Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Olvasó játszik: 4193 London Escape

2011.06.13. 09:53 - tutuka

Nem is értem igazán magam, miért vonzanak a karib-tengeres készletek. Nem vagyok a film különösebben nagy rajongója (de azért szeretem!), és pirates készletem sem volt még soha. Abbéli hitemben, hogy kell nekem ez a sorozat (miután megnyertem a lottó ötöst) Darth Brick sem fog megingatni. (Posztunk a blogján megjelent kritika némileg átszerkesztett átvétele.)

Meghatottan, könnyben úszó szemmel, remegő kézzel téptem-szaggattam a várva-várt készletet tartalmazó csomagot….

Ennyit a tudományos fantasztikumról, hiszen ennyire azért nem hozott lázba.

Egy szó, mint száz, rég vártam rá, hogy legyen Jack Sparrow figurám, ezzel kipipáltam. Mivel max. két készletet szándékozom beszerezni, sokat agyaltam melyik legyen a nagyobbik. Gibbs karaktere nagyon tetszik, talán e miatt, és az igencsak tetszetősre sikerült épület, ami leginkább erre billentette a mérleg súlyát, no meg az igen csak alkalmi vétel.

I. Alapadatok

Neve: London Escape
Sorozatszám: 4193
Témakör: Pirates of the Caribbean
Kiadás éve: 2011
Kockaszám: 463
minfig: 5
Ár: 13000-15.400,- Ft.

 

 

II. Mi van a dobozban?

Konkrétan a doboz: nagy, kissé laposabb, mint számítottam, enyhén nehéznek tűnik, ez kissé becsapós, kibontás után látható a kb. harmadáig kitöltő tartalom egy oldalra csúszása miatt „tekerte” a csuklóm, nem az irdatlan kockamennyiség miatt.

Szóval négy db. számozott zacskó, meg a kemény, kartonnal merevített tasak, ami az összerakási útmutatók(2db. füzet) mellett az ajándék?! posztert tartalmazza(megkérik a készlet árát rendesen, ne’má beetessenek, hogy ajándék:( ), továbbá egy Mr Gibbs kártyalapot… ez mire jó? de tetszik, bár ha egy doboz, per kártyalap, akkor nem sokan fognak játszani.

Matrica: nincs. Pedig mit kerestem, nem igaz, hogy nincs benn, ijedtemben a füzetkéken vágtáztam végig, de nem mutatta a kocsmacégéren, hogy ragasztani kell, megkerestem nevezett alkatrészt, bizony nyomva vagyon! Whoaa!! A nagy zacsik mellett van apró is nevezetesen a pearl gold alkatrészeké, melyek: 1db. aranyrúd, és 4db. érme.

Itt látható a kártyalap a leírások zacskójában, illetve hátul a poszter, amin nem tudom mi van, azóta sem néztem meg:

III. Játékmenet

Nem öntöttem össze az alkatrészeket, későn is kezdtem neki, illetve inkább a fotózásra szántam a plusz időt, nem pusztán a bemutatásra, de helyenként kis „életet” csempészve a képekbe.
Elsőként megszokott módon figurák, összerakása, felszerelése jött. Itt mindjárt van egy plusz kék vállap, bár nincs ember, aki nem kard szíjra vágyna helyette. A figurák: mindegyik tetszik, egyiket sem cserélném másra.

Ezek után a fekete-zöld kocsi összerakása következik. Jellemző módon végig kerekes járműre hasonlít, egy pillanatra sem hajaz pl. rohamsiklóra. Épülget a mutatvány, frankón haladok, hiszen egy zacsi kezelhető mennyiségű alkatrészt tartalmaz. Szépen alakul hintónk, midőn megszólalni képtelen, döbbenettől hökkenten konstatáltam: a hintó mély zöld alkatrészei, illetve az 1x1x1-es fogantyúk kevésbé mély, inkább élénkzöldje között árnyalatbeli eltérés van(pedig láthatóan egyformának kellene lenniük.). A fogantyúk jóval élénkebbek. húúú ez kemény, szerencsére nem emiatt vettem a készletet, ugyanakkor lassan minden ötezret meghaladó készletemben kifogásolnom kell a dobozkép, és a tartalom eltérését. Régen ez nem volt!!!
képen is nagyszerűen látszik:

Viszont nem esett szét az útmutató, pedig olyan is volt már régebben. A szín sokkon átesve az építés során nem tér vissza e jelenség.

Hintó jópofa, bár egyrészt nem értem miért nyílik a teteje, mivel teljesen nem tárul fel, vélhetőleg nem az én tuskó ujjaimnak szánták. Másrészt kissé furcsa a lovat a hintóval összekötő mechanika extra csuklási pontja(három tagra van bontva), össze-vissza tekereg, szerintem ilyen nem volt Angliában azóta sem. Érdekes látvány a balra forduló szekér - jobbra húzó lóval. A lámpák, ostor, puska felrakása jótékonyan takarja eltérő színű elemeink nagyobbik részét, így azért kicsit kevésbé rikít.

Második szakasz a szénszállító szekér építése. Bevallom, álltalam leginkább kifogásolt része volt a kollekciónak. Folyamatában viszont sorra haltak el ellenérveim, aranyos „fícsör” az egy mozdulattal lángolóvá varázsolható rakomány. Kisebb technik-kedés az elején, majd egyszerű összeállítás eredménye a mégis pofás szekerentyű.

Itt véget ér az episode 1, második füzet, ami a fogadót taglalja két fő szakaszra bontva.

A hordók tárolására szolgáló csapóajtós raktár kezdi a csinos kis kocsmánk munkamenetét. Ezt a bejárati rész össze, majd a raktár egyberakása követi, mellyel a földszint szinte kész is.

Ablakkodunk, tetőzgetünk, beépítésre kerül az egyik zsalu v. spaletta, azaz átlátszatlan ablak, ami azt hiszem valahol itt debütál.

Az emeleti rész érdekes, itt lesz pók, patkány, ami miatt inkább padlás lenne, de akkor minek a szép vitorlást ábrázoló festmény a falon? Talányos, miért nincs padló? csak a raktár fölé jut egy 6x4-es plate. A tető, bár kissé minimalista, de jól néz ki. Én itt fogtam be a dekor elemek: fáklyák, falikép, vödör!!! van tartalék fogantyú. szextáns,asztal, csapszék elhelyezésébe. Az asztalon helyet kap két trans black üveg, hajó nélküli, illetve egy halványszürke pohár, csapszéken természetesen csapra vert hordó van.

IV. Értékelés

Minifig : 10/10 Nem is tudom adtam-e eddig 10-est, de muszáj:

Öt db. szép figura, a kocsis lenne viszonylag érdektelen, mivel szipmla mellékszereplőről van szó, ám ő meg az eléggé ritka palásttal vívja ki kollégáink irigységét. Mr Gibbs: a kedvencem, talán mág Jack-nél is nagyobb ARC! persze, hogy tizes. Jack, ő JACK! Nem vitás! Katonák: - üldöző is kell, szépek is, hab a tortán a kardtartó, mely fehérben pompázik. Teljesen rendben van. Jack és Gibbs feje két arcú, Gibbs morcos, és még morcosabb, Jack hétköznapi hamiskás, már-már mosolyba hajló szájjal, és egy ijedt vicsorú.

Kockák: 8/10 Szépek, jók, sok tartalék, de az elütő zöld elemek kiverték a biztosítékot. Szokásos vesszőparipám: a lovaknak nincs nyerge. Ez esetben ezt el sem vártam, de a filmben lovas katonák is üldözték a szeneskocsit, így egy lovast akár el is várhattunk volna, de ne legyünk telhetetlenek. Nagy igényeknél maradva: Lehetett volna a kingdomba érkező igásló is a szeneskocsi előtt. Ezeket csak szerettem volna, de nem vártam el. 

Vödör! Nekem teljesen új, csak képen láttam eddig, teljesen tetszik. Üvegek is jók, szürke elemek mocra is remekek.


Így: vibrance emelés nélkül, ilyen piciben szinte nem is látszik a kész kocsin a színeltérés. Az viszont szépen megfigyelhető, hogy a szekér balra fordul, a ló meg jobbra húz :D.

Fegyverek (a kockák alpontjaként) 10/10: Három kard, két puska, pisztoly, két ostor, lapát, egy rakás izzó szén! mi kell még? ágyú? még mit nem! hófehér dísz kardtartó! Aaaz igen!


Reggeli torna A'LA Caribbean!

Játékélmény 10/10: Van-e jobb móka egy önfeledt kergetőzésnél, pláne saját városunkban? –ha ez nincs, akkor képzeletbeliben, vagy a fogadó előtt-körül? Ennél már csak akkor lenne nagyobb, ha összecsomagolva adnák a Queen Anne-t a Black Pearl-el 50%-os akcióban.

Nem egy rossz készlet ez, összerakni is jó volt, gyermekeknek üldözősdihez ideális, nem is vártam, hogy egy készletbe fognak tenni két kocsit. Fogadó remek, könnyen elhelyezhető meglevő épületek közé, hajlítható fala könnyen idomul hagyományostól eltérő épületegyüttesekhez is. Épület önmagában is használható, kisebb módósításokkal City beli Pubb-nak is elmegy.

Ár: 7/10 Magamnak 9-et adok, mert igen jól vettem, de a normál árra olyan 7-et adnék, mert kicsit lehetne vagy nagyobb a ház, vagy egy plusz viskó, de hát licence! Ugye?

Összesen: 9/10 

V. lásd még

- A poszt eredetije, melyben az összpontszám 10/10-re kerekedett.
- elemlista
- építési útmutató
- Jack Sparrow kapitány és kis barátai a blogon



Ezen a képen megcsodálható, amint Jack orvul nyakon önti Mr Gibbs-et.

Címkék: kritika lego karib tenger kalózai 2011 9/10 pirates of the caribbean olvasó játszik jack sparrow darth brick 4193 london escape potc

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr12968836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szakacsa 2011.06.13. 13:06:42

Kedves készlet, erősen túlárazva. Nekem az épület külső része nem igazán tetszik, belül már jobb, de azért egy padlót (földszint és emelet is) megérdemelt volna.

Stiel 2011.06.13. 15:16:23

Az épület és a kocsik is tök jók, de asszem, mégis inkább csak építek magamnak valami hasonlót. Az ára túl húzós.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.06.13. 16:21:45

A licensz miatt van túlárazva, ezért úgy kellene, hogy a figurákat árulják magában is, úgy is az a licensz sava-borsa. A cuccokat meg megépítem magam olcsóbb legóból :)

Greg36 2011.06.13. 16:35:22

JS-em szerencsére van, az egyetlen, amit nem szeretek (igaz, nem én vagyok a célközönség), az a licencelt készletek rózsaszín arcai. :(
Ennek a készletnek van hangulata, és a 4. részből talán a három igazán értékelhető jelenet egyike volt, tehát jogos, hogy kiadták. :)
A fogatolást viszont olyan szépen megoldották a WVB készletben, nem értem, miért nem azt használták... :S

holko 2011.06.13. 17:55:42

Tutuka dőltbetűs hozzászólásával az elején 100%-ig együttérzek. Amúgy a hintónak azért 'nyílik a teteje', hogy egy gyors mozdulattal az égbe küldjünk egy szerencsétlen minifiget.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...