjú! Ha én végtelen számú kockából gazdálkodhatnék, akkor sem lennék képes még csak hasonló szintű alkotásokra sem, mint a srác. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy született tehettség (vagy csak belőlem veszett ki nagyon a kreativitás?).

Ellenben én rühellem a separatort, alig jó valamire, én külön szétszedési technikákat találtam ki inkább, mint, hogy azzal szenvedjek.

Dornbi · http://www.kockak.hu/ 2010.09.06. 11:08:01

@Anak: Remek alkalmazása a separatornak :)))

Almaspite 2010.09.06. 11:13:32

@tutuka: Azon gondolkodom, hogy irígykedünk itt azokra, akikre felfigyelnek és talán behívják őket dizájnernek az anyacéghez, de szerintem ez az adottság sokunkban benne van. Ő csak annyival van jobb helyzetben, hogy egy szerencsésebb történelmi fejlődésű országba született, ahol az átlagfizetésből hatványozottan többet tud legóra költeni a shop.lego.com/pab -ban. Ha a jelenlévők közül pár embernek a rendelkezésére állt volna az a mennyiség, ami neki megvan, akkor lehet, hogy már rég a fél banda Dániában játszana/dolgozna...

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.09.06. 11:19:44

@Almaspite: nem értek egyet. ahogy mondja is az interjúban, volt, hogy azért állt meg az építési folyamata, mert nem volt pénze legóra. azt se felejtsük el, hogy portugália egésza közelmúltig kifejezetten szegény ország volt, sőt, a nagyvárosokat nem tekintve ma sem európai élmezőny. egyébként marcosra nem felfigyelt a cég, hanem egy hossza kiválasztási folyamat eredményeként került oda. (LEGO designerként találsz román, sőt kaukázusból származó mérnököt is. na, ők végképp nem a világ ún. szerencsésebbik feléről valók.)

tío · http://legozz.tumblr.com/ 2010.09.06. 12:24:12

Nagyon jó dolgokat épít a srác! Innen gratulálok neki! Parabéns!

@Almaspite: Portugália azért nem teljesen "szerencsésebb történelmi fejlődésű ország", mégha nyugatabbra is van tőlünk.

Azért a kisördög is kibújt belőlem :) a barátnős kérdésnél valahogy egyből erre asszociáltam: img3.indafoto.hu/5/3/75293_2239ae99a1344b045ecb4561416de6b5/7373059_a5d5c7e87973cc5b18dd76af3498e37f_l.jpg Sorry! :)

Almaspite 2010.09.06. 14:11:27

@tutuka: Jó, akkor próbálok mélyebbre ásni, átfogalmazom! :-)

Mi a garancia arra, hogy neked, vagy nekem, vagy az itt jelenlévők közül bárki másnak NE jutott volna eszébe ugyanaz az egyik, vagy másik ötletes megoldás, akár már korábban is, ha a rendelkezésünkre állt volna az a spéci elem?

Tudod, a régi dilemma, miszerint a német tudósok is képesek lettek volna megalkotni az atombombát, de ők inkább elhúzták a dolgot, nehogy a mi szeretett Führerünk kezébe kerüljön egy ilyen fegyver. Viszont Nobel-díjjat valaminek a FELTALÁLÁSÁÉRT adnak, nem pedig szándékos nem-feltalálásért... A német tudósoknak meg ha jól emlékszem, nem köszönték meg, hogy nem találták fel...

:-)

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.09.06. 14:14:02

@Almaspite: nem győztél meg :))) a nagyszerű alkotások egy jelentős része nem kockák függvénye, főleg nem a digital designer korában.(egyébként tökéletesen súlytalan vita: neki eszébe jutott és meg is csinálta. ennyi.)

Almaspite 2010.09.06. 15:24:37

@tutuka: Ó, nem vitatkozni akarok, inkább olyan gondolatébresztő-filozofálgatás, a lehetőségek mérlegelése...

Szóval szerintem igenis számít a környezet, ebből levezetve pedig az, hogy miket látott már életében, mekkora az olvasottsága - és milyen LEGO kockái vannak. Ebből egyenesen következik, hogy milyen kreativitással fog építkezni! Vegyünk két átlagos földlakó Homo Sapienst! A szellemi képességeik születésük pillanatában megegyezik, tehát 23 éves korukra elméletileg lehetnek ugyanolyan konstruktívak. De az egyikük a MIT-en végzett, a másikuk meg egy sivatagi pásztor harmadik gyereke és egész életében kecskéket kergetett mezitláb, a pusztában, valahol Afrikában, vagy Ázsiában.

Adjunk mindkettőnek egyforma, korlátlan elemszámú készletet, építsetek valamit! Szerinted melyik lesz az ötletesebb, részletgazdagabb, melyik fog jobb megoldásokat alkalmazni?

Nem mindegy, hogy amikor gyerekkorodban nekimész a polcos szekrénynek, véletlenül meglököd és megbillen, mi esik róla a fejedre? Egy aluminium lábas, vagy egy Dante-kötet...

Az eredet (anyagi háttér), meg a kulturális környezet - amit itt, a jelen kérdésnél elvonatkoztatok a rendelkezésre álló kockák számára - szerintem igenis meghatározta azt, hogy leszek-e dizájner a LEGO anyacégénél... A BrickShelf fotókat elnézve tartok itt jó pár embert hasonló színvonalon kreatívnak - csak határt szab, hogy mi és mennyi van a dobozban! :-)

LDD: Na és ha nincs a családnak ámítógépe? Vagy van, de a szülei úgy nevelik, hogy inkább igazi, kézzelfogható dolgokkal játszon, ne pedig a gép előtt zombuljon? :-)

De amúgy _vitatkozni_ tényleg nem akarok ezen, valahogy jobb lenne sör mellett megtárgyalni, mint ahogy az élet nagy dolgait szokás... :-)

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.09.06. 15:26:57

@Almaspite: a környezet jó felvetés. fixa ideám, hogy pl. az olasz férfiak azért (is) öltözködnek összehasonlíthatatlanul jobban (ellenben gyakran kevesebb pénzből), mint amagyarok, mert egész egyszerűen as zépre szocializálódtak, és akkor ideértem ezalatt még pl. az épített környezet milyenségét is.

Blake 2010.09.06. 16:59:53

Nagyon jó poszt, köszönet érte!

@Almaspite: Nagy igazság, de tipikusan az a fajta, ami nem vezet sehova... ilyen alapon minden tehetség (legyen az író/zeneszerző/sportoló vagy akár reklámszakember) megkérdőjelezhető, hacsak nem a sztyeppéről szalasztották (bár akkor is lehet folytatni a kötözködést: nem 'előny' a veleszületett tehetség, amiért nem kellett megdolgoznia, tanulnia?). Szerintem örüljünk, hogy neki volt lehetősége, és azt érték-teremtésre használta, olyan MOC-okat készített, amiket jó nézni, és beindítják az ember fantáziáját. De ezzel nem kötözködni akarok, amit írtál rendben van, csak a jelentőségét nem látom Marcus műveire vonatkoztatva :)

Clone Commander Bly 2010.09.06. 17:32:18

De rég jártam itt! Tutuka gratula! Nagyon jó lett! Ccsinálsz esetleg még több ilyet?

2010.09.06. 20:04:18

király poszt!

olvasás közben viszont az jutott az eszembe, hogy a legózás nálam a kikapcsolódást és a feltöltődést (és bár hiperaktív társasági ember is tudok lenni, a külvilágból való kikapcsolódást is) jelenti, és ha a LEGO-nál dolgoznék, lehet elveszne valami ebből.

BorZol 2010.09.06. 23:07:47

Ügyes Fickó a Marcos! Szépet is csinál meg ötleteset, remélem tartós is és akkor utánozhatatlan.

Igazi fajsúlyos/ minőségi ugrás a blogon egy ilyen interjú.
Nem szeretek ranglétrákban/szintekben gondolkodni, csak az érzékelhetőség miatt, de az első "aranylövés" a gyárlátogatás volt. Most ez hasonló anyag :) (lesz megint gyárlátogatás tutuka?)

A srác tehetsége remélem nem veszít semmit abból ,hogy hol volt és hova kerül! Szurkolok Neki!

Almáspite@ minden befolyásol mindent, elfogadom, de a tehetség az meg tehetség. Én sem tudok egyetlen hangszeren se játszani Marcos szépen LEGO-zik, és így tovább.... mindenki születik valamire. Itthon a gyerekeim között is van már most (3) és (5) és (1) évesek között különbség ahogyan LEGO-znak. Ehhez vonzódni kell, és a kocka is kell vonzza :) az elméjét. Azon az elven amit mondasz két nagyobb gyerekem profi "kéne" ,legyen a maga életkorában. Rengeteg cucc van itthon elhiheted (60kg?) és csak egyikük bontakozik őstehetségnek. Remélem a másik csak késik :) Kockaszámtól függetlenül.
- Sört Oda!
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...