Legózni jó.

apróhirdet

apróhirdet

Megveszed. Eladod. Cseréled. Beréled. Apróhirdeted.

Hasznosságok

Itt megveheted, eladhatod, elcserélheted! Kockagyári apróhirdetés. (utolsó frissítés: 2012. május 14.)

Olcsón legót? Ne menjen a gatyád is rá! Kattints inkább, a jó olvasók megosztják a tutit veled! (utolsó frissítés: 2012. május 15.)

8683, 8684, 8803, 8804, 8805, 8827, 8831 - ha tudod mi ez az hét szám, nyilván cserélgetni is akarsz. Nyilván. Vagy csak hozzászólni. Vagy csak megnézni mi ez. Akármit. Bármit.

Follow Me on Pinterest

Végigjátszás adatbázis:

Ha te is küldenél egy végigjátszást, csak nem tudod hogyan, hova, mikor, kivel és miért, akkor kattints!

Közösség

friss topikok

Címkék

10/10 (16) 2008 (18) 2009 (73) 2010 (148) 2011 (108) 2012 (43) 2824 (26) 6/10 (20) 675 (20) 7/10 (57) 7553 (23) 7958 (26) 8/10 (78) 8043 (16) 9/10 (72) ad (18) advent (55) advent 2011 (26) anikó (21) architecture (18) autó (26) batman (15) blog (29) calendar (24) castle (51) city (185) collectable minifigures (23) creator (37) design (15) duplo (17) építészet (15) fabuland (20) film (20) greg36 (21) gyár (32) gyárlátogatás (20) hajó (15) hammer (28) haynau (44) hírek (75) ikarus (24) indiana jones (18) kamion (31) karácsony (47) képek (36) klón (17) kritika (292) lego (1259) legoblog visszavág (15) legoland (26) linkek (57) magyar (27) mindstorms (16) minifig (50) moc (253) napi advent (24) nyíregyháza (16) olvasó ír (28) olvasó játszik (184) orangyal007 (15) pirates of the caribbean (16) police (39) reklám (23) rendőrség (15) retro (50) röviden (79) snack bar (17) space (28) star wars (109) star wars hétvége (15) szavazás (22) szerdai szelektív (30) technic (86) tier (15) történet (21) town (101) train (23) trains (25) vásárlás (26) végigjátszás (116) verseny (52) video (66) vintage (16) vonat (16) zene (18) Címkefelhő

Olvasó játszik: 4954 Model Town House

2010.04.15. 06:43 - tutuka

Egy nem túl régi, ám gyakorlatilag már csak a használt-piacon beszerezhető készlethez jutott hozzá Bateman, ráadásul lobogó szerelmükről posztban is megemlékezett. Fontos és érdekes kritika ez a mai, mert ugyan az itt írtak nem feltétlenül vezetnek ennek a konkrét készletnek a megvásárlásához, de talán kedvet csinálnak más, esetleg olcsóbb, és főleg: kapható Creator házhoz. Nem titkolom, hogy bár – és erre Bateman maga is utalni fog – szerintem nem feltétlenül városba való készletek ezek, játszani velük óriási és hatalmas kockabányaként is funkcionálnak. A kritikát csak egy kis linkajánlóval egészítettem ki, viszont ott egy rendkívüli meglepetést is elrejtettem, úgyhogy olvassatok, klikkeljetek, legózzatok!

I. Alapadatok  

Neve: Model Town House
Sorozatszám: 4954
Témakör: Creator
Kiadás éve: 2007
Kockaszám: 1174
Minifig: -
Ár: a Bricklinken 28.500,- Ft-tól
 


| fotó: Brickset |

II. Mi van a dobozban?

Először is lássuk a dobozt. Az embernek fülig ér a szája, miközben cipeli haza, figyeli a kíváncsi tekinteteket, akik fürkészik a csomagot, és magában azt gondolja: “Bizonyám, ez már az enyém!” Amúgy tényleg méretes egy doboz, 57 cm széles, 37 cm magas és 9 cm mély. Ami pedig belül fogad, az egy kisebb Lego mennyország: 3 alaplapelem és 18 (!!!) zacskó, amelyek érdekessége, hogy van köztük sima zacsi és a régi lyukacsos is, mellettük pedig három vastag kézikönyv, hiszen Creator szett lévén a 4954 három különböző módon építhető fel gyárilag – amúgy meg végtelenszer a fantáziánkra bízva.

III. Játékmenet

Nagy titkot nem árulok el azzal, ha elmondom, hogy a készlet három ház variációt rejt, véleményem szerint az dobozra nyomott alapötlet a legszebb, a kétszintes városi ház, amihez egy garázs is tartozik, méghozzá egy kék sportkocsival (megjegyzem, a kocsit is háromféleképpen lehet összerakni, de ebből az első néz ki a legjobban). A második variáció szintén ötletes, ugyanis két ház jön ki belőle, szóval ha Creator épületekkel szeretnénk feldobni a városunkat, akkor bizony ez nagyon jól jöhet a kollekcióban, hiszen rögtön kettő darab házikót kapunk, méghozzá szépen kidolgozott formában. A harmadik opció az én tetszésemet nem nyerte el, amolyan családi ház feeling, mini játszótérrel, de a színösszeállítás miatt itt az egyáltalán nem érvényesül ami a Családi háznál vagy az Almafa háznál bájosra sikeredett, lehet hülyén fog hangzani, de kicsit nyomasztó nekem a harmadik kialakítás, egy poszt-apokaliptikus legóban tudnám leginkább elképzelni. Az összeállítás amúgy négy fázisból áll: autó, garázs, a ház, a tető a házra. Értelemszerűen maga a ház a legnagyobb “kihívás”, de azért a tetőnél is észnél kell lenni, mert vannak érdekes megoldások – gondolok itt a stabilitásra, hogy ne essen össze, nagyon okosan van megcsinálva, csak oda kell figyelni, hogy pontosan kövessük az instrukciókat. Jómagam csak az első változatot raktam össze (eddig), és azt hiszem soha ilyen sokat még nem foglalkoztam építéssel egyhuzamban egy készlet esetében. Mértem az időt, valamivel több, mint két és fél órába telt összehozni a házat a garázzsal, habár itt illik megjegyezni, hogy kétszer is vissza kellett kicsit bontanom az épületet, ugyanis rutinból pakoltam az elemeket, nem mindig figyeltem a leírásra, így a tető magassagábán arra lettem figyelmes, hogy nincsenek olyan kockák amelyekre szükségem lenne. Az első (pesszimista) gondolatom persze az volt, hogy “natessék, horror árú szettem lesz az első, amelyben hiány van”. Persze (szerencsére) tévedtem, kis visszalapozással megleltem a hibaforrást és végül minden a helyére került, és természetesen bónusz elemek is voltak a tasakokban. Amúgy érdekes, hogy az első pánik és bosszankodás után még örültem is a kis kavarodásnak, ugyanis ez is csak azt bizonyította, hogy nem egy mindennapi készlettel van dolgom.

A szett ugyanis tényleg nem mindennapi, árában, és úgy általában egyébként sem. 1174 elem hölgyeim és uraim, annyi, amennyiből szinte bármit meg lehet már építeni, akár kezdő szettnek is tökéletes, ugyanis ebből a csomagból tényleg nagyon sok mindent ki lehet hozni. Ha pedig a gyári ötletnél maradunk, az a maga nemében csodálatos, a színek harmóniája, az apró részletek (ablakok, ereszcsatorna, pinceabalakok, a bejárati járda a lépcsővel, a tető) varázslatossá teszik a házat, annyira, hogy az ember csak nézegeti és nézegeti, és nem tud betelni veli. Persze ha beljebb nézünk már nem ilyen rózsás a kép, hiszen odabenn az épület üres, nem a City féle játszható vonal ez, igaz, ha elég ügyesek vagyunk, akkor ez a probléma áthidalható, és egy belsejében is otthonos házat kerekíthetünk a 4954-esből. Érdekesség amúgy az autó, ami egy kicsit a 8402-es sportautóra hajaz, ám nekem még a hibái ellenére is jobban tetszik, mint a piros kisautó.

Bár tudom, hogy ez egy Creator szett, de azért rosszul érintett, hogy az autóban se ajtó, se ülés, se kormány nem kapott helyet. Viszont a zömök felépítés igencsak eltalált, annak ellenére is, hogy már ez a kis sportkocsi is hat elem széles. Valahogy összességében épp ennek köszönheti, hogy pozitívabb benyomást tett rám, mint a csónak szerű 8402-es. Amúgy a másik két autó szerintem csúnya (a másodikba tuti, hogy nem lehet minifiget rakni), érződik rajtuk a “muszáj” jelleg, hogy legyen itt is valami változás.

IV. Értékelés

Minifig ügyben nem tudok értékelni, lévén nincs egy emberke sem a csomagban. Értem én, hogy Creator vonal, nem City, de azért ha már autót sikerült pakolni a készletbe, akkor egy házaspár egy gyerkőccel illett volna ide is (akárcsak a többi házhoz). Értékelés tehát nincs, de ez a hiány a végértékelésben azért vissza fog köszönni.

10/10 a kockákért. Én úgy vagyok vele, hogy 1174 elem az mégiscsak 1174 elem, és bizony itt azért akad mindenféle, tényleg rengeteg dolgot kihozhatunk ebből a csomagból, sőt, már csak az elemmennyiség miatt is érdemes belevágni ebbe a készletbe, mert tényleg változatos összeállítással van dolgunk. Ami külön öröm, hogy a ház méretei ellenére nem találunk böszme nagy kockákat, nincsenek feleslegesen magas elemek, illetve kész oszlopok és falak, itt minden hagyományos kockákból épül fel, nyomát sem találjuk a modernkori “legóbetegségeknek”, éppen ezért igazi oldschool érzés volt összerakni a szettet, egy pillanatig sem volt olyan gondolatom, hogy kár lett volna kiadni érte azt a sok pénzt.

7/10 az árért. Nincs mit szépíteni ezen, sok elem ide, sok elem oda, ez a készlet bizony drága. 20 000 Ft alatt nem jutsz hozzá, már akkor is jók vagyunk, ha 25 alatt sikerül megkaparintanunk. De a kevesebb pont nem csak emiatt jár a szettnek. Ennyi pénzért számomra bántó a figurák hiánya, és itt vonom le azért is a pontot, mert a külső részletekkel ellentétben a ház belül üres. Még az emeleteket elválasztó padló/plafon sincs benne, és számomra az is érthetetlen, hogyha belül nincs semmi, akkor miért levehető a tető? Oké, hogy az ember utólag berendezheti, sőt, játszhatóvá is teheti a házat a hátsó fal eltávolításával, de szerintem ennyi pénzért bőven belefért volna még a készletbe vagy húsz elem, ami egy kicsit “otthonossá” varázsolja a belső részeket.

10/10 a játékélményért, mégpedig azért, mert igen hosszù játékidőt biztosít, nem könnyű összerakni, és nagyon jól el lehet merülni benne, a 3 összerakási mód pedig háromszorozza ezt.

Összességében 9/10. Egyértelműen azoknak való ez a készlet, akik nem sajnálnak kicsengetni egy nagyobb összeget egy csomagért. Az árát véleményem szerint abszolút megéri, azonban a végértékelésben látszódnia kell, hogy korántsem egy tökéletes készlettel van dolgunk, bele lehet kötni itt-ott. Egy kis kiegésztéssel és időráfordítással azonban tökéletessé lehet varázsolni, s bár erről megoszlanak a vélemények (legalábbis tutuka és köztem), egy ilyen épületet is be lehet illeszteni a városunkba, szerintem az ilyen fokú realitás nem válik kárára egy-egy lego citynek.

V. lásd még

- (nem Doktor) House
- Beach House 
- kicsi ház
- pici ház
- még több kritika

Címkék: kritika lego 2007 bateman creator olvasó játszik model town house 4954

A bejegyzés trackback címe:

https://kockagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr311922141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyo78 2010.04.15. 07:58:31

Gyönyörű házikó, nagyon szeretem a Creator és a CC házakat is. Sajnos a Technic vonal mellett erre már nincs pénzem, pedig a Medieval Marketplace mellett ezeket szerezném még be nagyon szívesen!

pi423 2010.04.15. 10:11:39

Ez a házikó nekem is megvan, és én is hasonlókat tudnék róla mondani, amikor először felépítettem, negyon tetszett a külseje, de számomra óriási csalódás volt, hogy a belseje teljesen üres, kinyitod az ajtót, és rögtön a pincébe esel, mert még az sincs elválasztva.

Sputtid 2010.04.15. 15:35:23

Kicsi ház, pici ház. :)
Jót röhögtem.

Sputtid 2010.04.15. 15:41:12

Egyébként frankó a szám.

Kiss Karcsi · http://www.klikk.info.hu/ 2010.04.15. 22:16:49

Régi készlet, ezért ilyen drága. Régebben bizony 18 ezerért ment, jómagam pedig 11ezerért vettem alkatrésznek kettőt is.

2010.04.15. 22:19:14

nagyon faja, de tényleg "játékosként" hiányzik belőle egy család, és a berendezés

Laca@blog 2010.04.16. 10:59:39

sziasztok

nem tudom hova kell akciókat írni, ezért ide írom :)

brickset.com/detail/?Set=7746-1

Tesco (Campona), 4990 - játék osztály polcvégen, még kb 20 doboz volt készleten tegnap este

máshol eredeti ára kb 10400 (akciósan 7400)

tutuka · http://kockagyar.hu 2010.04.16. 11:09:09

@Laca@blog: köszi, beraktam az akciók közé.

Forestman 2012.01.02. 12:11:07

Az autó ronda. A fighiány szomorú.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...